Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, ale rozhodně se připravte na to, že je to úplně jiný film, než X. Zatímco první snímek série odkazoval ke špinavým exploitačním klasikám, tohle je spíš takové krásně barevné naivní drama, kde pod povrchem bublá hnusná perverze a zkaženost. Velkou oporou je Mia Goth v hlavní roli, která si to dává s přehledem, jasným vrcholem filmu je její předlouhý monolog krátce před koncem. Za mne v porovnání s X slabší horor, ale lepší film. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle jsem od prequelu X nečekal. Ikdyž v mnohém si je Pearl a X podobné a stejná identita a tvůrci se nezapřou, tak jde o zcela jiné filmy. Tohle je více psychologický horor a rozklad osoby. Opět to je krásně natočeno s jasnou vizí, připomínající barevností Čaroděje ze země OZ. Dívka čekající na svého milé na farmě, která ji opovrhuje za to kým je a není divu, kdo by se neděsil mít dítě s těmito sklony. Postupná gradace a napínaní je neuvěřitelné, stejně jako vábušná hádka s mámou za děsivé bouře, nepříjemná návštěva promítače na farmě, nebo přehnaná reakce na neúspěch zavřená jedním z nejlepší jednozáběrových monologů 2022. Zatím co volbu Mii Goth jako hlavní holčiny v X jsem moc nechápal, tak tady si mě naprosto získala a kompletně se mi prodala. Moc mě potěšil Ti West se svým návratem, který nabití celý nový hororový svět X. Nemohu se dočkat MaXXXine. Řekl bych, že Pearl ve všech ohledech překonává původní film, ale spíš než lepší, je to prostě jiný a to na tom oceňuji nejvíce. PS.: Tady jsem titulky dokoukal s mrazivou děsivostí, dlouho jsem neviděl perfektnější finální záběr. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Westův předchozí X mě zaujal jen podprůměrně, takže od jeho prequelu jsem si mnoho nesliboval a chtěl ho zkouknout jen pro úplnost. Ale naštěstí jsem se šeredně mýlil, protože Pearl je úplně jiná liga a Mia Goth je tu úžasná. A abych vysvětlil, proč nedávám plný počet, tak musím chtě nechtě SPOILERovat: Inu je to proto, že nejsem příliš spokojený s pojetím postavy Pearl. Nejdřív je divákovi představena jako taková hloupá venkovská husička, naivní, nevyzrálá, bez zkušeností, tváří a chová se na patnáct, nechá se sekýrovat matkou a zdá se dokonce chvílemi trochu mentálně retardovaná. Ovšem postupně vychází najevo, že je už nejenom vdaná, ale že má za sebou už i porod a navíc i smrt jejího dítěte. A v závěru jí scénárista do úst vloží dokonce vysoce moudrý a hlubokomyslný monolog, který je ale pro Pearl (jak ji divák poznal) naprosto nepravděpodobný ba nereálný. Ale přesto jsem ještě i v téhle chvíli přemýšlel nad pátou hvězdou. Definitivně mě však zamrzel do absurdního groteskna hozený poslední předtitulkový záběr. Takže na jedné straně Pearl, která to má v hlavě naprosto srovnané, na straně druhé Pearl infantilní, omezená, přitroublá, nepříčetná. Myslím, že šílenství nebo schizofrenie by přeci jen fungovaly poněkud odlišně. Zopakuju to, co tu čas od času opakuju: být celkové pojetí filmu i postavy Pearl v trochu vážnější, serióznější, věrohodnější rovině, sedlo by mi to celé mnohem líp. Takhle tak maximálně 85%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Předchozí, vlastně následující (Amíci mi v tom dělají bordel už od Star Wars) X stál věru za... nemnoho, takže jsem si od tohoto prequelu mnoho nesliboval, aby se nakonec ukázalo, že šlo o vcelku příjemné překvapení. Ne, že bych byl přímo nadšený, ale určitě mohu konstatovat, že se tentokrát jednalo o páně Westův výrazně lepší počin. Ani o tomto snímku bych nemohl s čistým svědomím mluvit jako o hororu; vnímal jsem ho spíše jako takovou sondu do psychologie tak trochu netradiční americké venkovanky, která v sobě nedokáže dusit vlastní ambice a nějaké další záležitosti. Ne, že by se tedy výrazně snažila. Proti předchozímu / následujícímu filmu došlo k posunu k lepšímu, což se u mě projevilo hlavně tím, že jsem nebyl nucen použít tlačítko ffw. Zajímalo by mě, jestli může za toto zlepšení fakt, že se na scénáři podílela Mia Goth; z mého pohledu to tak vypadalo. Ale kdo ví, že jo? Klidně bych přihodil jednu pěticípou navíc, to by si ale tvůrci nesměli být tak jistí sami sebou a museli by si k natáčení přibrat alespoň nějakého toho poradce pro zacházení se sekerou. Sledovat Pearl, která žila celý život na farmě, jak drží sekeru jako panna ...., pro mě bylo až bolestné. Tentýž člověk by zřejmě dokázal štábu vysvětlit, že ostří sekery zanechává na lidské anatomii stopy, které jsou přece jen odlišné od řezu chirurgickou pilkou. Jo, jo, ďábel se skrývá v detailu. / Poučení: Pokud začneš při cestě za svým snem prosazovat svou za pomoci zemědělského hardwaru, zajdeš asi příliš daleko. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nudné, ploché, bez emocí a nezáživné. Westovo X mi vytřelo zrak - ať už svou originalitou, tak svým dechberoucím a odvážným zpracováním. Tohle je ale doslova nucená parodie bez jakékoli vážnosti či smyslu, proč by vůbec měla být natočena. Nápad film nemá, Pearl je postava, kterou nám sice režisér chce mermomoci prodat, ale i přes jeho snahu nás vlastně vůbec nezajímá a vše, co se na plátně děje je jen nudná kopa (ne)navazujících scén. Gore nula, atmosféra nikde, jakékoli postavy film postrádá, příběh je prostě špatný a Mia Goth je sice šikovná, ale to mi nestačí. Těžký přešlap a po tak strhujícím originálu mi Pearl docela kazí dojem naprosto skvělého “Xka”. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Pearl (Mia Goth) má tendenci „utišovat“ ty, které zabije. V předchozím snímku X (2022) ji potkal stejný osud, když ji umlčela Maxine. (HanzoBureshi)
  • Natáčení začalo na Novém Zélandu a natáčelo se souběžně s prvním filmem X (2022). (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama