Reklama

Reklama

Jimmy Savile: Britský horor

(seriál)
  • USA Jimmy Savile: A British Horror Story
Trailer
USA, 2022, 2 h 51 min (Minutáž: 80–91 min)

VOD (1)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Výstřední televizní hvězda a filantrop Jimmy Savile okouzlil celý národ. Po obviněních ze sexuálního obtěžování ale vyjde na světlo hodně temná stránka jeho osobnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že jsem věděl, kdo Jimmy Savile byl, ale ani zdaleka jsem netušil, jak monumentální kult osobnosti si v Británii vystavěl. Už z toho důvodu kvituji rozdělení dokumentu na dvě části. První je svým způsobem "jen" zlověstná a detailně sleduje Savilův vzestup na výsluní včetně konexí s královskou rodinou. Z druhé se regulérně zvedá žaludek a dojde i na výpovědi obětí. Jistě, pokud jste v dané době žili v Británii, nejspíš tohle všechno už víte, ale pro českého diváka je to skvěle natočený dokument o lidské zrůdě, která si dobrými skutky snažila koupit místo v nebi. Můžeme jen doufat, že se jí to nepodařilo. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu zbytečně časově přetažený dokument, který ovšem skvěle čerpá z dobových záznamů. Ani se mi nechce pomalu věřit, že někdo takový dokázal takto dlouho zneužívat malé děti bez podezření druhých. Jediná škoda, že se nedožil soudního procesu a nevychutnal si tu hanbu a nenávist lidí na vlastní kůži. Pohlavně zneužít 400 dětí a umřít jako mnohými milovaný člověk je asi sen každého pedofila. Samozřejmě on sám toto tvrzení naprosto tvrdě popíral a to až do své smrti, takže tu budou vždy existovat malé dílky pochybností. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Dokument, který líčí život Jimmyho Savilea a představuje ho lidem mimo Velkou Británii, protože v ní se jednalo o velmi slavnou celebritu. Jak se nakonec ukázalo, své slávy maximálně využíval ke svým odporným činům. Je fajn, že dokument si nelibuje v nechutnostech. Vlastně nechává i diváka dlouho čekat, než se o jeho zločinech něco více dozví, a nějaké znepokojující detaily si vyslechneme až v podstatě na konci. Místo toho se Jimmy Savile: A British Horror Story zaměřuje hlavně na Savilea jako takového a na to, proč mu něco takového mohlo tak dlouho procházet. Jimmy Savile byl trochu blázen, ale zároveň byl velice ambiciózní, cílevědomý a v určitých oblastech neskutečně inteligentní. Což je bohužel vzhledem k jeho choutkám efektivní kombinace. Dokument si dává v podstatě za cíl ukázat ho v tom pravém světle. Protože Savile unikl díky své smrti jakémukoliv trestu, dokument chce alespoň navždy zničit jeho dědictví. Zajímavé je, že za odhalením Savila stojí z velké části větší přístupnost internetu - oběti se mohly více ozývat a zjišťovat, že v tom nejsou samy. Toto je jedna z velkých výhod internetu. Díky němu se už pravděpodobně nic v takové míře jako u Savila nemůže opakovat. Napínavý, zajímavý a celkově kvalitně zpracovaný dokument. (8/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá časť je mierne povedané - mučením diváka. Stereotypné, pomerne nudne podané, pričom na zvrátenú osobnosť Jimmyho Savila je kriticky poukazované len v náznakoch. Zámerom je vyobrazenie osobnosti a jeho popularity nie len z radu obyčajných ľudí, no najmä rôznych pohlavárov "V.B.". Druhá je už z iného súdka. Slovo lepšia, sa však príliš nehodí, nakoľko od polovice jej diania sa divák stáva svedkom výpovedí, ktoré miestami naozaj dosť bolia na duši. Popravde, dosť zamrzí, že je 75% tohto dvojdielneho dokumentu s tak extrémne citlivou témou podaných tak nezáživným spôsobom, pričom záverečné kajanie sa už celkový dojem príliš nezlepšilo. Priemer .. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

5x som pri tom zaspala. Netusila som, kto je Jimmy Savile, cize som cakala dokument, ktory ma vyzuje, ale omyl. Zdlhave, nudne a hlavne, preboha, takmer tri hodiny som sa pozerala na absolutne nechutneho, odporneho zmrda, pri ktorom som mala chut vyskocit z okna. Bolo mi z neho az fyzicky zle. A vraj na vyzore nezalezi. No, kur*a, zalezi. Lebo ked je vam z niekoho zle a to este ani neviete, co bude nasledovat, tak mame malinky problemik. Chybali mi svedectva jeho obeti, policajne dokumenty, spisy, vypovede. Takto to bola oda na jedneho stareho, plesniveho uchylaka. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama