Reklama

Reklama

Zatóiči gojótabi

  • Japonsko 座頭市御用旅 (více)

Recenze (8)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dvacátý třetí film ze série o Zatoichim. Zatoichi narazí při své cestě na smrtelně zraněnou rodíci ženu a pomůže ji odrodit. Se zlomkem informací se vydává najít otce, ale nemá štěstí a najde pouze jeho sestru, která má problém kvůli dluhu s místním bosem a čeká na bratra, který by měl peníze donést. Ichi opět ukáže své lidství tím, že je ochoten se vydat spravedlnosti a získané peníze použít na pomoc mladé ženě a zachránit ji. Otec dítěte na základě mylných informací pokládá Ichiho za vraha své ženy, ale . . . Hlavní záporák se neštítí nechat zabít kohokoliv a bezpráví musí být potrestáno. Zatoichi ve finále působí jako démon a všem padouchům se dostane náležité odměny za jejich činy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další obzvlášť vydařený film o Zatoichim. Byť se téměř celá akce odehraje až na konci, stojí to za to a to především díky příběhu, který se tentoktáte opět nese v potemnělejším a beznadějněším duchu. Zatoichi se i přes svou snahu o konání dobra zavrhován i dobrými lidmi, vězněn a mučen. Nakonec ale povstane a se zlem se vypořádá téměř démonickým způsobem. Skvělé. K dobru filmu jde také excelentní Shintaro Katsu a zajímavý netradiční soundtrack. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní díl, ve kterém sice není příliš prostoru pro menší souboje. Naopak zde více vyniká Katsuovo herecké umění. Zde se opět hluboce ponořil do své role a rozdává jak smích, tak smrt ... Navíc hlavní záporák je pořádně "hajzlovskej" a od začátku jsem jak jemu tak jeho kumpánům přál ochutnat Zatoichiho ostří. Výborně ztvárněná záporná postava. Ve filmu se objevuje již značná míra exploitačního násilí, čímž atmosféra postupem času dosti houstne. Finální masakr je opět grandiozní bojově-choreografické dílo s neuvěřitelně temnou atmosférou. Zatoichi se opět mění před divákovými zraky v opravdového démona a i když likviduje záporáky, jde z něj opět strach. Dobrá stovka nepřátel padne a Zatoichiho finální vynoření se z ohně požáru je více než vypovídající ... Naprostá špička. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Zatoichi potká umírající těhotnou ženu a pomůže jí s porodem. Při něm ale žena umře a zanechá ho s novorozenětem na cestě k jejím příbuzným. Ti jsou ovšem zadluženi u místní yakuzy, a tak může začít spravedlivé vraždění... Zkrátka 23. díl jedné z nejdelších a zároveň nejlepších filmových serií. Nejvíc se mi líbil Ichiho trik s kamenem úplně na začátku, i když boje jsou jako vždy hoodně dobré)) ()

Galerie (56)

Reklama

Reklama