Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během průzkumu ložisek ropy zmizí uprostřed bažin několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu. Man-Thing - přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I přes velmi nízké hodnocení, které tento kousek na internetu má, se zde dá nalézt několik zajímavých okamžiků, které určitě stojí za zhlédnutí. Bohužel jich není zas až tolik, abych s tím podprůměrným procentuálním hodnocením nesouhlasil. U podobných filmů jenž se snaží opírat o nějaké legendy (ať už pravdivé či fiktivní) hodně záleží na vytvoření správné atmosféry, která diváky připoutá k obrazovce. Tady však na ní jaksi pozapomněli, protože až na pár záblesků jsem jí povětšinu času postrádal. Jisté náznaky tu sice byli, ale necítil jsem z toho onu pověstnou šťávu (napětí), při kterém by se mi měli ježit hrůzou chlupy. Přitom začátek vypadal docela slibně, jenže nepříliš zdařilý výběr hereckého osazenstva a slabé digitální efekty vzali za své. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Marveláci si tímto kouskem vybrali hodně slabou chvilku, to je jasná věc. Zvláště pak, pokud se budeme bavit v kontextu komiksových adaptací (dejme tomu) poslední dekády. Když si ale film porovnáme s dalšími béčky stejné kategorie (rozpočet, no-name obsazení), nepůjde o vyloženě nekoukatelný počin. Prostředí bažin, ve kterých se snímek odehrává, má svou působivost i na ten neustálý filtr denních záběrů se dá celkem zvyknout (navíc se tím krotí pocit z celkové lacinosti), zásadní problém ale vidím hlavně v blbosti a kulhavé logice scénáře a neschopnosti režiséra natočit jedinou napínavou scénu - takovou, kde by nesázel na primitivnost zprofanovaných lekaček (ty mu ostatně také nejdou) a pokusil se budovat a gradovat atmosféru tak, aby si divák mohl z pouze tušeného nebezpečí leda tak káknout do textilu. Všechny rekvizity byly přichystány, režisér Leonard (v devadesátých letech natočil solidní thrillery jako TRÁVNÍKÁŘ nebo SKRÝŠ) ale jako by si nedokázal vzpomenout jak s nimi zacházet. 40% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hlboko v močiaroch na juhu Spojených štátov amerických je posvätné miesto, kde mangrovníky rastú tesne pri sebe a lúče slnka tam nikdy nepreniknú. Domorodci nazývajú toto miesto Temná voda. Žije tam duch močiarov. Harmóniu močarísk však narušila bohatá ťažiarenská naftová spoločnosť. Nepočúvli varovanie ducha močiarov a tak nastal čas odplaty. Z chladných temných hlbín močiarov povstal legendárny "Man Thing", aby zjednal poriadok. ** ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Dobrý film o jedné legendě v místních močálech, které narušuje firma prozkoumavající zde ložiska ropy. Místní šerif ("snad") byl nalezen mrtvý a další hrůzné oběti následují. Průměrný horor. [5/1O] Man Thing:trailer ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

vynikajúci námet spracovaný v excelentnom scenári, do hĺbky vykreslené postavy, motivácie ich konaní, svižné a vtipné dialógy, prvotriedne efekty a dychberúca atmosféra - to všetko robí z filmu Man Thing nadpriemerný hororový zážitok a . . . nie, nie, nebojte sa, iba srandujem, je to príšerná hovadina, najhoršia comixová adaptácia všetkých dôb, nepochopiteľný výplach filmovej žumpy. všimli ste si, že 90% scenára pozostáva z toho, že po sebe jednotlivé postavy kričia v tmavej bažine? A nikdy to nikto nepočuje. No skrátka "skvost" . . . ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Autorem stejnojmenného komiksového příběhu, který posloužil jako předloha k tomuto snímku, je Steve Gerber. (Terva)
  • Film byl původně určen rovnou na DVD, avšak na halloweenský svátek roku 2004 byl uveden v kinech. (Terva)

Reklama

Reklama