Reklama

Reklama

Krysy: Noc hrůzy

  • Itálie Rats - Notte di terrore (více)

Obsahy(1)

Nejslavnější krysí horor z dílny Bruna Matteie. Tisíce rudých očí a ostrých zubů jako mor likvidují poslední obyvatelné místo na Zemi. Sto let po jaderné válce, která zpustošila Zemi, nachází skupinka přeživších opravdový ráj. Ráj s živými rostlinami, pitnou vodou a dostatkem jídla. Ráj, ve kterém je však cosi shnilého. V noci vylézají ze svých děr právoplatní majitelé – krysy. Tisíce a tisíce nenasytných bestií pustoší úkryt a po jednom likviduje jeho obyvatele. Ti se i přes nevelké naděje na úspěch rozhodnou přesile hlodavců postavit v posledním boji. Skupince přeživších začíná mezi krvelačnými zabijáky opravdová noc hrůzy! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Mattei s Fragassem dokážou natočit úžasně zábavný trashe jakými jsou Virus nebo Troll 2. Ale dokáží i pravý opak, natočit filmy jejichž sledování přináší divákovi psychické i fyzické utrpení, jako tomu je u Porno Holocaustu nebo Krys. Tohle byl úplně novej level filmového zážitku. Musel jsem si dávat pauzy a kroutil se u projekce jako had. Tohle byla nefalšovaná trýzeň. Člověk zjistí, že stupidita nemá hranice a někteří lidi naprosto postrádají soudnost. Někdy je to dobře, a člověk se neskutečně pobaví, jako třeba u zmíněného Virusu, někdy je to peklo na zemi, tak jako u Krys. Ovšem poslední minuta filmu je strop. ()

Cimr odpad!

všechny recenze uživatele

Víte co? Krysy se mi kdesi hluboko uvnitř fakt líbily. Viděl jsem je už třikrát! Hranici vkusu mám značně posunutou a libuju si ve filmech, které tuhle hranici minuly tak rychle, že ji ani nezahlédly. A Krysy jsou jedním z nich. Málokterý film mě pobavil víc - všichni hrají strašně, nepochopitelně vřískají cosi jako ,,Proooč? Nechci takhle umříííít!", scénář je přecpán hláškami srovnatelnými s the best of Red Dwarf (Čokoláda nad na kost ohryzanou mrtvolou: ,,Ale ten chlap na sobě nemá žádné známky fyzického násilí!") a ta pointa mě málem zabila! Několikrát to evokuje Monty Pythony (třeba když krysa vyskočí a kousne Kurta do krku úplně jako králík zabiják, nebo když si jeden protagonista hodí granát přímo pod nohy, protože se mu tam srocují krysy) s tím rozdílem, že tohle BYLO MÍNĚNO VÁŽNĚ. Zlatý fond béčkových párty! ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj krute becko. Keby bolo vo filme trochu viac tej krvi a efektov, zabava by sa dvihla o 100%. Takto som pozoroval len partu debilov, ktory nonstop grcaju takmer nevstrebatelne blbosti. Miestami to bolo zabavne, ale vacsinou utrpenie. Nastastie, z casu na cas som sa dockal skutocne unikatnej hlasky, ci momentu (hlavne zaver) a to stacilo na to, aby som to v pohode dopozeral az do konca. Verim vsak, ze kedysi to byvalo dobre. Jedno je vsak iste - mrtvoly a pocitace nejdu dohromady :))). Stalo to za to:). (3/10) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejvíc dementní záležitost. Je to ten typ kraviny co se bere úplně vážně, což je na tom největší prdel. Už ten příběh. Odehrává se to v postapokalyptickém světě, kdy už se letopočet nepočítá od Krista, ale od bomby. Lidé žijí v podzemí a hrstka z nich si zvolila přežívat na zpustošeném povrchu. Náš kmen čítá kolem deseti lidí, kteří se dostali do podivné budovy plné zásob jídla a pití, a zlých krys... Naši hrdinové (s přezdívkama jako Video, Čokoláda, Bůh, Lucifer nebo Vévoda) se nejdřív radují z tolika potravin, jenže brzo jim sklapne jak začnou objevovat mrtvoly ožrané od hlodavců. Míra demence je fakt na hodně vysoký úrovni, každý přehrává a ty dialogy jsou občas hotový perly. Vrcholem například je když týpek sice hodí granát na krysy, ale ty má přímo pod nohama, anebo zásadní sek v příběhu když místo aby z tý budovy všichni vypadli (což můžou) o ulici dál, tak se kdovíproč pořád snaží schovat právě v tý budově plný krys. Dobrý je taky když krysy vyrážejí dveře. Taky je hrozně srandovní krysí útok, který spočívá v tom že je prostě někdo mimo záběr hází na jejich oběti v záběru. A drtivá většina děsivých záběrů na krysy znamená, že si někde v pohodě běhají do kolečka (při natáčení ale jinak dostali docela zabrat) zatímco k tomu hraje dramatizující hudba. Hudba to je další kapitola, taková typicky automatová. Takže na tohle určitě koukněte, snad se pobavíte tak jako já. Open the door in the name of humanity! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Další úžasně blbý horor z dílny Bruno Matteie a Claudia Fragassa, kteří se nás tentokrát snaží přesvědčit, že krysy hledící si svého a nejevící zájem o jakoukoliv agresi mají být vražednými monstry, a tak je každou chvíli nějaký člen štábu hodí do záběru, anebo sype plnými kýbly na hlavy herců (diváci, kteří špatně snášejí nešetrné zacházení se zvířaty ve filmech, by se tomuto hororu měli vyhnout). Opravdovými odpornými krysami jsou v tomto snímku postavy, jež byste sami nejraději sprovodili ze světa. Nicméně jimi pronášené promluvy jsou opravdovými perlami - skupinka například objeví naprosto zohavenou mrtvolu a podivuje se nad tím, že „nenese stopy násilí“. A když už si z tohohle filmu neodnesete nic, tak aspoň hlášku, že počítače a mrtvoly prostě nejdou k sobě. A stejně se nedozvíte, jakou roli tam ten ďábelský počítač vlastně měl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu byly opravdu upalovány živé krysy. (StrYke)

Reklama

Reklama