Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ehm. No upřímně si myslím, že Spidey měl dostat lepšího protivníka. Protože vyšinutej vědec s chapadly, mě nepřivádí do stavu, že bych mu nejradši nakopal prdel. Záporná postava se má chovat jako svině a ne si na konci uvědomit, co všechno způsobil. Jinak si myslím, že pokračování se hodně povedlo. Tobey už není tak prkenej a Kirsten Dunst vykvetla do krásy. V závěrečné scéně, kdy Spidey za zvuku chorálů skáče nad New Yorkem mi naskočila husí kůže. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené pokračování, které řadím na stejný stupínek jako první díl. Jen mi tu chyběl Willem Defoe a jeho Green Goblin, který mi přišel charizmatičtější než Dr. Octopus. Maguire ani Kirsten Dunst nezklamali a opět se na ně velmi pěkně kouká. Celkově jsem se dobře bavil a jít na to do kina, tak bych tohle pokračování docenil jiste ještě víc...... ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnější americký obrázkový sešit je Superman. Ale to je jedno. Nejlepší comixovou adaptací je Superman. Ale to je taky jedno. Důležitější je, že se mi druhý Pavoučí muž líbil. Ono kdoví, zda ty dialogy nejsou takové schválně, třeba proto, aby vystoupilo na povrch něco mnohem důležitějšího. Dle mého názoru hovory z telenovel k ničemu nevedou (maximálně tak k dalším hovorům), takže srovnání je zbytečné. A dál...herci, kamera, hudba, režie, triky, atd, atd...OK. Nad pátou hvězdičkou pouvažuji, až nebudu "nucen" snímek shlédnout s dabingem. VŠICHNI LIDÉ MAJÍ RÁDI SVÉ HRDINY. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kvalitná komixovka, ktorú ešte vylepšujú humorné scény typu "výťah", "práčovňa" alebo uvádzač Bruce Campbell. Ani šéfredaktora J. Jonaha Jamesona a jeho telefonátov s manželkou nikdy nie je dosť, on je postava za milión! Komické scény a súkromný život PP som si užívala najviac. Aj Spajdyho depky sa mi páčili, mohla som ho tak žensky poľutovať. Superhrdina, ktorý v súkromnom živote vôbec nie je dokonalý, skôr melancholický smoliar, občas doslova bitý zákonom schválnosti - to je super superhrdina :-) Správne to vytušil Stan Lee a vie to aj Sam Raimi. Spider-man je silný i krehký zároveň a tým aj veľmi ľudský, čo ho odlišuje od mnohých iných komixových hrdinov, ktorí sú len samé BUM!!! PRÁSK!! ŽUCH! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mojím najväčším plusom bol Dr. Octopus. Pravdu povediac, po zhliadnutí filmu presne chápem kritikov, ktorí hodnotia nové dobrodružstvo Spider-Mana ako najlepší sfilmovaný komiks. Približne dvojhodinový celok dáva zmysel každej svojej časti, či už ide o spomínané úvodné titulky alebo pomerne dlhý prechod k samotnému Dr. Octopusovi. Neverili by ste, že prvých 40 minút budete sledovať iba neakčné scény a tie vás nebudú vôbec nudiť. V skutočnosti je akcie vo filme pomerne málo - dočkáte sa iba troch súbojov Spider-Mana s Dr. Oc a zvyšok tvoria dialógy, navonok pokojné zábery plné vnútorného napätia a dilemy. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Auto, které je vrženo do restaurace, je Saturn Ion Quad kupé. Automobilka Saturn poskytla štábu čtyři vozidla, z nichž byla použita tři. (HellFire)
  • Na jednom z plakátů k divadelní hře „Jak je důležité míti Filipa“ je napsáno „J. Frazier is especially effective!“ John Frazier dohlížel na speciální efekty filmu. (HellFire)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama