Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "We need a hero, couragous sacrificing people, setting examples for all of us. Everybody loves a hero, people line up for 'em, cheer for them, scream their names, and years later tell how they stood in the rain for hours just to get a glimpse of the one who told them to HOLD ON a second longer. I believe theres a hero in all of us, that keeps us honest, gives us strength, makes us noble. And finally gets us to die with pride. Even though sometimes we have to be steady and give up the thing we want most, even our dreams." Hands down druhý nejlepší Spider-Man, a to jenom proto, že klukovské dobrodružství z Homecoming, kvůli kterému je Spider-Man tím ikonickým hrdinou z komiksových stránek už bezmála 60 let, mi je přeci jen o kousek bližší, než dospělý rozervaný Peter Parker, který obětuje vlastní štěstí pro dobro ostatních. Téma bylo stejné, 13 let mezera, provedení se nemohlo lišit víc, a přesto oba naprostým vrcholem své doby. ❤ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Větší, "lidštější", stále o tomtéž a pro mě stále stejně o ničem aneb druhý díl mě zanechal stejně chladným a suchým jako jednička. Čímž neříkám, že bych se nemrknul jak Kirsten Dunst zahraje Wildea nebo že při výstupu Bruce Campbella nekrotím cukající koutky. Říkám jen, že toho, co režisérovi a scénáristům nežeru, je tu víc než toho, co by mělo povznést pavoukovitého zrzkomila někam na úroveň kteréhokoliv z X-Menů nebo Batmana (myšleni netopýří muži v prvním, druhém, pátém a šestém filmu, samozřejmě;)). Naivita ze Spideyho v cárech odpadává a na Raimiho hru prostě nějak ne a ne přistoupit. A že mi to občas nedělá problémy nejen u producenta mnou nadšeně očekávané 30 Dní Dlouhé Noci;) Ale tohle byla fakt ztracená dvouhodinovka, a to ani nemluvím o tom močálu komerčního bahna, kterým se to ještě nastavovalo. Ale v rámci jakési objektivity, abych třeba neprošvihl nějakou úchvatnou scénu, která by mě vzala za srdce, jsem si tím pěkně pochodil od začátku až do konce; a i když Elfmanovo hlavní téma patří ke stálicím mého playlistu, filmu dám 60% a víc prostě ani bohovi. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já jsem viděl nejdříve právě 2 a po tom, co mě film zaujal, zkoukl i 1. Ale oba díly mi připadají stejně dobré. Stejné obsazení jako minule, akorát tu je místo záporáka Green Goblina Dr. Octopus. Vyjmenovávat klady nebudu (už jsem to učinil u minulého dílu, snad jen hudbu reprezentuje Ana Johnsson - We Are). Znovu hodnotím 4*. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

mnoo.. dvě akční scény (dost dobře natočené), spousta nudné omáčky okolo (docela dobře natočené), několik dobrejch fórů (docela dobře natočenejch) a jedna scéna ve výtahu (naprosto skvěle natočená)... Hlavní Záporák skvěla zahranej a dokonale vytrikovanej.. težko říct, jestli byl lepší první, nebo druhej díl... ale nejlepším Comicsem pro mě furt zůstává Hulk ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo úúúúúplně zbytečného konce, dal bych pět bez nějakého většího přemýšlení... Bohužel, i tak malá část filmu (cca tři minuty) dokáže člověku pokazit dojem ze zbytku... No ale zpět k Spideymu - dvojka je promakanější po všech stránkách, prohrává jen v už zmíněném zakončení - nový padouch Dr. Octopus je skvělý, digitální chapadla nemají chybu, možná bych trochu zdrbl casting - Molina je sice výborný herec, ale démonické alter ego jeho postavy žeru jenom napůl; dále by se někdo mohl rozčilovat nad tím, že pro něj neplatí fyzikální zákony, ale uvědomme si že tady jsme v komixu a přijímáme zákony jiného světa. Celkově je Doc Oc zábavnější než Zelený goblin, hotovo. Maguire hraje výtečně, Parkerovi problémy s psychikou dokáže slušně tlumočit zkrz zničené pohledy a zoufalý hlas... V pořádku. Efekty jsou lepší, scény napjatější, Spidey, prolétávající skrz mezery v kamionech či průchodech je zas o trochu stylovější, vedlejší herecké výkony solidní - hlavně J.K. Simmons - Parkerův boss v práci je boží, hudba na úrovni, vtípky dobré (a je jich tam hodně, vkusně rozsetých po celé filmové stopáži)...Zapomněl jsem na něco? 80% ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Kostýmní návrhář James Acheson se zasloužil o zlepšení Spider-Manova (Tobey Maguire) kostýmu. Kromě živějších barev a elegantnějších linií loga doznal změny hlavně oblek, který nosil Tobey Maguire pod kostýmem, aby vypadal svalnatěji. Byl rozdělen na několik částí, aby se v něm lépe pohybovalo, a maska měla falešnou čelist. (HellFire)
  • Pre natáčanie bol skonštruovaný špeciálny kamerový systém zavesený na lanách nazvaný Spydercam, ktorý umožňoval vytvoriť efekt pádu z 50. poschodia a skákania medzi domami. Tento systém bol v skutočnosti vyrobený už pre prvý film, ale bol použitý iba pre záverečný záber. (Greenpeacak)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama