Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Před cca 8-10 lety jsem z tohoto snímku byl dlouho vyplesklej. Už jenom úvodní hudba vám nahání hrůzu, pak přijde surové mlácení tří mladých šikmoočků a po 20 minutách dlouhá bitka s bandou Vietnamců. Do té doby jsem prostě nic podobného neviděl - velice věrohodně ukázaný život skinheadů. Russell Crowe zahrál vůdce party tak věrohodně, že z něj šel strach. Dneska jsem už sice z filmu tolik odvařenej nebyl, ale i tak to hodnotím jako kvalitní kruté a drsné drama. 77% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Divnej a hodne drsnej film. Zadny uhybani kamery, hezky na tvrdo je videt jak se rubou. A to je tak vse. Ono spis nez film to je jen slepenec ruznejch scenek - banda chlasta, banda se rve atd. Chybi zde nejaky vyraznejsi pribeh, ktery by film "tahl". Hudba tu je dobra, ale mohlo by ji bejt vic. Kamera je zajimave "zmatena" takze vse vypada hezky realisticky. Crowe je v roli vudce bandy vybornej a skoro bych rek, ze lepsi nez Edward Norton v nametove podobnem filmu American history X. Kdo bude cekat akcni film bude asi zklamanej, protoze tohle je spis drama. Vahal jsem mezi 3 a 4 , ale precejen na American History X to nema a ma to blbej konec takze 3. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Škandalózny, rozporuplný a kontroverzný ROMER STOMPER je jedným z prvých filmov Russella Crowea a práve jeho charizmatický Hando je hlavným hromozvodom austrálskej snímky, pojednávajúcej o tamojších obrovských problémoch s rasizmom (nenávisť medzi belošskými rersp. prisťahovalckými a pôvodnými obyvateľmi, mystickými Aboridžincami, je notoricky známa). Crowe bol už vtedy perfektný herec, ktorý sa nebál záporných postáv a ako to vedia len veľkí herci, i on mal odvahu zahrať ju poľudšťujúco. Kým iní herci by klesli k primitívnej zápornej jednorozmernosti, v jeho podaní vidíme človeka. O to je pohľad na to, čo robí, deprimujúcejší. Režisér bez uhnutia kamery zobrazuje „bežný život“ fanatického xenofóbneho rasistického Austrálčana, na ktorom nie je najhoršie, že žije v desivo zdeformovanej bubline, ale že podľa toho koná v reálnom živote. Dôsledky sú miestami až hrôzostrašné. Okrem otvoreného násilia a sexu (len sa mi to zdalo, alebo som videl penis?) snímka bohužiaľ oplýva nielen zaujímavými otázkami, nad ktorými je dobre sa zamyslieť, ale bohužiaľ i priemerným scenárom, stratou tempa, faktom, že ostatní herci s Croweom nestíhajú a blbé akčné finále na pláži ničí skoro všetko, čo dovtedy tvorcovia budovali. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film ze světa násilných nekulturních bezmozků, jehož postavy jsou promenádou lidské špíny a životní ztracenosti. Sympatizovat tu s někým je těžké, titulní pár tvoří bezprizorní feťačka ze zbohatlické rodiny a hardcore násilnický buran s láskou k Mein Kampfu, obklopuje je banda podobně smýšlejících čuňat a jediné mihotající se světélko morálky nabízí postava Daveyho, které však dlouho není věnován prostor. Vývoj vztahů i celého příběhu je předvídatelný a často dosti přímočarý, o snaze něco sdělit nemůže být ani řeč, přesto je Romper Stomper filmem rozhodně nadprůměrným. Po celou stopáž si totiž udržuje vysokou hladinu naturalistického drajvu a nabízí nenudící pohlednici ze světa pouliční lůzy, jejíž špinavost a divokost působí přinejmenším velmi přesvědčivě. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Surový, brutální a místy i realistický snímek o gangu skinheads, kteří nemají nic jiného na práci než požívat alkohol, flákat se a vyhledávat bitky s přistěhovalci. Za nejvýraznější postavu považuji Russella Crowa, který díky svému drsňáckému vzezření doplněnému spousty tetování, zahrál postavu vůdce gangu Handa skvěle. Na druhou stranu to není žádný galakoncert, jak jsme na to zvyklý v jeho dnešních snímcích. Daniel Pollock v roli Davey, který asi jako jediný má z celé party trochu rozumu je též vynikající, škoda, že nás opustil tak mlád, protože se bezpochyby jednalo o velmi talentovaného herce. Co jsem trochu postrádal je lepší scénář (příběh mi místy přišel o ničem) a hlavně lepší kameru, protože některé scény (útěk před Vietnamci apod.) by natočil lépe student na FAMU. Průměrný snímek o skinheads, který se ale kvalitou nevyrovná svým slavnějším konkurentům (např. American History X)...... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Podle webu premiere.com je film jedním z 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (ČSFD)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)
  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)

Reklama

Reklama