Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér filmů Přízračný svět a Santa je úchyl! tentokrát přináší film o talentovaném mladém malíři Jerome Platzovi (Max Minghella), který utíká ze střední školy, aby studoval na malé umělecké škole na východním pobřeží. Chce si tu splnit své největší přání – stát se největším světovým malířem, podobně jako jeho vzor Picasso. Krásu a preciznost jeho portrétů bohužel na hodinách umění nikdo neocení. Dokonce ani jeho příkré soudy o práci spolužáků a pozdější pokusy vytvořit své vlastní pseudoumění nenajdou obdivovatele. Ale někdo přeci jen Jeromeho obdivuje. Je to dívka jeho snů. Občas stává modelem a je dcerou slavného umělce. Je krásná a chytrá a jmenuje se Audrey (Sophia Myles). Odmítá přetvářku místní umělecké scény a Jeromova upřímnost se jí líbí. Když ale Audrey přesune svou pozornost k pohlednému Jonahovi (Matt Keeslar), vycházející hvězdě umělecké školy, Jeromemu tím láme srdce. V návalu zoufalství vymýšlí riskantní plán, jak se konečně proslavit a získat Audrey zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Film, který pochopí a plně docení jen(a jen) člověk tvořící, který už v praktickém světě umění narazil na střet(a záměnu)hodnot: kvalita/líbivost, opravdovost/výdělečnost, osobitost/sračka atd.... Humor-velmi jemný, chytrý..Postavy-charakterově a typově přesné.. Myšlenky filmu-smutně pravdivé........ Jen s tím chlapcem v hlavní roli se blbě ztotožňuje, když chce být největším umělcem 21.století a přitom ty jeho malůvky nejsou žádná sláva..(ale možná, že i o tom to je.) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zprvu celkem příjemná a pohodová komedie, i když se teda nedá říct, že by to bylo něco extra, ale jak řikám působilo to na mě příjemě a celkem sem se do toho filmu zakoukal. Jenže tak trošku problém filmu je, že děj moc nepostupuje tim sprváným směrem a když už to konečně na konci vypadá, že se příběh ustálil a jde se na typický zakončení, tak se stane děsná kravina a hlavní hrdina se chová děsně nelogicky a nepochopitelně, zřejmě nějaká speciální myšlenka Zwigoffa, jenže tak pěkně zahalená, že to je o ničem a moc mě to neoslnilo. No škoda, určitě se z toho dalo dostat daleko víc ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Terry je prostě svůj a ne každého tahle komedie nadchne, ale má své kouzlo a plno skrytých ale i odhalených paradoxů, pravd, ironie a já nevím čeho všeho ještě. Umění je holt umění a umělci jsou všeobecně známí svou originalitou, bohémským životem a velmi často i zajímavými kresbami. Když přihodíte pár hereckých es, tak můžeme očekávat jen záruku kvality, viz souběžné natáčení se škrtičem nemá chybu. Jdu si koupit malířský stojan, barvy, plátno atd. a myslím, že do roka budu vystavovat v těch nejprestižnějších galeriích světa:-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tragikomickosť príbehu je daná už mixom komédie o mladých študentoch umenia a v pozadí dramatickými udalosťami záhadných vrážd. O originalite nemôže byť reči, ale spôsob natočenia a hlavne jeho humornejšia prvá polovica dáva príležitosť k dobrej zábave. Potom sa jemný humor vytráca a na scénu prichádza tienistejšia stránka príbehu. Umenie musí bolieť alebo umenie za každú cenu. O tejto vete je tento film a hoci s ňou nemusím súhlasiť, pravdou je, že záverečná irónia ma pobavila. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nesúhlas s moderným umením - jedna z vedľajších dejových línií z Prízračného sveta, v podstate natiahnutá na celovečernú stopáž. Do toho nejaká divná parodická detektívka a komédia, v ktorej chýba humor. Taký je najslabší film Terryho Zwigoffa. Prízračný svet mal srdce, Bad Santa gule. Tomuto chýba oboje. Ako keby Zwigoff nevedel, čo chce vlastne točiť. PS: Dve slová: Katherine Moennig. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama