Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o sportu, mám rád i tenis, ale jen málokdy se tvůrcům podaří zachytit autenticitu sportovního prostředí. V případě Wimbledonu snad ani tvůrcům o zachycení reality ani tak nešlo, protože i laik pozná, že tady se opravdu hodně věcí nepovedlo. První problém nastává už v samotném obsazení. Zatímco Paul Bettany, ač to není zrovna žádný extra fešák, může, s přivřením obou očí, být dobrým tenistou, ale rozhodně nemůže porazit Hewitta ani Federera, jak nám tvůrci bezostyšně tvrdí, kdežto Kirsten Dunst, která snad v životě nedržela tenisovou raketu v ruce, tady vystupuje jako mladá tenisová hvězda. K smíchu! Vše je tu absolutně předvídatelné, naivní a nesmyslné. Podle mě je Wimbledon jedním z nejhorších filmů o sportu. 10% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se, že film odehrávající se právě v období Wimbledonu, bude jen a jen o tenisu a že laik jako jsem já, která se ještě tak dme pýchou nad původem Martiny Navrátilové, se v něm bude ztrácet. Zbytečná obava. Příběh o tom, že láska hory přenáší a že člověk je někdy down a jindy zas třeba díky té lásce up, se mohl klidně odehrávat i ve vědeckovýzkumné laboratoři ( bane, takhle to bylo mnohem lepší). Film to byl velmi milý, zvlášť v detailech: nemluvení a následné "kamarádění se " rodičů, postřelený míčkopodavač, kolega tenista, bratr, fanynky, vykutálený manažer a spoustu dalších drobností, které utvořili tak příjemný celek. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která sice ničím neohromí, ale potěší zobrazením filmově neokoukaného prostředí vrcholového tenisu a nesmírně sympatickou ústřední dvojicí Bettany - Dunst. Filmové ingredience jsou namíchány ve správném poměru - trocha nevtíravého humoru, trocha zápasového napětí (i když vzhledem k vývoji děje s předem odhadnutelným výsledkem a Bettanyho zápasová zmrtvýchvstání byla spíše z říše sci-fi), trocha nepřeslazené (hurá!) romantiky. Jako sportovního komentátora lze vidět legendárního Johna McEnroa a aby herci vypadali jako skuteční hráči, o to se ve funkci poradce a kouče staral australský wimbledonský vítěz Pat Cash. Bettanymu jsem toho vrcholového tenistu věřil, Dunstové už méně (divná smyčka při servisu)......Celkově tři a půl*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborné spojenie romantickej komédie so športovou drámou. Bettany mi opäť raz dokázal, že postavy neistého smoliara mu sadnú ako uliate. S tým je spojené aj pekné posolstvo, a síce, že láska hory prenáša, dodáva na sebaistote a prispieva k lepším športovým výkonom. Len to s ňou treba vedieť a snažiť sa, aby potom vydržala. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další super romantická komedie z britský dílny, která hodně mile odvypraví nevšední romantickej příběh z tenisovýho prostředí. Nicmnéně tomu podle mně přece jen něco(ani nevim co) schází, díky čemuž sem z toho neměl tak dobrej pocit jako například z Lásky nebeský. Krom toho tenisový zápasy jsou hodně špatně nasnímaný a sestříhaný, což je asi zapříčiněný snahou o eliminování delších záběrů na Bettanyho tenisový dovednosti, ale stejně to na mě nepůsobilo moc dobře ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama