Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Do takové Lásky nebeské to má daleko, ale tam kde film nechytá geniální atmosféru LNka, tam boduje neskutečně povedenými tenisovými turnaji (kdyby mi Bettany tvrdil, že to skutečně hraje závodně, sežral bych mu to i s navijákem). Ústřední dvojici to navíc zatraceně sekne (ať už zvlášť a nebo pohromadě) a samozřejmě nechybí tradiční britský humor. Prostě romantická pohodička, která je podobně jako třeba Zelený svět okořeněna o atraktivní sportovní prostředí ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o sportu, mám rád i tenis, ale jen málokdy se tvůrcům podaří zachytit autenticitu sportovního prostředí. V případě Wimbledonu snad ani tvůrcům o zachycení reality ani tak nešlo, protože i laik pozná, že tady se opravdu hodně věcí nepovedlo. První problém nastává už v samotném obsazení. Zatímco Paul Bettany, ač to není zrovna žádný extra fešák, může, s přivřením obou očí, být dobrým tenistou, ale rozhodně nemůže porazit Hewitta ani Federera, jak nám tvůrci bezostyšně tvrdí, kdežto Kirsten Dunst, která snad v životě nedržela tenisovou raketu v ruce, tady vystupuje jako mladá tenisová hvězda. K smíchu! Vše je tu absolutně předvídatelné, naivní a nesmyslné. Podle mě je Wimbledon jedním z nejhorších filmů o sportu. 10% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin .. Před vložením filmu do přehrávače jsem měl pramalé očekávání. Ani ta nebyla překonána a hodnocení na to dostatečně upozorňuje. Dva tenisté, jeden na vzestupu, druhý na sestupu, se setkají a pozmění si životy. Vztahy založené na sexuální přitažlivosti sice vznikají a mohou fungovat, ale chtělo by to větší scénáristickou nápaditost, než jen využití lidského pudu a božské ba nereálné cesty outsidera k vrcholu (komentátorská hláška: „věřili by jste tomu, Peter Colt podává na titul Wimbledonského vítěze“ mluví za své - osobně jsem tomu nevěřil ani za mák...) na vytvoření zápletky. Ostatně, jako komedie prachsprostě slabé, jako romantický film prachsprostě průhledné a předvídatelné asi s takovou úspěšností, jako že na Wimbledonu opět zaprší. Klady se samozřejmě najdou a těmi jsou herecké osobnosti, ať už ty mladší či starší nebo povedená hudební složka a poutavé vizuální zpracování s velice povedeným závěrečným odpalem Země k rodinnému happyendu. .. 45%. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Až som bol šokovaný, aké vysoké hodnotenie má tento film .... Film, ktorý z hereckého umenia predstaviteľov neukázal takmer nič, len slabý odvar. Ale ako aj niečo ukazovať, keď im to scénar nedovolil. Športovo-tenisový výkon bol podpriemerný, niekedy vidieť lepší pohyb na dvorci u rekreačných hráčov .... A ten záver ... Ten sa dal snáď odpredvídať už v desiatej minúte filmu .... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci je Wimbledon natočený podľa klasickej šablóny, i tak väčšinu súčasných amerických súkmeňovcov strčí v pohode do vrecka. Kirsten Dunst narozdiel od Spidermana zapadla mnoho lepšie a chémia medzi ňou a Paulom Bettanym funguje na jednotku s hviezdičkou. Pochváliť však musím hlavne dokonale navodenú tenisovú atmosféru, mix romantiky a zelených kurtov ma úplne odzbrojil... Jedna myšlienka na záver : Kto vie do akej miery sa tvorcovia inšpirovali príbehom chorvátskeho tenistu Gorana Ivaniševiča, ktorý v roku 2001 ako úplný outsider zásluhou divokej karty vyhral vo Wimbledone svoj prvý a zároveň posledný Grand Slam? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Podľa scenára mal mať Peter Colt (Paul Bettany) vzácne auto Porsche 365, avšak vo filme bola nakoniec použitá replika Chesil Speedster 356. (U_S_O)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama