Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Anduril 

všechny recenze uživatele

Mne sa to feeeeest páčilo. Pekná veselá aj dojemná hudba, taktiež jednoduchý ale prirodzený humor, super animácia postáv aj prostredia, pekné posolstvo a myšlienka. Normálne mi až lúto prišlo v zlomových okamihoch, asi som už moc starý na rozprávky. Pán Disney, klobúk dole pred takýmto dielkom. Odporúčam sa na ňu mrknúť. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po více než 10ti letech dal opáčko a musím tedy říct, že je to slabší než si pamatuji. Hlavním důvodem je ta krátká stopáž, která je podstatě v každém starším animáku. A největší roli v zamilování se do postav a toho příběhu tu hraje spíše nostalgie. Co mě však vůbec nezklamalo, byla hudba. Za mě jeden z nejlepších soundtracků k animáku co jsem kdy slyšel a ta hudba absolutně perfektně vystihuje každý okamžik, pocity i ta místa. Jak tedy řikám sám o sobě by ten film zas tak dobrý nebyl, ale nostalgie v tom zahrála svoje a já se prostě z toho příběhu naprosto roztavil. 9/10 ()

Reklama

Fugito 

všechny recenze uživatele

Typická Disneyovka, čo dodať. Veľmi pekné a príjemné pozeranie s pekným ponaučením na koniec takisto. Trošku muzikálový nádych ako všetky ostatné rozprávky od Disneyho. Možno by som prijal aby táto klasika sa posunula niekam ďalej, aby som rád chodil do kina na tieto rozprávky a aby ma stále mali čím prekvapiť. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Štúdio Disney opäť spojilo svoje sily s komponistom Markom Mancinom a hudobníkom Philom Colinsom, podobne ako pri Tarzanovi a dobre urobilo. Hudba a piesne krásne dokresľujú príbeh a drsnú severoamerickú krajinu. V slovenskom preklade mi ale trochu vadilo, že piesne prespievali No Name, mali radšej zostať v originálnom znení. Veľmi sa mi páči myšlienka totemových zvierat a duchov a duší putujúcich po oblohe polárnou žiarou. Animácia je tradične výborná a plná farieb (hlavne pri už spomínanej žiare). Príbeh samotný má v sebe veľkú moc a je veľmi jasne vidieť, ako sa Kenai vnútorne mení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, proč má Disney v oblibě dávat na začátek těch svých filmů smrt nějakého rodiče. Vemte si Bambiho nebo Lvího krále. No, a tady se toho dočkáme dokonce dvakrát. Každopádně, kromě tohohle, nic moc začátku a dvou otravných losů (kteří ale do příběhu patřili, takže to jako mínus brát nebudu) se mi ten film překvapivě líbil. I ty písničky byly ok. Postavy byly sympatické a kromě těch losů jsem nenašel žádnou, která by mi tu vadila, humorem to taky bylo fajn, záchvaty smíchu jsem neměl, ale bylo tady málo vtipů typu "postava upadne nebo se o něco praští" a fekální humor jsem už vůbec nezaznamenal, takže fajn. Líbilo se mi taky to finále a mělo to moc hezkou animaci, tím pádem nevidím důvod, proč nedat pěkné 4*, jelikož Medvědí bratři si tou zaslouží. 4* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Na konci titulků se nachází ještě jedna scéna, kde medvídě Koda říká, že během natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. (TwoFace)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno