Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovka. Pro děti výborná volba, není to beze smyslu a může jim to i něco dát. Pro dospělé asi trochu předvídatelné, ale kdo má rád pohádky a ocení to i z té dětské části svého já, tak dá čtyři hvězdičky. Sem tam jsem animovaným hercům nevěřila jejich herecké výkony, ale to se dá prominout. Mám ráda pohádky a obzvlášť kreslené. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Animovaný film pro hodně malé děti, které ještě nevnímají děj a jedno z nejohranějších témat je pro ně stále ještě nové. Nic nového pod Sluncem. Tyhle ořezané animace mi také nejsou zrovna dvakrát po chuti, mám raději ladnější styl. Nejlepší na celém filmu byli štěky na konci mezi titulky. Než jsem viděl to nadhodnocení, tak jsem se rozhodoval mezi dvěma až třemi hvězdami. Takhle se alespoň nemusím trápit v nerozhodnosti. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Hlavná pointa premeny človeka na medveďa sľubuje zaujímavé dobrodružstvo, ale to by sme nesmeli byť v animáku od disneyho pre deti do 5 rokov. Príbeh totiž neponúka žiadne zaujímavé scény okrem úvodnej bitky s medveďom (jazdu medveďa a losov na mamutoch naozaj v tomto prevedení nepokladám za zaujímavú), žiadne dobrodružstvo ba dokonca ani vydarené vtípky (teda rozhodne nie pre dospelých). Humor sa zakladá na otravnej ukecanosti (to ako keby hral všetky zveri Eddie Murphy). Pochválil by som len animáciu medveďov a prírody, ale aj tej je pre takýto príbeh škoda. Kto chce vidieť zaujímavý a naozaj pekný film o medveďoch (a to platí aj pre deti) tak rozhodne film - MEDVEĎ, ktorý toho bez rečí povie oveľa viac ako príšerne ukecané Medvedie srdce. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama