Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

higuain 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s novější americkou verzí s Caviezelem je tahle adaptace předloze ještě poměrně věrná. Má to ale za následek kolosální zkratkovitost především v závěrečné půlhodině, protože podobně jako ve filmu s Maraisem, zradě a vězení je zde věnováno snad až přespříliš času. A když už nic, v Reynoldsově filmu funguje lépe minimálně chemie mezi Dantesem a Mercedes. Chamberlainova Mercedes je chladná, jak psí prdel. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně a bez debat nejpodařenější zpracování Monte Crista, na které zdaleka nemá ani "roztahanější" a nudnější varianta s jinak skvělým hercem Jeanem Marais. Richard Chamberlain měl narozdíl od něj to štěstí, že měl možnost hrát v mnohem lépe provedeném scénáři, který ani na okamžik nenudí, kde nejsou zbytečně dlouhé dialogy a kde se stále něco děje. Chválím autory za věrohodný popis pobytu ve vězení, za "vodní" scénu, kdy se Dantes musí dostat z pytle a také za to, že hlavního herce vhodně upravili z Edmonda Dantese na hraběte Monte Crista, což se v případě varianty se Jeanem Marais nestalo. Přesně takto má vypadat příběh Monte Crista ! ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Jsem velký fanda románu Hrabě Monte Cristo a tahleta adaptace se mi moc líbila, ostatně jako všechny, co jsem zatím viděl, tzn.: z roku 2002 a 1998 ! Všechny skvělé ! Na to, že je to vlastně televizní film, je to víc jak výborné ! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Natočiť Dumasovu klasiku do 98 minútového filmu (v USA možno vidieť 119 minútovú verziu) nie je ľahká záležitosť a to určite spoznali aj tvorcovia tohto filmu. Prvá časť pŕibehu, ktorá nám predstaví Edmonta Dantesa a následne sa zaoberá scénami vo väzenskej pevnosti, funguje ešte celkom dobre, ale druhá časť príbehu, ktorá sa zameriava na jeho pomstu, už trpí krátkou stopážou a väčšina známych vecí z knihy je tým pádom príliš uponáhlaná a chýba jej filmová iskra. Richard Chamberlain ale zachraňuje, čo môže. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Starší verze klasického románu. O příběhu se nemá cenu zminovat jelikož ten každý zná. Přesto si nemůžu pomoct ,ale nesedí mě tu hlavní představitel. Aspoň ze záčátku před uvězněním působí dost negativně až arogantně. Nová verze s Brosmanem mě přišla povedenější aspoň mě se víc líbí. Přesto je to pěkný dobrodružný snímek o pomstě. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama