Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příliš rychlé, příliš krátké, ale i přesto velmi kvalitní, za což jsem velmi rád. Richard Chamberlain je charizmaťák a dabing Miroslava Moravce mu ještě přidává a i celkově je dabing velmi příjemně obsazený (K.M.Walló)... ale teď k filmu jako takovému. Natočené je to pěkně, dýchá z toho krásná dobrodružná historická atmosféra, je to působivě obsazené (snad jen na Mercedes, která mi nepřišla nijak zvlášť pěkná. Film bych rodělil do dvou přibližně stejně dlouhých částí - ta první, zatčení, uvěznění a následný únik se mi líbila víc, nepůsobí tak zkratkovitě a hlavně záběry z pevnosti d'If jsou nezapomenutelné. Druhá část (od útěku) má taky spoustu do sebe - hlavně Dantesovo odškrtávání obětí (První... Druhý...), ale je to už příliš rychlé a hlavně závěr působí strašně zkratkovitě, klidně to mohlo být delší, ale s předlohou si tvůrci poradili skvěle a mě se výsledek líbil. Neviděl jsem všechny verze, ale nejlepší není (1998) a není ani nejhorší (2002), takže celkem parádní a velmi silně (a zasloužené) čtyři hvězdičky, hlavně ale za příběh a hlavního představitele, který je parádní. 75%. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Jsem velký fanda románu Hrabě Monte Cristo a tahleta adaptace se mi moc líbila, ostatně jako všechny, co jsem zatím viděl, tzn.: z roku 2002 a 1998 ! Všechny skvělé ! Na to, že je to vlastně televizní film, je to víc jak výborné ! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný spád, přímočarý děj a nepřítomnost jediné zbytečné scény, zbytečného slova nebo i jen gesta, což se bohužel nedá říci o mnoha jiných filmových zpracováních tohoto příběhu a podle mého názoru ani o slavné knižní předloze. Co je na tom, že samotný příběh se nám na druhý pohled asi příliš věrohodným zdát nebude a samotná pomsta zůstane pouze silně šablonovitým náčrtem. Když už toto dílo "továrny na lidská dramata" točit, tak do něj asi musíme zahrnout trochu nadsázky nebo ironie, nebo se neubráníme zívání či nevhodně způsobenému úsměvu. Nic z tohoto nám tu nehrozí, a proto se podle mě jedná o nejlepší zpracování Hraběte Monte Christa, které jsem kdy viděl. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená kniha v dosť nešťastne spravenej adaptácii. Chamberlainovi som síce uveril jeho pomstu aj konanie, ale všetko tu bolo vopchaté tak natesno, že to bolo krátke a ničnehovoriace. Motívy boli dosť slabo vykreslené a postupná pomsta bola tak zhustená, že to bola nuda. Dal by som možno ešte menej, ale aspoň herecké výkony boli nadpriemerné, veľmi sa mi páčilo ako bol stvárnený pobyt uväznenia Dantesa. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie filmové spracovanie tohto príbehu. V podstate tu nie sú žiadne hluché miesta. Dej je plynulý, zaujímavý a postupne graduje do veľkého finále. Herci zahrali tiež skvelo. Pomsta muža, ktorý si ide za svojou spravodlivosťou tak dostáva reálnejšie kontúry ako v iných spracovaniach. Pre mňa dôkazom toho je aj skutočnosť, že vždy keď tento film dávajú v telke, tak si to rád opätovne pustím. 80/100 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama