Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Torision 

všechny recenze uživatele

Film byl krátkej ,místy dost přehnanej, ale já se prostě bavil. The Rock je tu fakt hustej a obecně v tomhle kousku si nebere ohledy s nikým a ničím a hlavně díky tomu neuvidíme (narozdíl od Kráčející skály2) desítky minut nudnejch dialogů o hovnech, nýbrž jen spoustu přestřelek a bitkek v casinu. Asi jsem dost nenáročnej divák, ale pro mě tenle film fakt ůčel splnil. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No tak jestli se to opravdu událo podle toho, jak nám skutečnou událost odehrávající se kdesi v idylickém městečku představili v tomhle filmu, musím říct, že tak idylicky bych žít tedy nechtěla. Já si to nechci rozházet s rejžánkem, ale Dwayne mi trošilinku vadí. Nevím jestli je to jeho obličejem nebo jeho nabušenou postavou a nebo kombinací obou těchto faktorů. Na druhou stranu musím ale uznat, že se mi líbil v té tělesně zbližovací scéně se sympatičnou Ashley na policejní služebně. Hrála jim u toho fakt dost dobrá písnička. Celkově příběh ne zcela originální byť tedy inspirovaný skutečností mě nijak zvlášť nepohltil - za tři. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z řady akčních filmů "na motivy skutečné události" plný spousty nečekaného a dobře zahraného. Jenže co naplat, když vás Rockovo osobní kouzlo a pár pěkných děvčat dovedou přesvědčit, že vlastně o nic nejde, my si na nic nehrajeme, jenom seďte a moc nepřemýšlejte. Drobné plus za povedenou krysu, šerifa Michaela Bowena a je to slušných 60%, nic víc, nic míň. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát minut dlouhý celovečerák jsem teda ještě neviděl. Walking Tall se nikde nezdržuje a po krátké seznamovačce a prvních neshodách se jde rovnou k věci. Tvrdou silou. The Rock jakožto prototyp akčního hrdiny vs. parta zmetků. Dobrá akce, dobré triky, dobrej film. Jen ten "based on a true story" titulek mi tam moc nepasoval. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jsou tady k vidění jen falešný kozy a opravdoví volové. Tak vám teda nevim. Dwayne "The Rock" Johnson je sympaťák a má asi největší potenciál na to stát se novým Arnoldem. Jenže... na něco takového mu chybí nějaká pořádná akční vypalovačka (jako měl Arnie Conana a Terminátora a Sly třeba Ramba), na které by se pořádně vyšvihnul. Místo toho točí podobné hovadinky jako Vítejte v Jungli nebo Kráčející skála, kde sem tam někoho kopne nebo mu dá pěstí (či stromem), ale nic většího se nekoná, film uteče jako voda a druhý den už si na něj nevzpomenete. Všechno je to navíc v takovém odlehčeném duchu (aby ne, když tam s ním hrajou S.W. Scott nebo Johny Knoxville) a já začínám mít strach, že nám The Rock nadobro skončí někde u komedií. ***Věděli jste, že: Kráčející skála je vlastně předělávka téhle o 30 let starší klasiky.*** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)
  • Kevin Bray chcel, aby sa Dwayne Johnson (Chris Vaughn) namiesto ''klády'' oháňal baseballovou pálkou. Sám The Rock ale chcel iba ''kládu''. Ako kompromis mu ale dal prirobiť rukojeť. (ČSFD)
  • Ve sceně, kdy Chris Vaughn (The Rock) a Ray Templeton (Johnny Knoxville) rozebírají auto, Ray rozbije narázníkem jeho přední sklo, ale v následující scéně je vidět, že sklo je nepoškozené. (Guilemot)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama