Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zasvěcení do meziválečných časů s lehkým nádechem pozdní viktoriánské Anglie a výstižným podáním maloatmosféry typického venkovského městečka-vesnice i zachycením atmosféry natáčení, které jako by bylo inspirováno Karlem Čapkem - ovšem s anglickým posunem. Herecký výběr strhující a ve významných detailech až zářící Geraldine Chaplinová a Liz Taylorová. Syntéza nadčasové krásy a umocněného půvabu s dokonalým postižením dobové lehce nostalgicky pojaté atmosféry prvních poválečných let. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dělat slečna Marpleová v Miami u CSI, zavřou všechny ty zbytečné laboratoře a Horatio jde krmit racky k molu.. Klasicky vystavěný detektivní příběh, kdy všichni jsou podezřelí, všichni mají nějaký motiv a vám je jasné, že vrahem bude ten, od kterého to nejméně čekáte a že k jeho odhalení povede rozklíčování zdánlivě nedůležitých náznaků. Hamilton si k úspěchu pomáhá konverzační lehkostí i královským obsazením. Jen si vezměte, K.Novak jako americká moviestar mdlého rozumu, R.Hudson s trefným srovnáním práce režiséra a producenta či třeba decentně okoralá E.Taylor. Ku prospěchu věci bylo i to, že policejní šakalík E.Fox dostal více prostoru, než obludně zmalovaná Jessica Fletcher. Ta si naštěstí v úvodu zranila nohu a tak mohla doma jen štrikovat, zahradničit či mít vlhké sny o vikáři a pak tam na konci vkráčet s odhalením, že by z něj i Columbo spolkl doutník.. „Zkurvenej Scotland Yard!“ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se s chutí podíval na příběh, který dobře znám. Malebný anglický venkov, na povrchu krásně upravený, až pohádkový, uvnitř však plný klepů a závisti... Úžasná hudba mi připomněla staré bondovky a hned jsem věděl, že stará dobrá Anglie neztratila nic ze svého poetického kouzla. A pak britský humor, který má snad ekvivalent jen v českém. Na vtipné postřehy Oscara Wildeho jsem si vzpomněl při průpovídkách typu: ,, Propadla zálibě v mužském údu." Jak skvostný eufemismus pro nevěstku! Souboj dvou stárnoucích hereček připomínal střety dračic, které zdaleka nejsou ve výslužbě. Herecké obsazení je vůbec skvostné, jen při čtení titulků jsem se musel ujistit, že v roli filmového herce se opravdu mihl P.Brosnan. Film o pomstě, která nemá hranice... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost zajímavá verze jednoho z nejlepších případů slečny Marplové. Má výborný a hlavně napínavý příběh, který Agatha opět skvěle promyslela. Musím ale říct, ře nová verze s Julii Mckenzie se mi líbí ještě o něco víc. Film je velmi zajímavě zpracován. Tvůrci příběh pojali hodně jako drama o nešťastné ženě a také jako příjemnou komedii. Čím víc se to ale blíží ke konci, tím se stává působivější i dost dobrá atmosféra. Angela Lansbury se do role zvídavé stařenky hodí naprosto skvěle. Ale na druhou stranu jsem rád, že natočila jen tenhle film, protože nejlepší představitelkou rozhodně není. Ale v roli byla celou dobu sympatická. Ostatní slavní a hvězdní herci byli výborní, Elizabeth Taylor svou roli opět mistrovsky zahrála, jako vždy. Skvěle jí sekundovala Kim Novak. Jen mi opět vadila Geraldine Chaplin a byl jsem fakt hrozně rád, že jí potom oddělali. Jinak ve filmu najdeme i pár roztomilých scén a výborných vtipů. A finále je pořádně napínavé. Já jsem spokojen, ale mohlo to být lepší. 85%. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Říkám si: ranná osmdesátá léta, Liz Taylor, Gregory Peck, to bude nějaká senilní plochá americká hra z divadelních prken. Ani nevím, proč jsem se na to začal dívat, ale vydržel jsem až do konce. Výborně napsané dialogy a špičkování mezi dvěma herečkami, které se nemohou vystát, bylo zábavné. Budu muset častěji odhazovat předsudky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno