Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

novoten 

všechny recenze uživatele

Tady bych svaloval vinu na scénáristu a režiséra. S velmi dobře poskládaným hereckým obsazením šlo určitě dostat Impostora výš než jen do rozpačitého podprůměru. Pointa příběhu je bohužel natolik jednoznačná, že případné druhé zhlédnutí téměř nepřipadá v úvahu a stává se zbytečností, přestože základní myšlenka byla víc než solidní. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Android naprogramovaný k tomu, aby věřil, že je člověk a přitom vědomě či nevědomě splnil kýsi úkol, kolikrát už jsme tohle slyšeli? A kolikrát dostala tato oblíbená Dickovská vychytávka od filmařů ošklivě na prdel? A kolikrát už diváky zklamal film s vysoce kvalitním obsazením a pohlednou vizuální stránkou? Myslím, že všichni víme, že takových případů bylo až příliš mnoho:P A bohužel jim stále není konec... Kde se to tak hloupě zvrtlo směrem k, řekněme nedobrému filmu? Asi někde kolem práce na scénáři, protože D'Onofriův vyšetřovatel je sám o sobě slušná klasa, což platí i o Madeleine Stoweové (nehledě na to, že je to kus;)) a Garym Siniseovi. Jeho strach o život v útěkové scéně a emoce při první krvi mohou akcie Impostora jedině zvednout...a že je hodně kam zvedat. Co se mi na Impostorovi ale líbí suverénně nejvíc je to, že s podstatně menším rozpočtem dokázal dosáhnout stejného provaru jako megaloprojekt Minority Report:) 40%. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet, ktorý si zaslúžil menej deravý scenár i dôstojnejšie sfilmovanie. Impostor vyzerá, akoby ho zbuchli za tri týždne v béčkoých štúdiách. Ako východoeurópske vysokorozpočtové sci-fi by bol príjemným prekvapením. Ako hollywoodský trhák podľa Philipa K. Dicka je ale prúserom. Na troch hviezdičkách ho drží iba dynamická réžia, vďaka ktorej sa ani sekundu nenudíme. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nikdo už ani nepamatuje, že by kdy byl mír. Lidé se před neustálou hrozbou útoku Centauřanů schovávají pod planetárními štíty, a snaží se dohonit technologický náskok útočníků. Jedním z vědců je i Spencer Oldman (Gary Sinise), který je ale jednoho dne - bez důkazů - obviněn, že jej Centařani nahradili dvojníkem, který má být časovanou lidskou bombou. Spencerovi se ale podaří uniknout, a za pomoci své manželky, lékařky, se musí pokusit dokázat svoji nevinu ... Jelikož sci-fi patří k mým nejoblíbenějším žánrům, tak jsem se na Impostora dost těšil. Ale film se pro mne ukázal jako zakletý - vždy, když už jsem se k němu nějak dostal, nebyl čas - a pak už jsem ho musel zase vrátit, tak až nyní po letech jsem jej konečně shlédl. Zklamaný jsem nebyl, ale zase až tak velký odvaz to taky nebyl - téma nabízelo mnohem víc. Škoda že se Gary Fleder soustředil až moc soustředil na akční jízdu, že se mu nedostalo prostoru věnovat se samotnému prostředí neveselé budoucnosti (kdo/co jsou Centauřani, a proč jsou jim lidé tak trnem v oku). Potěšilo mne těch několik zvratů ke konci filmu, i když jsem popravdě nějakou takovou kulišárnu čekal :). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Předloha P. K. Dicka má netradičně jen jednu vrstvu, takže se žádné nové Total Recall nekoná. Impostor by se mu koneckonců nevyrovnal ani kdyby měl rafinovanější námět. Gary Fleder totiž není Paul Verhoeven a Gary Sinise je možná lepší herec než Arnold Schwarzenegger, ale ani zdaleka nemá takové charisma. Film vypadá jako laciná televizní šmíra - což nebyl a jako ukázkový propadák - což byl. Vyhořel u kritiků a vydělal sotva čtvrtinu rozpočtu. Sinisova kariéra dostala po rozpačité Misi na Mars další tvrdý úder, z něhož se dodnes nevzpamatovala. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)
  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama