Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Napínavě natočené scifi řešící tu typickou Dickovskou otázku vlastní identity a spiknutí. Levné a málo detailní kulisy a scény tomu trochu škodí a pár nedořešených momentů tomu taky zrovna neprospívá, ale naproti tomu je to velmi napínavě natočené, se sympatickým hrdinou a hlavně člověk čeká ten Dickovský zvrat, ale těch možností je tu několik a dokonce ani před úplným závěrem se nedá přesně odhadnout jak to s tou identitou nakonec je, takže to je velké plus, přinejmenším pro lidi, co se dívají na příběh spíš než na kulisy. :) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad z pera P.K. Dicka, který byl zfilmovaný takovým způsobem, že si to můžete splést s nějakým dílem Hvězdné brány, jen jsem čekal, že přijde Te´alc. Jediné ryze pěkný je závěr, který je neamericky depresivní. Finální pointa má grády a sedí, jenže to je bohužel zásluha pouze předlohy pana Dicka, jinak se jedná o slátaninu, ve který je hezká jen Madeleine Stowe. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Chudá adaptace P.K.Dicka, přesto ne vyloženě špatná nebo neřku-li přímo blbá. Gary Sinise si s x-tou variací na klasicky dickovsky vedeného hrdiny-antihrdiny poradil dobře, horší už je to s celkovou vizualizací, kde triková složka (v podstatě sporá) sice není úplně špatná, zato ale návazné interiéry i exteriéry mnoho parády neudělaly. Pokud nebudete čekat dalšího BLADE RUNNERa nebo MINORITY REPORT, nemuseli byste být zklamáni. II Scénář: Caroline Case, Ehren Kruger, David Twohy (na základě stejnojmenné povídky amerického spisovatele P.K.Dicka). 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žiadna avizovaná hrôza sa nekonala, zrejme očakávania ďalšej Dickovskej adaptácie boli privysoké. Proste priemerná, pozeratelná sci-fi s divným Gary Sinisom v hlavnej úlohe. Keď už nie poriadna výprava, aspoň atmosféra bola dostatočne temná. Záver je dosť divný, vlaste inak to ani skončiť nemohlo. Buď to bol on, alebo nie, nič iné, takže prekvapenie sa nekoná. Medzičasom som čítal aj predlohu a tak nejak mi pripadala jej adaptácia celkom k veci. VIDENÉ ZNOVA 7/23 po opätovnom prečítaní poviedky. Všetko platí, len ak nie sú peniaze na triky, tak úvod mal skôr patriť samotnému výletu v lese a tento výrazný problém by sa vyriešil. Poviedka je implicitne o tom, že v každom sa skrýva temná stránka bez toho, aby sme si to priznali, tento myšlienkový rozmer plochá adaptácia opomína, ale zase je tu paralela s atómovou bombou ako akási menšia pridaná hodnota. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film sice disponuje solidním hereckým obsazením a byť poněkud otřepaným, přesto stále zajímavým námětem, leč to je (kromě triků) snad vše, co může nabídnout. Gary Sinise i Madeleine Stoweová jsou ve svých rolích jakoby svázaní, paradoxně mě více zaujal Vincent D'Onofrio jako hlavní záporná (?) postava, jehož motivaci se dá věřit přece jen víc ("obětovali jsme deset, ale zachránili deset tisíc"). Tato lehce nadprůměrná sci-fi sice asi nebude patřit mezi perly svého žánru, ale fandy vědecké fantastiky snad aspoň trochu potěší. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)
  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)

Reklama

Reklama