Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní masakr, vedle kterého vypadají Ritchie s Tarantinem jako nudní patroni. Duffy hýří nápady, za každou vystřelenou kulku (a že jich je) přihazuje alespoň jeden politicky nekorektní vtip a celé je to tak neskutečně naspeedované, urvané ze řetězu a přitom dokonale natočené, až mě mrzí, že Duffy zatím nic jiného nenatočil. Snad dvojka vysoko postavenou laťku udrží... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve jménu Boha se dá dělat ledacos a patří k tomu i vraždění. Otázkou zůstává, jak už se pokusil naznačit Vyšší princip, zda vražda na tyranu je či není zločinem. A tyrana lze přejmenovat na mafiánského bosse, obchodníka s drogami, dětmi a tak vůbec. Tenhle film na to ovšem neodpovídá. V závěru nechá povídat pár náhodných obyvatel, avšak konečný verdikt si musí položit divák sám. Přes všechno to až nekonečné zabíjení působí film svěže a zábavně, což může být nakonec to úplně nejhorší, jelikož zabíjení by zábavné být nemělo. Tedy vyjma hororů, tam to nevadí.  Protože mi ale ten formálně podařený masomlejn kápl do noty a Dafoe svými kreacemi zvednul náladu, dám plný počet. Jo a český dabing docela šel. Hlavně si nemůžu nijak stěžovat na nadměrné užívání slova Fuck, anžto čeština je natolik vynalézavá, že na jedno anglické univerzální slovo má desítky (možná stovky) slov dalších a mnoho z nich bez diskuse lepších. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jestli máte na krku nějaký zločin, někoho jste unesli, znásilnili nebo nedejbože zabili, prosím Vás nejezděte do Bostonu! Jste-li vymahači, překupníci, jezdíte autem moc rychle, ukradli-li jste byť jenom krabičku od sirek, nejezděte, prosím Vás, do Bostonu! Spravedlnost tu totiž vzali do rukou bratři McManusovci a to jsou zatvrzelí stoupenci Boží a nejednáte-li podle svatých přikázání, najdou si Vás a v tom lepším případě Vám "jenom" upálí zadnici...u všech Svatých, tenhle film měl potenciál stát se opravdovým kultem!...snímek s koncentrací slova "fuck" třikrát do jedné minuty stopáže bohužel nefunguje jako celek, ale spíše jako sled několika scén...ty scény jsou ale naprosto dokonalé!...první tři jména v závěrečných titulcích zahráli životní role, herectví Willema Dafoea je prostě...dost! nebudu Vám říkat, jaké to je, opravdu stojí za to si tento film sehnat, půjčit, ukradnout...nééé! hlavně ho nekraďte v Bostonu! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Klérofašistická jednohubka. ;-) Nemá to hlavu ani pätu a nedáva to celkovo vôbec žiadny zmysel. Navyše ten koncept "našli sme bordel a teraz si cez flashbacky vysvetlime, k čomu tu vlastne došlo" sa aj napriek skvelému Vilémovi už asi v polovici filmu opotrebuje. Miera zábavnosti je však stále značná, hlášky a krvavé nápady sú namixované slušne. Vládne samozrejme "dejová línia" s mačkou. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dva samozvaní andělé spravedlnosti drceni mlýnkem nevýrazné dialogové ‚post-tarantinovštiny‘, které nepomůže ani snaha o rázný vypravěčský styl. Duffy celou situaci nahozuje velice ledabyle, bez důrazu na absurdno celé zápletky (jedna kočka to nespasí) a komiksovou nadsázku, ze které to čerpá. Hlavní dvojka přesná, Dafoeův detektiv jakbysmet, ale všichni se potácí v situaci, která začíná i končí u úvodního kázání v kostele. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Okrem autentického mesta Boston v štáte Massachusetts prebiehala časť natáčania aj v kanadskom Toronte. (MikaelSVK)
  • Árie, která hrála během Smeckerova vyšetřování dvo Rusů, byla z Pucciniho opery "La Boheme", "Si, mi chiamano Mimi." (Chatterer)
  • Vincenza Lipazziho si ve filmu zahrál Ron Jeremy a jako tanečnice se objeví Jeanna Fine. Oba jsou známí herci z porno filmů. (FilmFan24)

Reklama

Reklama