Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

666teen 

všechny recenze uživatele

No Sleep Till Boston! Těžce namachrovaná katolická mrda. No, katolická mrda není asi to nejlepší označení, ale irští McSaints prominou. Tohle rouhání na kouli do řepy naštěstí nestačí a u nás v pekle vládne po skončení filmu nepokryté nadšení! Jo. Už jste zkoušeli vychovat kočku, která se vám prochází mezi chlastem, berettou? Nezkoušeli? Výsledek je levnější, než tapeta od Pollocka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Troy Duffy si poprvý a naposled sed na režisérskou židli a stejně by se měl dostat do síně slávy. Pokrevní bratři jsou něco tak neskutečně cool, že to snad neni ani možný. Tuny neskutečnejch nápadů, který prostě jinde neuvidíte, nehorázně drsný Sean Patrick Flanery a Norman Reedus, který jdou za svým božím posláním vymítit zlo ze světa(Bostonu) neuvěřitelně vostře a zároveň stylově, až to neni hezký a k nim, skoro by se mi chtělo říct v životní formě hrající William Dafoe. Prostě geniální snímek, za scénky jako rekonstrukce přestřelky u domu, by se měly dávat nějaký speciální ceny a to modlitbu před popravením neskutečně miluju ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše teorie z včerejšího večera je rozstřílená na cucky." MacManusovi Svatí mě baví, když zabíjejí ty zlý, což je dobrý. V tom naprosto souhlasím s agentem Smeckerem. Ten skvěle dirigoval policejní rekonstrukce na místě činu, což je vskutku originální, a navíc k tomu přidal báječnou buzeraci namyšlenýho detektiva Greenlyho za každou mylnou teorii. Mě prostě bavila ta myšlenka, že Bůh vyslal MacManusovy bratry, aby ukončovali parchantům pobyt na Zemi. Toho modlení na mě asi bylo trochu moc, ale tím rozhodně nechci směřovat spravedlivej hněv bratrů na mou osobu. Vlastně toho modlení bylo tak akorát. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jestli máte na krku nějaký zločin, někoho jste unesli, znásilnili nebo nedejbože zabili, prosím Vás nejezděte do Bostonu! Jste-li vymahači, překupníci, jezdíte autem moc rychle, ukradli-li jste byť jenom krabičku od sirek, nejezděte, prosím Vás, do Bostonu! Spravedlnost tu totiž vzali do rukou bratři McManusovci a to jsou zatvrzelí stoupenci Boží a nejednáte-li podle svatých přikázání, najdou si Vás a v tom lepším případě Vám "jenom" upálí zadnici...u všech Svatých, tenhle film měl potenciál stát se opravdovým kultem!...snímek s koncentrací slova "fuck" třikrát do jedné minuty stopáže bohužel nefunguje jako celek, ale spíše jako sled několika scén...ty scény jsou ale naprosto dokonalé!...první tři jména v závěrečných titulcích zahráli životní role, herectví Willema Dafoea je prostě...dost! nebudu Vám říkat, jaké to je, opravdu stojí za to si tento film sehnat, půjčit, ukradnout...nééé! hlavně ho nekraďte v Bostonu! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý írsky hudobný motív i sympatická dvojica hrdinov. K tomu skvelý až geniálny vyšetrovateľ v podaní W. Dafoa a "tarantinovský štýl" a dialógy. Super. Problém je, že film občas nepochopiteľne klesne a ja sa nestačím čudovať...Dvojica Írov je vykreslená ako superzabijácka...Takmer nikdy neminú cieľ. Na ich zlikvidovanie je najatý ten nejlepší zabiják...a tí superzabijaci sa stretnú a cez ulicu na vzdialenosť asi 10 metrov pália a pália zásobník za zásobníkom a niet boha sa trafiť...Nie je to trapas??? Moja mama by trafila...Á, pardon, bol odstrelený prst na ruke, inak najlepšej postave vo filme. Samotný záver v súdnej sieni mi tiež veľmi nesedel, no napriek tomu film ponúka i skvelé a nezabudnuteľné momenty (mačka). Stačilo málo a mohol to byť kult. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Tetování, které má na ruce "Il Duce" je motýl, což je dobře vidět ve finální scéně u soudu. (Chatterer)
  • Obří dřevěný krucifix na začátku filmu byl ve skutečnosti vyroben z polystyrénu a obarven, aby jako dřevěný vypadal. (Chatterer)

Reklama

Reklama