Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izzi má rád jazz i svůj saxofon, ale obě lásky teď musí nechat ležet stranou, protože v baru kde hrával došlo k přestřelce a Izziho zranění bylo natolik vážné, že už nemůže hrát. Díky tomu upadá do deprese, umocněné snahou všech jeho bližních, kteří se o něj chtějí starat. Naštěstí najde tajemný modrý kámen s telefonním číslem a ten ho zavede až k mladé herečce Celii, která hledá někoho, koho by mohla milovat. Okoralý umělec možná na první pohled není tím pravým, ale kámen má magickou moc a pod jejím vlivem se do sebe ti dva zamilují. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Paul Auster je jeden z najoriginálnejších amerických spisovateľov posledných rokov - ale žiaľ, mizerný režisér. Takže Lulu síce drží nad vodou skvelá, "lynchovská" story, ale dosť ju potápajú režisérske neobratnosti (napr. aj práca s hercami) vďaka ktorým sa občas aj taký týpek ako Harvey Keitel zjavne cítil na pľace nesvoj. Aj tak nemôžem dať menej ako štyri hviezdičky. V dnešnej dobe absencie silných príbehov totiž Lulu žiari ako diamant. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem film dokoukala kvůli Harveymu až do konce, nedám odpad! Ale něco takového jsem už dlouho neviděla.Tak stupidní dialogy od samého začátku.....nuda ,asi jsem i chvílemi usínala a přála si ať už to skončí.Když se tu tak dívám na to hodnocení a moji oblíbenci dávají spousty hvězd ,říkám si jestli jsem tedy neviděla jiný film..... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byl Izzi skutečně těžce zraněn nebo zemřel? Osobně se přikláním k té druhé možnosti, protože spousta věcí to mu přímo nahrává a navíc je pro mě tato varianta hrozně lákavá. Jestli jsem tvůrcům filmu naletěla, tak to mám za svou důvěřivost. Ale ať dělám, co dělám, tak mi tato možnost pořád vychází jako ta nejschůdnější a nejmyslitelnější. Willem Dafoe je ďábelský. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Pokud byli na plátně Sorvino a Keitel, bavil jsem se moc, jakmile se objevil Dafoe, už to nebylo ono. Ne, že by hrál špatně, ale byl jsem nastaven víc na romantický příběh s trochou té mystiky než na to, co se z toho vyklubalo. Konec mě překvapil, ale ono to ani jinak dopadnout nemohlo vzhledem k tomu, jak byl celý příběh zkonstruován, a rozhodně mě to nevadilo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem milý filmek s příjemnou tvářičkou Miry Sorvino a celkem malé role výborného Willema Dafoe.. Je to jeden z těch zvláštních filmů, kde váhám nad hodnocením, ale budiž. Je to neokoukané, snové, mírně nekonveční a i když jsme očekávala trochu víc emotivní náplně, tak jsem spokojená. - Ale mít tak ten modrý kamínek, tak to by bylo něco jiného, pak bych určitě všechno opětihvězdičkovala a nejen to:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Postavu Dr. Van Horna psal Paul Auster původně pro svého přítele, romanopisce a nositele Nobelovy ceny Salmana Rushdieho. Produkce filmu ale neunesla finanční nároky spojené se zajištěním bezpečnosti při natáčení (vzhledem k přetrvávající platnosti fatvy ájatolláha Chomejního z roku 1989, která vyzývá k Rushdieho zabití kvůli autorství románu "Satanské verše") a role tak nakonec připadla Willemu Dafoeovi. (LeoH)

Reklama

Reklama