Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Sofía Vergara je v roli Griseldy naprosto skvělá. Nicméně si myslím, že seriál bude bavit toho, kdo neslyšel díl Opravdových zločinů nebo si o tom něco nenačetl. Seriál jako takový je totiž strašně zrychlený a docela dost věcí, které pro mě měli nějakou důležitou váhu, tak chybí. Věřím, že by si její život zasloužil víc než jen šest epizod a díky tomu by se toho dalo obsáhnout více. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, co mi v tomto amorálním hovně na samotné Griseldě vadilo víc. Jestli její vizáž přestárlé italské kurvy, nebo její ustavičné vypalování držky cigárama, či to její neuvěřitelně otravné hluboké dýchání, kdy u všech možných situací působila, jak těsně před nervovým zhroucením. Do toho klasické kecy typu:"Tvrdě jsem pracovala", za což by jí každý poctivý člověk, který v životě skutečně tvrdě pracoval, rozkopal držku. Ani kdybych patřil ke klasickým masturbátorům nad těmito amorálními seriálovými hovnami o drogových bossech, tak bych nějak nepochopil smysl tohoto počinu, protože nepřišel s nijak zajímavým podáním, aby člověk pochopil, proč byla tak na špici a proč byla tak obáváná, všechno jen tak proteče mezi prsty bez hlubšího rozboru. Naprosto nemastné, neslané, tuctové a zbytečné. P.S: Ty její "motivační" proslovy ke svým lidem byly hrozně cringe. ()

Reklama

Bludicka.Julie 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto dokonalé ve všem a ona ba Oscara! Bylo tam všechno... A moc nechápu tady to machrování o tom,co všechno o Griseldě vím a že to není pravda, a tak dám 3 hvězdy?? Odkdy se hodnotí v seriálu pravda? Já mám o ní taky nacteno, hodnotím serial s výkony, kamerou, hudbou a vším a dávám 5 hvězd. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Příběh „Kmotry“, která si dá ráda do rypáku, ale chce hodit staré kšefty z Kolumbie za hlavu… sbalí si tedy všechny své saky (i ty tři paka) a vydá se za velkou louži. No, a jelikož starou fenu novým kouskům nenaučíš, brzy se od prodeje letenek vrací k tomu, co jí jde nejlíp – prodej bílého prášku, který si mohou dovolit jen zámožné hospodyňky a rozhodně není určen na pečení nebo do pračky. Šestidílná minisérie se docela vleče, dialogy občas zavání telenovelou a od průměru to nespasí ani hezký retro vizuál… tady by rozhodně víc seděl (a bohatě stačil) celovečerák. Tahle dávka je zbytečně dost řízlá a na kvalitní matroš od kolumbijského nebo mexického kartelu a (bohužel ne tak moc profláklých) pašeráckých nul se to nechytá ani omylem. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Naprosto hrůzně promarněný potenciál a podvod na diváka! Když sérii otevřete citátem Pabla Escobara, že Griselda byla jediným člověkem, kterého se kdy bál nebo měl k němu respekt, ale pak tu postavu vyobrazíte asi pěti procenty toho, co z ní ten postrach udělalo, tak jste prostě jako filmař totálně selhal. V celkových cca 360 minutách stopáže se divákovi dostane osmisměrka, jejíž vyhledávané výrazy v obrazci není možné nalézt (proč byla Griselda tak nebezpečná, jakou měla povahu, že zvládla ovládnout takto drsné prostředí, co přesně ji motivovalo k boji proti všem, jak si zvládla moc udržet tak dlouho, kvůli čemu se jí násobně bohatší a nebezpečnější Escobar bál, jakými metodami ji bezpečnostní složky vyšetřovaly) a jejíž tajenka je vyzrazena už anotací, takže není možné čekat žádná překvapení, žádné výjimečné zvraty, ale ani žádný plastický a věrohodný obraz obchodu s narkotiky ve sledovaném období. Narcos vyobrazuje mašinérii drogového byznysu a metodiku předem prohrané války proti drogám komplexně a s drsnou naléhavostí. Griselda ukazuje trochu násilí, o něco méně šňupání a špetku prapodivně ospravedlněné frustrace dvou či tří policajtů, to vše bez spádu, bez jiskry, podivně vykastrovaně a hlavně v toku primitivních dialogů, které postrádají pointu. Že tvůrčí skupina, co má v profesním životopisu dvoje Narcos, natočí takhle plochou a nezáživnou minisérii, bez snahy představit nějakou kontroverzi, to mi hlava nebere... Drogový Darth Vader v sukni se tu nekoná, spíš to působí jako remake Četnických humoresek v rámci cvičení prvního ročníku scénáristiky FAMU, v němž zločiny vyšetřuje Jiřina Bohdalová. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Skutočná Griselda Blanco vlastnila nemeckého ovčiaka menom Hitler. (Motinski)
  • Natáčelo se od 30. ledna do 30. června 2022 a filmování probíhalo v Kalifornii (Los Angeles, Long Beach) a na Floridě (Miami). (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o druhý seriál, ve kterém se Griselda Blanco (Sofía Vergara) objevuje coby hlavní postava. Tím prvním byl La Viuda Negra (od r. 2014). Tato nechvalně proslulá drogová obchodnice se také mihla v seriálu Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) a jako vedlejší postava v seriálu El Barón (od r. 2019) – tyto tři seriály spadají do žánru „narconovel“. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama