Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Recenze uživatele Ant k tomuto seriálu (4)

Richard II (2012) (S01E01) 

Zaprvé je třeba říct jedno: Nečekejte moderní verzi ani moderní dialogy, kterým budete hned rozumět. Když BBC, tak holt klasický Shakespeare se všemi "thee, doth, thou". A to je asi důvod, proč dám Richardovi II. "jen" 4*. Jakmile jeden aspekt filmu odvede moji pozornost tak, že se nemůžu pořádně soustředit na jeho další aspekty, tak je to holt pro mě mínus. To ale neznamená, že by dialogy nebyly prvotřídní. Ben Whishaw jako Richard je naprosto fenomenální a nespustíte z něj oči. Ostatní herci jsou taky skvělí. Výpravou mi to připomínalo The Fall. A to hlavně kvůli krásné hře s barvami a úhly kamery. Je to tak nádherně natočené, že mi padala čelist. Jsem zvědavá, s čím se vytasí další díly. ()

Jindřich IV. (1. díl) (2012) (S01E02) 

O něco slabší než předcházející Richard II. a to zejména proto, že je celý film koncipován jako první díl a chybí mu tak silnější začátek a prostředek. Nicméně bitva na konci tohle vynahrazuje, protože je natočená opravdu skvěle a na televizní produkci to byl výkon. Výborná hudba posouvá hodně scén o několik příček nahoru. Nejlepší na celém filmu je Tom Hiddleston, který je jako Hal fantastický. Moc mě bavilo jeho hašteření s Fallstafem. Perfektně vystihl každou emoci. Tohle je podle mě zatím jeho nejlepší výkon a nemůžu se dočkat, co předvede jako Henry V. ()

Jindřich IV. (2. díl) (2012) (S01E03) 

K tomuhle dílu mě napadá jediné a to nekonzistentní nuda. Kdo byla hlavní postava? Kde je konec, který by to nějak víc uzavřel? Nebýt poslední třetiny, dám tomu z fleku 3*, ale takhle jsem se ještě slitovala. Falstaff a jeho machinace mimo dvůr byly úplně oddělené od hlavního dění a tím pádem mě vůbec nezajímaly. Linie rebelové vs. král byla rozjetá nadějně, ale pak to nějak vyšumělo do prázdna. Jedině princ Hal a jeho vztah s otcem nabízel nějaké zajímavější dění a to hlavně po herecké stránce. Sledovat Ironse a Hiddlstona byla potěcha pro oko. Druhý jmenovaný byl opět fantastický a Henry V. dodává obrovskou dávku lidskosti. 7/10 ()

Jindřich V. (2012) (S01E04) 

Dokonalost a to taková, že nemám slov. Rozhodně nejsilnější díl série. Dialogy, výborná hudba a působivá vizuální stránka se krásně doplňují. Hiddleston je obrovský pilíř celého filmu a svůj text přednáší s velkými emocemi a přímo královskou důstojností. Jen těžko jsem u některých jeho monologů zadržovala slzy. Noc před bitvou a celá bitva jsou natočeny skvěle a ty boje jsou na televizi natočeny velkolepě. Tohle je film, za který bych s radostí zaplatila peníze v kině. ()

Reklama

Reklama