Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Bertrand Blier natočil absurdní komedii, v níž spojil dohromady téměř všechny slavné francouzské herce. Herecké legendy se potkávají ve vtipných situacích, navzájem se hodnotí, popichují i pomlouvají. Velká, hvězdně obsazená mystifikační hra vám ukáže filmové idoly v nečekané a zábavné podobě! (oficiální text distributora)

Recenze (52)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"A kde je vlastně Blier?" "Točí další film." Sen každého milovníka francouzské kinematografie: film, kde hrají skoro úplně VŠICHNI (o těch zaneprázdněných a mrtvých se aspoň mluví), ba co víc: hrají sami sebe. Nelekejte se, není to žádný polodokument, ale velmi absurdní komedie, která jako by vycházela ze známé teze, že herců je víc než diváků. Takže herci potkávají další herce, jiné míjejí na ulici nebo je pomlouvají atd. Hned v první scéně si okoralý Jean-Pierre Mareille v restauraci objednává vodu a protože ho číšník přeslechl, nabude paranoidního dojmu, že svou "repliku" nepronesl dost naléhavě a že už není tak dobrý herec jako dřív. Vedle sedící Dusollier ho utěšuje, Francois napomíná, Villeret popichuje atd. Jsou prostě všude. :-) Film je sice velmi stylizovaný, ale letmo se dotýká reality. Mluví se o homosexualitě Jeana-Clauda Brialyho, alkoholismu Jacquesa Villereta nebo o tom, že André Dussollier je nahraditelný kýmkoli (proto ho chvílemi hraje Josiane Balasková). Takže všichni herci slouží jako nástroje velké mystifikační hry (podobně jako hudebníci v Roku ďábla) a já se jen obávám, že k plnému pochopení Herců je třeba být Francouz, sledovat tamější televizi, číst noviny a orientovat se v tom, o kom se co šušká. I tak ale 80% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Milujem francúzsku kinematografiu, ale natočiť film, ktorý sa takmer celý točí okolo skleničky horké vody, to nemôžu zachrániť ani všetky francúzske herecké hviezdy. Také blbé a nezmyselné dialógy som už dávno nevidel. To mohli radšej skrytou kamerou natáčať hercov v zákulisí natáčaní a aj bez scenára by to bolo zaujímavejšie a vtipnejšie ako toto. Ľutujem tých vyslúžilých hercov, že v tomto museli hrať, ale nájom treba platiť... ()

Reklama

Grafito 

všechny recenze uživatele

Spíš než klasický film jsou Herci pásmo skečů, ale skečů nadmíru povedených, vtipných a s pointou.. třeba ten motocyklový s Depardieum je vynikající.. nezbývá, ale než souhlasit s Oskarem, že pro plný pochopení všech nuancí a odkazů by člověk asi musel trvale žít ve Francii a pozorně sledovat tamější kulturní dění.. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Nápad bol dobrý, ak by sa do natáčania pridalo viacej hercov a väčšina scén nevyznela, ako výkrik do neznáma. Poniektorí boli na plátne takmer celý čas, zatiaľ čo Delon sa mihol na pár minút v jednej smutnej scéne. Nehovoriac o Belmondovi s jeho divadelnou etudou. A Michel Galabru? Desať sekúnd hral pantomímu do kamery... Myslím, že francúzskych hercov trošičku poznám, ale ako komédia mi to neprišlo, narážky na veci o ktorých každých vie nie sú až tak vtipné. Scéna s Depardieu bola asi jediná zábavná... Proste jeden veľký kŕč a mrhanie talentmi, časom, energiou a peniazmi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně absurdní záležitost, ve které si štěknul snad každý žijící francouzský důchodce, který se v posledních padesáti letech úspěšně zakřenil do kamery. Jako celek to sice nemá nijak zvláštní hlavu a o nalezení paty nemůže být ani řeč, ale v jednotlivých výstupech je báječný. Zejména první půlka mi natrhávala bránici, ale uznávám, že jako světoběžník a filmožrout mám k Francii asi bližší vztah, než většina zdejších uživatelů. Mne totiž odkojil Belmondo, Delon, Picolli, Brasseur, Galabru, Depardieu, Francois, Brialy, Villeret a mnoho jejich kolegů, jimž by pro jejich neživost roli v tomto snímku nikdo řádně neproplatil. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama