Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky a vizuálně se jedná o povedené rozpohybování komiksů, ale přece je to slátanina základních motivů z několika oddělených příběhů, což se na kvalitě vyprávění zkrátka neblaze podepisuje. Příběh tak často víceméně přešlapuje na místě a chrlí vtipy, které sází na to, že je fanoušci kresleného a animovaného Asterixe prostě chtějí slyšet. A jelikož já mezi ně rozhodně patřím, obhájím si průměrné tři hvězdy a jdu od toho. Už kvůli hercům, kteří se svým rolím prodali docela obdivuhodně... ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film pre chlapcov od 12 do 17 rokov. A to ešte špeciálne francúzskych. U nás bohužiaľ nemá AaO tradíciu. Takže sme boli do kín vmasírovaní mohutnou reklamnou kampaňou, snáď ešte väčšou, ako telo Gerarda Depardieua. Na to, aký to mohol byť prúser, film ešte veľmi dobre dopadol. Videl som ho dávno, bol som celkom spokojný, ale už som tušil, že som ho videl aj naposledy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

První díl této známé série. Neříkám, že je to špatné dílo, ale moc se mi nelíbily některé střeštěné prvky ve filmu. Depardieu už vůbec ne jak vypadal. Přesto uznávám, že je to obstojná podívaná, pro mě spíše lépe průměrná. Film nenudí a dokáže zaujmout, to je to hlavní. A řešit příběh mi přijde dost nesmyslné. Takže hodnotím na těch 57% = *** ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Devet let od vzniku filmu a v televizi je to po sto devadesate osme! Mam pocit, ze nektere sceny znam uz nazpamet, jako by si mne ten film vzdycky nasel, ale uz je mi z toho spatne. Nudny skoro dvouhodinovy film o tlustem, ale hodnem silakovi a jeho nemene hodnem kamaradovi je ukazka toho, ze ne vse animovane muze vypadat dobre skutecne. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)

Reklama

Reklama