Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již jen nápad udělat z Asterixových dobrodružství hraný film, je na samé hranici čirého šílenství. Výsledek nakonec překvapivě není zase až tak strašný. Obsazení je docela dobré, vizuálně je to i vcelku vydařené, ale svým infantilním humorem je to na zcela jiné úrovni než-li vyzrálé komiksové předlohy, které mají co říci i dospělým. To bohužel u této adaptace nehrozí, byť jen v jedné jediné scéně. Pro menší caparty ideální. Zidi má však rozhodně navíc. Škoda, tohle si Asterix ani Obelix nezasloužili. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná adaptace skvělého comicsu. Schází vtip i atmosféra papírové předlohy. Velmi špatné herecké výkony a stupidní režie. Nevím jaký byl rozpočet, ale kulisovitost z filmu přímo čiší a možná i díky osvětlení, které je udělané ala argentinské telenovely, se budete za režiséra cítit trapně, že něco takového spatřil světlo světa. Namísto toho bych chtěl vyzdvihnout Misi Kleopatra, která narozdíl od tohoto dokázala alespoň svérázně pojmout asterixovský humor a přidat do něj narážky na mnoho moderních filmů. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár černoušků v Africe se jistě nenajde nikdy, kdo by nebyl seznámen s legendou o galské vesnici odolávající náporu Říma a samotného Caesara. Film je určen především mladšímu publiku a když jsem film poprvé viděl, tak jsem mladší byl. Vtipné je to pramálo, ale koukat se na film rozhodně dá. 3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem pořád dokola koukal jak na animovanýho Asterixe a Obelixe, tak na tento skvělý film. Výborné vtipy, zajímavé boje, vtipné trikové záběry a neodmyslitelné dialogy daly vzniknout kultu, který se mi líbí doteď a nevadí mi se na to kouknout kdykoli to jde v tv. Gérard Depardieu je super Obelix a Clavier zase nejlepší Asterix ze všech (a že jich bylo)...90% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Ří-mani, Ří-mani, Ří-mani... Římani, Římani jsou tady!!!" A samozřejmě taky věčný spor: "Není čerstvá!" "Je čerstvá!" Není moc filmů, u kterých bych si pamatovala, při jaké příležitosti jsem je viděla poprvé. Na prvního hraného "Asterixe" mi maminka dovolila koukat v televizi den předtím, než jsem šla do první třídy. Při nedávné projekci po letech mě zalila tahle nostalgická vlna, mnoho scén jsem byla schopná odříkat nazpaměť a smála jsem se nahlas. Tohle zpracování legendárního komiksu se zkrátka Francouzům moc povedlo, a i když jsem nikdy nemusela dění v aréně s hady a pavouky, za perfektní rodinnou zábavu musím přidat. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)
  • Natáčelo se se živými aligátory a stovkou pavouků. Pavouci museli být každý večer přepočítáváni, aby se nějaký nezatoulal a nezpůsobil paniku. Kusadla měli znehybněná voskem, aby neohrozili štáb. Podle slov režiséra ale stejně pokaždé nějaký chyběl... (Xeelee)

Reklama

Reklama