Reklama

Reklama

Já, šílenec

(neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

Virginia (Jenny Wright) miluje staré pulpové romány, převážně horrory a SF. Tuto zálibu jí umožňuje i její zaměstnání - pracuje v antikvariátě. Jednoho dne objeví román lepší než ostatní, "Já, šílenec" od Malcolma Branda (Randall William Cook) o šílenci (Malcolmově alteregu) a jeho neopětované lásce k ženě, jež ho nesnáší už od pohledu. Ten muž aby ho milovala si uřízne skalp, nos, uši i rty a postupně je nahrazuje částmi těla jiných lidí. Jenže pak se Virginii začne Malcolm s odřezanými kusy tváře zjevovat a vraždit její známé. Policie jejím slovům o podobnosti s knížkou a spisovatelem nevěří a tak Virginia začne pátrat na vlastní pěst. Brzy zjišťuje, že Malcolm Brand zemřel před čtyřiceti lety za strašlivých okolností... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní věcička, nicméně i tak jsem od Takácse čekal víc. U filmu the gate mi ukázal že umí točit skvělé horory, a tak jsem se těšil protože 80 léta mu přály. Nakonec se z toho vyklubala solidní podívaná kterou ale stačí vidět jen jednou. ženská čte horor a vrah z knihy se najednou objevý ve skutečném světe. Námět je sice hloupoučký ale dokáže udržet diváka. Maska vraha je slušná a celý film má takovou solidní oddychovou atmosféru. Vražd sice není moc ale jsou poměrně zajímavé. Celkem dobrý průměr. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

I když je to béčko jako noha, odporný příšery střídají jiné odpornější příšery (hlavně v představách Virginie), je to jeden z nejlepších horrorů, jaký jsem za dlouhou dobu viděl. Režisér už nikdy nic podobně kvalitního nenatočil. V tomhle filmu jde hlavně o atmosféru a až potom o nějaký krvavosti. Očividně se tu hodně inspirovali snímky jako Evil dead (podobná atmosféra), Noční můra v Elmstreet (snovost a občas si člověk není jistej, jestli si to nepředstavuje hlavní hrdinka) nebo Halloween (podobné prostředí), protože z každýho mi tam něco připomíná. Některý scénky jsou pěkně vypjatý, musím říct, že jsem byl napnutej jak kšandy a to se mi nestalo už aspoň pět let. Sice na další podívání by člověk viděl všecky ty nedostatky, naproti tomu hloupej a nenápaditej konec (prostě jen aby to byl happyend) vidí hned napoprvé, ale přesto to jde. Rozhodně se tento ztracený kousek vyplatí vykopat, protože je to jeden z těch kvalitnějších horrorů z osmdesátých let. Není v něm příliš krve, ani žádný moc zdrůdy nebo podobný rekvizity. Naopak svým spíš minimalistickým pojetím skvěle navodí hutnou a napjatou atmosféru. ()

Reklama

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší plus tohoto snímku bylo to, že mi přišlo, jakoby se režisér inspiroval knihama o Johnu Sinclairovi a pokusil se to předělat na filmové plátno,což se mu podle mě dost povedlo. Priznávám, že konec většině lidí nesedl, ale já něco podobného čekal, takže zklamání se u mě nekonalo. Za mě solidní 4/5 především za tu retro atmosféru ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To je taky nápad, číst si horor, když je noc a venku zuří bouře! Není divu, že maniak z knihy se zhmotní a začne vraždit v reálném světě. A nebo ne? Líbila se mi nejednoznačnost, kdy není jisté, zda za vraždami stojí opravdu šílený maniak, nebo někdo jiný. Co takhle třeba Virginia? Zčásti snové, halucinační, tajemné. Klasická osmdesátková záležitost s místy strašidelnou hudbou a pěknou kamerou. Pravda, gore jen v náznaku, jelikož odřezávání jednotlivých částí obličeje v přímém přenosu by za to stálo, ale tady se zkrátka sází na divákovu představivost. Poslední dvě vraždy jsou bez překvapení, což nakonec nevadí. Konec jsem čekal tragičtější. A přiznám se, že lekací scénu jsem naopak nečekal! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vraždy podle knihy. I Madman je takový ten klasický krimi film. Vrah vraždí přátelé hrdinky, její přítel je vyšetřující detektiv, který ji spolu s policií nevěří, ale nakonec ji přijde v poslední chvíli zachránit. Vraždy jsou mimo záběr a jediný hororový je samotný vrah - monstrum z knihy, které si uřízlo skalp, nos, uši a ústa a teď je sbírá zpět. Není to nijak originální (až na překvapivý finální souboj), ale slušně se na to kouká. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama