Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....pozitivom bola snaha natočiť thriller zo starého Paríža a...to je tak celé.....kamera moc akčná , pohľad zhora,zdola,sekaný, veľmi divný filter - možno občasne ho použiť by bolo zaujímavé ,ale stále.....? :(.....tiež skoro stále ste v tme...asi pre zelené plátno,aby nebolo vidno to čo za svetla by bolo vidno....tiež komické súboje muža s mužom - pomaly ako Bruce Lee....a nakoniec hlavné postavy - a ako inak zasa hrá G.D. ...to ozaj iný ksicht už nie je vo Francúzsku..? to že vyzerá ako mastodont by som ešte prežil ,ale čo stále hrá - taký Christopher Lambert to hrať nemohol ?...asi nie nie je dostatočne angažovaný..... jaj pripomína mi to stare časy u nás a súčasné u nás ...i v Česku....tí istí pri korytách si to "tranžírujú"...... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je takové franzouské "Z pekla". Narozdíl od svého britského protějšku je ovšem více.. "přeplácaný".. připadalo mi, že většina těch kamerových šíleností a digitálních efektů byla čistě samoúčelná, v tomhle dávám přednost ´chladnějšímu´ "Z pekla". Ani Gerard Depardieu už není, co býval, a většina soubojů mi přišla směšná.. Ale i po odečtení těchto chybek zůstává docela povedená temná detektivka s mystickými prvky. A pokud máte tu přeplácanost rádi, bude to pro vás film roku.. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vidět všechny filmy ve kterých hraje Gérard Depradieu, to je koníček na dva životy. Nicméně koníček je to zajímavý, protože člověk naráží na roztodivné kousky, jako třeba tady na Fantoma Paříže. Určitě by filmu prospěla normální, klidná kamera, zvýraznila by ponurost a temnost příběhu mnohem líp. Film staví spíš na vizualitě než na příběhu a to je hlavní kámen úrazu. Chtěl jsem se moc bát, chtěl jsem napětím až do poslední sekundy ani nedýchat, ale víc jsem se bál i o propisovačky v blízkosti Václava Klause než u tohohle filmu. Je to škoda, protože film v sobě potencionál má, jen ho nesmí dělat blázen posedlej vizuálnem, ale blázen posedlej příběhem. ()

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Formálne veľmi atraktívny film, potenciál záhadných vrážd v temnom Paríži však zostal nevyužitý ako príbehom, tak atmosférou. Keby bol režisér Pitof vo svojich filtrových orgiách umiernenejší, nebol by dojem z ,,Fantóma" tak videoklipový... Trochu ľutujem, že z týchto možností nevznikla klasická francúzska detektívka - snímku chýba väčší cit pre rovnováhu medzi nápaditými obrazovými prvkami a kľudnejšími dialógovými pasážami, ktoré by pomáhali budovať napätie. Ale prečo kritizovať... Film je v prvom rade vizálnym umením a na veľkom plátne to na 4 hviezdičky stačí...:) ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Pitof měl zřejmě ambice natočit film, po kterém budou diváci hledat oční bulvy pod sedadlem. Sledovat některé dynamické sekvence je stejně příjemné (a zdravé) jako pozorovat svařovací oblouk a než se hlavě podaří v tom zmatku odhadnout, co to vlastně vidí, film je dávno o pár půlvteřinových záběrů dál. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)
  • Do role fantoma byl původně obsazen Daniel Auteuil, nakonec byl ale nucen odejít kvůli problémům s rozvrhem, když bylo natáčení filmu posunuto. (HappySmile)

Reklama

Reklama