Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, rok 1830. Ve městě řádí maskovaný vrah, známý jako Alchymista. Po jeho stopách se vydává nejúspěšnější francouzský vyšetřovatel, legendární François Vidocq (Gérard Depardieu). V nelítostném souboji je ale poražen a zdá se, že zabijáka už nikdo nemůže zastavit. Ve Vidocqově pátrání se ovšem rozhodne pokračovat mladík Etienne Boisset (Guillaume Canet), spisovatel který o detektivovi původně připravoval knihu. Na jeho pouti temným pařížským podsvětím čeká mnoho smrtících nebezpečí i tajemství, která neměla být nikdy odhalena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (271)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Francouzská produkce posledních deseti let má utkvělou obscesi dohnat a předehnat produkci velkých amerických filmových studií a po technické stránce se jí to přinejmenším částečně daří. Fantom Paříže je toho typickým příkladem. Je to originální, s dynamickou kamerou, divokým střihem a zajímavou hudbou. Z filmového hlediska zajímavý snímek, kde vyniknou nápadité trikové sekvence, velké detailní záběry a výborné herecké výkony. Jenže co naplat, scénář je slabý a nelogický. Přestože filmu nelze upřít atmosféru a barevnou kompozici, vzhledem k výše uvedenému scénáři nemohu dát čtyři hvězdičky. Celkový dojem: 65 %. Typický příklad filmu, kde je důležitější, jak je to natočeno, než o čem to je. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

pár výtvarně pěkných scén, ale jinak klasický francouzský pokus jak bojovat s "hollywoodským nevkusem" nevkusem ještě větším, ale hezky vlastenecky, únavné "nezvyklé" nájezdy kamery postavám až do žaludku, rychlý střih místo herecké akce, závěrečný souboj zloducha s dobruchem jsem musel díky převinutí videokazety trochu zkrátit, tak byl - i když plný pohybu - nudný a statický. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju, když jsem na tenhle film vyrazila do kina jako na nový "extra" drsný horor .. je pravda, že potemnělé kino dodá trochu té atmosféry, ale to nic nemění na faktu, že tu někdo něco nedotáhl anebo spíš přestřelil. Chatrný scénář a asi příšerná režie... kdo je sakra Pitof?! Ale na druhou stranu na mě zapůsobila ta výprava, kostýmy a celková vizualizace se celkem povedla. Herecky taky dost prapodivný - Depardieu není špatný herec, ale pro tuhle roli mlátícího detektiva se fakt nehodí. Naopak Guillaume Canet mě docela příjemně překvapil. Resumé: lepší 3*, ale na čtyři to stoprocentně není. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Popravdě, tento film by mě zcela minul, kdybych tehdy neviděl ukázku v Kinoboxu. Po jejím shlédnutí jsem věděl, že něco takového zkrátka vidět musím. A nezklamal jsem se, Francouzi opět vytvořili skvěle koukatelné "zhollywoodizované" dílko. Ano, leckomu nemusí vyhovovat bojová umění, které Alchymista předvádí, nebo originální vizuální stránka snímku, ale mě se rozhodně film velice líbil. Až na předvídatelný a přitom zvláštní konec, ale to už je taková osobní bolístka :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Brakové dobrodružství s adekvátně brakovým scénářem s okázale hloupými zvraty a spoustou flashbacků, který bohužel nedokáže budovat napětí, a pozoruhodně nevyrovnanou vizuální stránkou, střídající krásné stylizované a atmosférické obrazy staré Paříže na pokraji revoluce s hnusnými detaily točenými na digitál. A ty směšné pokusy otylého Depardieua o kung fu bitky... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Orchestrální party soundtracku byly nahrávány v pražském Rudolfinu s dirigentem Leošem Svárovským, ještě na digitální vícestopý pás. (Mylouch)
  • Původní návrh scénáře od scénáristy/režiséra Davida Fakrikiana a scénáristy/herce Alexandera Pesla popisoval, jak fantom bojuje pomocí politických intrik. Dále měl film končit scénou odehrávající se 3 dny před revolucí v červenci 1830, kde se tisícovka francouzských občanů vzbouřila proti policii. Producenti to ale považovali za příliš podvratné a vyřadili to. Ponechali jen jména hlavních postav. (HappySmile)
  • Do role fantoma byl původně obsazen Daniel Auteuil, nakonec byl ale nucen odejít kvůli problémům s rozvrhem, když bylo natáčení filmu posunuto. (HappySmile)

Reklama

Reklama