Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady trošku nechápu produkční či režisérův záměr. Proč takové množství úžasných odkazů, detailů a nápadů vtělil do tak prostého dětského příběhu? Či z jiného úhlu: Proč je příběh, který se skvěle hodí pro malého diváka prošpikován tolika věcmi, které on prostě nemůže docenit, navíc v animačním retro stylu 60tých let? Myslím, že tento rozpor (který se třeba v "The Incredibles" podařilo vyvážit dokonale) by mohl být hlavní příčinou neúspěchu tohohle filmu. Ale filmovým fandům by tenhle animák určitě uniknout neměl. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kam se serou ty dnešní rádoby ohromující animáky, který se snaží za každou cenu napodobit realitu! Je sice hezký sledovat vývoj technologií, který jdou stále více za hranice představivosti, ale právě s příchodem oněch technologií, zejména pak s 3D animací, ztrácí animovaný film jako takový svůj význam, ale hlavně svoje nenapodobitelný kouzlo. Tohle je největší klasika a pocta všem animovaným filmům z dob, kdy nebyl hlavní počítač, ale tužka. A Filmů jako je tenhle je třeba si vážit, jednou totiž zmizí úplně. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Krásny animáčik podfarbený atraktívnym humorom, vynikajúco zachytenými charaktermi postáv a dobrodružstvom medzi malým chlapom a robotom s mierne citovou odozvou na diváka. Užívala som si strašidelného, no za to dobrosrdečného robota a všetky úskalia s ním spojené, Birdovu tvorivú ruku bolo k tomu poznať v každej jednej scéne. Ten chlap je neskutočný talent - svedčí o tom aj Rodinka úžasných (moja srdcovka) či Ratatouille. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Iron Giant sa rovnako ako Rodinka Úžasných vracia do minulosti a to dvojakým spôsobom, prostredníctvom ktorého oslovuje ako naivné, tak poučené publikum. Jednak je zasadený do 50.rokov, kedy pripomína studenovojnovú atmosféru v spoločnosti, jednak sa odkazuje k filmom nielen v danej dobe vzniknutým, ktoré ono napätú klímu tematizovali. The Iron Giant v čase svojho prvého života sa vymykal zo súčasnej produkcie animovaných diel. Počin, ktorý namiesto vtedy vďaka pixarovkám populárnej počítačovej animácii uprednostňuje dvojrozmernú kresbu a svoje 3D prvky maskuje. Počin, ktorý oproti disneyovkám oslovuje dospelejšie publikum svojou významovou ambicióznosťou, oslobodením sa od epizodického rozprávania pozostávajúceho z muzikálových i dobrodružných atrakcií a uprednostnením spomienok na dobu minulú pred formou bájky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem si vzpomněl díky moviezoňáckému V.I.M-ku. Až to mě přimělo prohrabat staré VHSky a udělat si čas. Na ŽELEZNÉHO OBRA už jsem myslel několikrát, ale vždycky mi do toho něco vlezlo. Teď musím říct, že jsem opravdu o hodně přicházel, protože režisérský debut Brada Birda je opravdu skvostem. Není to klasický kreslený film, ale ani ne úplně film pro dospělé. Krásně bruslí na té hraně, která je v dnešním 3D světě právě typická pro PIXAR. Příběh je prostý, ale poutavý, napínavý a legrační na těch správných místech. Bird navíc některé scény pojal jako poctu starým hororům (černobílý film v televizi), Supermanovi a mám pocit, že umístění do mého oblíbeného státu Maine taky nebude náhoda (ano myslím tím Stephen Kinga :). Je mi trochu líto, že jsem vinou dabingu přišel o hlas Vina Diesela, ale celkový zážitek mi to rozhodně vůbec nezkazilo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Když Hogarth poprvé ukazuje Robotovi komiksy se Supermanem, v pozadí můžeme slyšet úvodní píseň k Supermanovi z roku 1941. (D3VIL)
  • Když se Robot podívá přes kopec v Rockwellu, napravo od Měsíce můžeme zahlédnout pohybující se hvězdu. Jedná se o družici Sputnik. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama