Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden... život, nejzásadnější televizní dílo Alberta Barillého, je geniálním vzdělávacím pořadem. Primárně je určen pro dětské publikum, a proto zde není mnoho prostoru pro psychedelii, či surrealismus. Animace je střídmá a účelná, vysvětlující a hravá. Převládá laskavý tón, který odhaluje tajemství mechanické vyspělosti lidského těla. Průvodcem jsou vrcholní představitelé řídících složek, či moudrá červená krvinka. Veškeré principy a základní funkčnost jednotlivých částí je připodobněna běžnému a důvěrně známému životu. Se školním vyučováním, běžnou i netradiční prací a s blahodárným odpočinkem. Čas se nachází i na nezbednosti a důrazně se varuje před možným nebezpečím. Tento osobitý a trpělivý přístup otevírá futuristický svět vnitřního vesmíru. Každý den, každou minutu a každou vteřinu se odehrávají dobrodružství poznávání a nesmiřitelného boje o nadvládu nad pestrobarevnou směsicí jednotlivých životů. Nic není předem ztraceno, vše má své zákonitosti a pravidla. Animovaný seriál je dělaný s citem pro pochopení malými školními dítky a od svého erudovaného postupu neustupuje ani o píď a vzdělávání má ihned mnohem zábavnější formu. Mě animovaný seriál "Byl jednou jeden... život" ve školních lavicích již nezastihl, přesto jsem podlehl vynalézavému kouzlu i preciznímu zpracování a s postupem věku oceňuji zvolený formát s větším nadšením i uspokojením. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, popravde receno, jako malymu se mi to libilo vic, ted uz tam vydim naky ty chyby na krase. Prvni asi dva nebo tri dily mi prislo, ze tvurci nejak jeste nemohli vychytat ten spravnej styl a ty epizody jsou takovy nijaky a nevtipny. Pak se to samozrejme perfektne rozjede a az skoro do konce je to parada. Posledni zase asi 4 epizody mi naopak prislo, ze uz jsou drobet zbytecny, jakoby tvurci uz nemeli o cem povidat. Coz ale neni pravda, protoze mi prislo, ze tu spousta veci neni vubec zminena a na nektery organy a podobne se uplne zapomnelo. Jinak co se tyce animace, ta je sice jednoducha, ale fakt perfektni a prijemna. Dalsi drobna vytka je ke zpracovani jednotlivejch epizod. Obcas to je bezchyby, skvele vyvazenej humor a vyuka. Jenze nekdy to je obcas prehnany, sice hromada vtipku, ale infomacni hodnota skoro nulova. A zase naopak jindy, skoro zadnej vtipek, desne pojmu a clovek se pak ztraci. Navic, kdyz tvurci obcas i pres jasne dany tema epizody melou pulku dilu o necem jinym. Taky mi trosku vadilo, ze obcas je vickrat pouzita ta stejna animace a to kolikrat ne jen v ramci jednoho dilu. A posledni vytka, misty stereotypni hudba. Ted to vypada, ze sem serial desne sprcal, ale tohle se tyka jen par epizod a neni to nic strasnyho, pres co by se clovek neprenes, ve vysledku to je porad nejlepsi vzdelavaci serial o lidskym tele a asi jedinej, na kterej se kouknu bez donuceni a rad. ()

Reklama

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Jó krvinky noste kyslík,makrofágové žerte odpad,Bílé krvinky směle do boje proti virům a jiný škůdcům....tohle je vzpomínka na mé mládí,ke které sem se nedávno moc rád vrátil a malým zklamáním mi bylo,že se neustále opakují záběry z minulých dílů,ale ne vše může být dokonalé. To je další důkaz toho, že když sem byl malej, tak mi k radosti stačilo málo, dnešní filmaři, SNAŽTE SE!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak zase až tak tupý nejsem, abych nevěděl jak to v lidském těle chodí. Tvůrci jsou tak odporně polopatičtí, že mně prostě nebavilo se na to dívat. Prostě trapný seriál podávaný naivní formou, aby i se ani ten největší idiot necítil u televize blbě. Hrozný co tady na ČSFD sklízí úspěch. Fakt to nechápu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Teprve v posledních měsících jsem u nás doma zaznamenala zvedající se kurz sledovanosti těchto DVD, byť jsem je kupovala někdy před osmi lety. Pohádkovou formou vyprávěná věda o našem těle. Zrovna pouštíme sekci o oběhové soustavě. Jeden by i vysvětloval sám jak to uvnitř běží, ale je zde hrozba přehlcení informacemi víc, než je nutné. Bude lepší, když to někdo udělá za mě a formou, která je vhodnější a navíc pobaví. To bylo zaprvé a zadruhé je to jeden z veleoblíbených seriálů mého dětství. A za třetí, když jsem promítání přerušila se slovy "běž nakrmit psa a kocura", tak to bylo hned "nééé, nech mi to taaaam!!! Ještě jeden dííííl, mamiii, prosíííím" :-)) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama