Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

Baroque 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnapínavejších filmov, čo som kedy videl na tému kto z koho. Keď sme ho pozerali, sotva sme dýchali. Výkony vynikajúce, Denis Leary ako vždy famózne (skôr som fandil jeho postave, ako tým stredostavovským buznám). Ten, kto označuje tento film za priemerný, by asi mal byť v kožu tých, čo takýmito štvrťami prešli. Osobne som pár takýchto výletov totiž zažil tiež. Ľahko sa opovrhuje a spochybňuje realita, keď je len na filmovom plátne. Opravdu to nie je žiadna funky nálada. Skvelo stvárnené naširoko roztvorené nôžky kadiť, kde si funguje jedna vrstva v pohodičke, netušiac, že ​​niečo tiež môže vôbec existovať, a druhá je rada, keď sa dožije stredného veku. Život tam venku je totiž bojové pole. Mňa osobne sa OST veľmi nelíbil. Príde mi práveže skôr pózerský. Ale tento film by mal patriť jednoznačne medzi elitu. Minimálne čo sa akčnej produkcie týka. 85% ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Film je to určitě slušný, má styl i atmosféru, opravdu přesné hodnocení by ale bylo 3a1/2.To ,čím se tento snímek opravdu nejvíce proslavil, je soundtrackem k němu,kde každou skladbu natočila vždy hip-hopová kapela s metalovou/rockovou-např.Helmet&House of Pain,Pearl Jam&Cypress Hill,Biohayard&Onyx,Slayer&Ice-T..už za ten si film zaslouží hodnotit výše. ()

Reklama

dehonest 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát videl tento film, išiel som si poobhrýzať nechty do krvi. A stále mi to niečo hovorí. Pretože tu sa niečo deje. Tu sa mladé pušky na čele s Emiliom Estevezom nepreháňajú v prérii, ale tmavými ulicami ghetta, kde sa ich cieľavedomo snaží dolapiť šarmantne cynický a krutý Denis Leary s jeho sebavedomými nohsledmi. Tu nehrá country, ale orthodoxný hip-hop a cena života tu má dávku cracku, heráku, alebo balíka špinavých, krvavých bankoviek ""je na nich krev"... "ta je tam vždycky"). Stephen Hopkins dokázal vynikajúco vystihnúť atmosféru toho, čo nikto nechce vidieť. Časti miest, kde žije odpad ľudstva, ochotný zapredať sa komukoľvek za čokoľvek. Stiesňujúcu atmosféru, ktorá vás bude zdvíhať z toho, v čom budete lofniť. Prebudí vo vás sympatie k chalanom, ktorí sú na úteku pred mizernými bezcitnými lovcami, pred ktorými sú iba objektmi k odstráneniu, ale spoznáte i osoby, v ktorých sa skrýva toľko sebectva, že sú schopné práve toto priateľstvo zradiť. Ak pri tomto filme strávite tú hodinku a trištvrte, verte, že nepríde nazmar a na cenu ľudského života sa budete pozerať aj trocha inak. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Skvělá night runaway s dobrým scénářem, atmosférou, výpravou, kamerou a obsazením, o jedné pánské jízdě, která se brutálně zvrhla. Skutečně to silně evokuje snímky ze 70. let zmíněné moviem a ti gangsteři měli být rozhodně hispánci nebo černoši jako v podobných, o rok starších Hillových LOTRECH, umocnilo by to ty naznačené třídní rozdíly. Nejlepší byla scéna na žebříku nataženém vysoko mezi dvěma střechami, po kterém musí hrdinové v jednu chvíli přelézt, aby unikli pronásledovatelům, a následné vyjednávání o život. Jednoduchý, strhujícím způsobem natočený nápad, u kterého se o mě pokoušel infarkt. Režiséra Stephena Hopkinse netřeba představovat, je to ten pán co nám během svých nejplodnějších let v první půlce 90. let přinesl kromě ROZSUDKU NOCI třeba druhého PREDÁTORA nebo ZDĚŠENÍ. Dobře na tom byl i můj oblíbenec Emilio Estevez, který ve stejném roce natočil ještě NABITOU ZBRAŇ 1 a POLICEJNÍ DOHLED. Na závěr se jako už u mnoha jiných levných, jednoduchých, ale výborných žánrových filmů, musím zeptat: proč se sakra něco takového netočí i u nás? ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

O 4 kámoších z dobré čtvrti, co se nevyznají ve vlastním městě a sjedou do špatné čtvrti a ještě v noci. Atmoška nočního něco jako Queensu, kde se potulují poze socky, bezďáci, zloději a vrazi. A hádejte na koho parta hodných hochů narazí? Nadchází trošku místy vykonstruovaná honička s americkým koncem. Ale soundtrack je vynikající, na tom jsem v mládí ujížděl a i teď je te jeden z nejlepších crossoverů co kdo nahrál. Slyer/Ice-T ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama