Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři přátelé (Emilio Estevez, Cuba Gooding Jr., Stephen Dorff a Jeremy Piven) se jedné tiché noci rozhodnou odjet na zápas v boxu a strávit ji příjemně ve městě. Nevinná oslava se však změní v boj o přežití po špatném odbočení z rušné silnice. Musí podstoupit zkoušku svého přátelství a odvahy. Stanou se svědky brutálního řádění gangu, který nerozlišuje rasu ani barvu pleti. Psychopatický vrah (Denis Leary) zde hraje se svou obětí krutou hru kočky s myší. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Potulování špinavým nočním městem nebo různé honičky v něm, to mám ve filmech rád. Tady je to doslova perfektní s pěkně hustou atmosférou. Škoda několika zdlouhavých scén, které zaváněly nudou. Ze soundtracku se tady můžou všichni podělat. Já teda ne. I když některé kapely znám a poslouchám je (Helmet, FNM, Pearl Jam), tak mi jejich kolaborace vůbec nesedla. Při filmu jsem nějakou hudbu vůbec nezaregistroval a když jsem si pak pustil jednotlivé písničky, tak se to nedá poslouchat. Prostě hip-hop je sračka. 4-* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdysi když jsem to viděl v době premiéry, mě tenhle film dostal až svou vražednou atmosférou a nečekaně dobrým Emilio Estevezem. Prostě je to thriller, který chytne pod krk a hustě diváka dusí. To ale bylo kdysi dávno a od té doby jsem už na tento film nikde nenarazil. Určitě bych si ho dal znova, abych se přesvědčil, zda ztratil na své působivosti či nikoliv. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozmazlení nesympatičtí frackové bojují s pouličním gangem o život. 1) Sledování filmu staví diváka před obvyklé dilema: mám fandit jedněm proti druhým jen proto, že ti první jsou menší gauneři než ti druzí? 2) Docela to slušelo 31letému herecky nevýraznému Emiliu Estevezovi (Frank) a 20letému Stephenu Dorffovi (Frankův prudký bratr John). 3) A teď je čas na malou procházkou nočním Chicagem. Jdete taky? ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ano, pánové, tak tudy cesta vede(vlastně vedla). Celkem banální litva se pánům nechutně zvrtne, kdo to nepoznal, že? Ovšem v tu chvíli jde pověstná politická korektnost do kopru. Parta afroameričanů honí jakési tupé, lehce zpité hejsky po fabrice....blbé? Ne, rozhodně jeden z nejvíc podceňovaných filmů...A to nemluvím o zcela geniálním soundtracku, který minimálně o 10 let předběhl svou dobu. Kombinace SLAYER+ICE T zabíjí (mimo jiné). ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Film je to určitě slušný, má styl i atmosféru, opravdu přesné hodnocení by ale bylo 3a1/2.To ,čím se tento snímek opravdu nejvíce proslavil, je soundtrackem k němu,kde každou skladbu natočila vždy hip-hopová kapela s metalovou/rockovou-např.Helmet&House of Pain,Pearl Jam&Cypress Hill,Biohayard&Onyx,Slayer&Ice-T..už za ten si film zaslouží hodnotit výše. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • I když film nebyl příliš úspěšný, to samé se nedá říci o soundtracku. Ne něm ve své době netradičně své síly spojili umělci  z rockové/metalové a hiphopové scény, například Faith No More s Boo-Yaa T.R.I.B.E., Biohazard s Onyx, Pearl Jam se Cypress Hill nebo Slayer a Ice-T.  Album se stalo v hudebních kruzích fenoménem a dá se říct, že i zakládajícím stavebním kamenem žánru, který se později nazýval Nu-Metal a do něhož spadají skupiny jako KoRn, Slipknot, Coal Chamber nebo Linkin Park. (p3tris)

Reklama

Reklama