Reklama

Reklama

Auta na cestách

(seriál)
Trailer 2
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Sportovní / Rodinný
USA, 2022, 1 h 48 min (Minutáž: 10–14 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Jednotlivé epizody vyprávějí příběhy závoďáka Bleska McQueena a jeho nejlepšího kamaráda Buráka, kteří se vydávají na východ od Kardanové lhoty na výlet napříč Spojenými státy, aby se setkali s Burákovou sestrou. Každá jejich zastávka je pro ně dobrodružstvím. Čekají nás nevšední atrakce i zábavné nové postavičky. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Chválím převážně odkazy na jiné filmy (dle mého ten dinosauří díl je pocta Karlu Zemanovi, kvůli té animaci, ale třeba si jen milně něco nalhávám) a pokaždé jinou atmosféru a styl epizod. Potud se seriálu totiž daří dobře nesjet do stereotypu a na střízlivém počtu 9 epizod dokáže být stále hravý po celou dobu. Jenže ta inspirace (říkejme tomu tak) z Burákových povídaček se nezapře, ani se nijak neskrývá a většina epizod je tak sice milá, ale ne vždy úplně funkční (muzikálovka nemá příběh, cirkusovka zase zábavu apod.) je škoda, že ideálnímu konceptu jednotlivých dílů sráží body něco tak podstatného, jako je děj, ale o to víc potěší epizody bez této viditelné absence. Nutno ovšem říct, že stopáž je vyloženě svazující (bez titulků 6 minut) a ne vždy se ty lepší kousky podaří dostat do přijatelného finiše. Jen těm Burákovým povídačkám se to dařilo odvyprávět podstatně lépe a to na stejné stopáži. ()

DIATOR05 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto seriálu jsem si všiml, že to z nějakého důvodu na mě působilo až moc pro děti.  Jasně, Burákovy povídačky měly být mířené na děti, ale pořád jsem tam měl pocit něčeho dospělého, nebo alespoň když jsem je zhlédl po dlouhé době od dětství, tak jsem si všiml mnoha hlášek, které jsem nepochopil jako dítě. U filmů jsem zastáncem toho, že se tam řeší hodně dospělá témata a jsou tam prvky pro děti, ale v jádru to jsou dospělejší filmy. Tak jsem moc nechápal, proč jsem u tohoto seriálu takový pocit neměl. Jediná epizoda, která má trošku dospělejší chvilky, by se dala říct třetí. Ale i přes toto jsem si seriál jakožto rank 1 fanoušek Aut neskutečně užil. První díl skvělý rozjezd, druhý díl posouvá z hlediska originality seriál o dost dál a třetí epizoda je absolutní strop. Ostatní tam měly světlé chvilky, ale ne tak jako druhý a třetí díl. A jelikož miluju jedničku Aut, Burákovy povídačky a mám hodně rád dvojku Aut (nesnášim trojku), tak tomuto seriálu dávám 8/10. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na plnohodnotný film to při podobné celkové stopáži nemá, ale i když se tu najdou slabší epizody, jako jednohubky je to ve svém formátu výrazně zajímavější než stereotypní Mater Tales kraťasy. Hezká animace, vtip, rozmanitost epizodických zápletek, které spojuje jedna road trip dějová linka. Je to sice dost mířené na děcka, ale minimálně kvůli dílům, které parodují nějaké známé filmy, to stojí za vidění. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, jak si Blesk a Burák vyrazí na cestu k Burákově sestře na svatbu a mezitím potkávají plno nových tváří a zažívají dobrodružství. Líbili se mi reference na filmy jako je Jurský park a podobně. A ta jeho sestra Bule teda vlastně tabule bez "ta" a kde bydlí, to je úplně nebe a dudy a Burákův prezidentský projev na svatbě to nemělo chybu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Celou trilogii AUTA mám rád, i když je dvojka trochu slabší, ale nevadí. Na tento seriál jsem se celkem těšil, ale pořád u mě platí skutečnost, že rozdělit epizody na cca 10 minutové je fakt docela blbost. To se pak nedá ani moc objektivně hodnotit, ale co už. Ve finále mě tyto krátké epizody zabavily, sem tam mě to bavilo více, bylo to vtipné a někdy to bylo trochu slabší. McQueen a Burák jako nerozluční kamarádi  - opět vydařená dvojka, která mě zabavila. Má to spoustu vtipných momentů, ale i těch ztřeštěných a navíc je to moc krátké, abych si to pořádně užil. Animace je tedy opět výborná. Hodnocením mi to tedy vyšlo na nejlepší možnou 3*. Takže na 1 vidění mě to docela potěšilo, ale mohlo to být lepší, kdyby to mělo třeba místo devíti takových 5 dílů po 30 minutách … ()

Zajímavosti (1)

  • V epizodě jsou odkazy na film Osvícení (1980) od nezaměnitelného vzoru koberce přes dvojčata Burnsovi až po krev valící se z výtahu. Tady je to ale Fridex. Když Blesk McQueen jede hotelem, můžeme dokonce slyšet charakteristické střídání zvuku kol jedoucích přes koberec nebo odkrytou podlahu. (SovakSova)

Reklama

Reklama