Reklama

Reklama

Chucky jednoho dne dospěl a zjistil, že je načase najít si nevěstu. Vybral si dobře. Tiffany jeho lásku opětovala, ale to mu nestačilo. Chtěl být nesmrtelný. Dobrý nápad. Právě byla na silnici havárie a leží tam spousty těl. Stačí si jen vybrat. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Čtvrtým dílem se z Dětské hry stává  definitivně černá komedie a z Chuckyho  de facto antihrdina, vraždí převážně hajzlíky  a nevinní umírají buď mimo záběr nebo při kruté nehodě.  Jeho sekundantka je sexy jako člověk i trochu úchylně i jako panenka, čehož  je beze zbytku a s potutelným úsměvem využito i při nezapomenutelné sexuální panenkové scéně -  "Vzal sis gumu? Jsem celej z gumy, jestli sis nevšimla!" - Vraždy jsou pak opět vtipně nápadité a odkazy na ikony žánru příjemné, začátek na policejní stanici až orgasticky. Čtyři bez váhání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Chucky je zpět ve své staré formě a je pěkně nadržený. Když se k němu připojí naprosto stejně zvrhlá Tiffany je o zábavu postaráno. Bylo na čase aby tato série přišla s něčím novým, protože trojka už byla na hranici průměru a její kvalita byla nic moc. Zde si stejně jako mnozí budu ještě dlouho pamatovat hlášku, se kterou Chucky zabodoval při svém sexuálním řádění. Líbilo se mi technické provedení jednotlivých vražd, které bylo hodně nápadité a ještě neokoukané. Hřebíky a střepy prostě dokáží udělat pěkně morbidní show. Jennifer Tilly byla k sežrání v těch uplých hadříkách a milenecká krize obou psychopatických panenek k popukání…7/10 ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak nám Chucky již potřetí vstanul z mrtvých a jeho návrat je po slabé trojce vskutku velkolepý. U tohoto dílu jsem bavil nejvíce, jelikož je kromě hororu spíš už více komedie. Co se týče samotného dílu, tak se jedná již jen o pouhé natahování příběhu, ale to vůbec nevadí. Miluji film FRANKENSTEINOVA NEVĚSTA a Chuckyho nevěsta se jí velice podobá, navíc se na tento starý film ze třicátých let zde odkazuje. Chuckyho nevěsta si zakládá na pohledně odporných panenkách, vraždách (policajt co je zabit hřebíky ala Pinhead, rozbité zrcadlo nad milujícím se párem nebo rozšrotovaný chlap kamionem), krásné Jennifer Tilly v sexy erotickém kostýmku a minišatech (bohužel je ve filmu asi jen prvních dvacet minut) a především na humorných scénách a hláškách, kdy Chucky je uložen do ohrádky pro děti, poté kouří trávu nebo souloží. Z této scény si navždy odnesu hlášku: "Chucky, máš gumu?"/ Vždyť já jsem celý z gumy." [2400. hodnocení, 113. komentář, 55%] ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Don Mancini se zbláznil, i když asi i on si konečně uvědomil, že sériovej vrah s ksichtem panenky je pěkně debilní nápad, tak se asi zhulil a s kolegou Ronnym Yu natočili tenhle brak. Jenže Satanovo noho div se, vono to funguje. Teda chvílema jsem si říkal, jak by tohle vypadalo, kdyby to natočil třeba takovej Rob Zombie (jehož Living Dead Girl tu zazní při otvíracích titulcích, vůbec soundtrack to má dobře našlapanej). Chucky nám totiž konečně dospěl, našel si ženskou, vopíchal jí, přivedl do jináče a pak se jí pokusil ubodat nožem na chleba- inu von to byl vždycky romantik jak cyp. Svým způsobem dosud nejzábavnější Child's Play, ale i tak, tahle série je fakt děsná pruda :-) Aspoň že to pomrkávání na slavnější kolegy Jasona, Michaela nebo Pinheada jednomu přitiskne nablblej úsměv na vobličej... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvě pošahané loutky s vražednými sklony putují z bodu A do bodu B. Během cesty brutálním způsobem zabijí několik lidí (kteří si smrt vyslouží většinou svou nesympatičností) utrousí hromadu proklatě černých hlášek a taky spolu mají sex (není tak explicitní jako v Team America, ale přinejmenším stejně vtipný). Tento film není normální, již samotný nápad na jeho natočení musel vzejít z nehezky chorého mozku, díky režii neméně pošahaného jedince však výsledek působí relativně konzistentně. Když masakr, tak masakr, když sranda, tak sranda. Oceňuji, že se Ronny Yu dokáže nebrat tak docela vážně, zklamáni budou asi hlavně ti, kteří čekají atmosférickou lekačku. Film je prosycen odkazy na jiné hororové snímky, nejvíce pochopitelně na Frankensteinovu nevěstu a třeba hláška, kterou Chucky pronese při pohledu na tvář policisty prošpikovanou dlouhými hřebíky – „Tohle už jsem určitě někde viděl“ – dává vědět, že je to film od fanoušků pro fanoušky. Yunův režisérský styl připomíná přístup Roba Zombieho (který se postaral o úvodní píseň), je to krvavá jízda nezdržující se dovysvětlujícími zastávkami – ty totiž nejsou třeba. Na rozdíl od později vzniknuvších Zombieho filmů není násilí v Nevěstě tolik a hlavně tolik nezavání samoúčelnou brutalitou. Mnohem samoúčelnější je herecká účast Jennifer Tilly, kterou pokud jste viděli v Pasti, je těžké nemilovat. :-) Po předchozím textu je mi až trapné napsat, že to je stejně jenom laciné Béčko nezasluhující více než dvě hvězdičky, ale pokud chci být alespoň trochu objektivní, nemohu jinak, každopádně, bavil jsem se. 50% Zajímavé komentáře: Marius, Visáč, JohnnyD, Luki.V ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kde je Tiffany (Jennifer Tilly) ve vaně a přepíná kanály, objevuje se v televizi seriál To je vražda, napsala (1984).. (Wade)
  • V úvodní scéně lze spatřit masku Jasona Vorheese z filmové série Pátek třináctého a Michaela Meyerse ze série Halloween. Dále motorovou pilu Leatherface z filmů Texaský masakr motorovou pilou a také rukavice Freddyho Kruegera ze série Noční můra v Elm Street. (Caelos)
  • Natáčelo se od 15. dubna do 15. července 1998 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama