Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Doposud jediný díl, který jsem z hororové série o Chuckym viděl. Poměrně zajímavé. Ta panenka je určitě jeden z nejrafinovanějších filmových vrahů. Film jako celek mě bavil hodně - trochu jsem se bál, trochu jsem se smál. Jenom konec v tý továrně je docela dost blbej... Jistě si nenechám ujít další Chuckyho zabíjačku a černohumorné hlášky. Jako horor to je zcela průměrný film, ale pobaví a trochu bát se budete. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, i toto pokračování jsem viděl během svého dětství (tuším když mi bylo 8 let), ovšem tehdy to bylo nedobrovolně, takže asi nepřekvapí, že mě ještě dlouho po zhlédnutí filmu panenka Chucky budila ze snu a že jsem během některých scén schovával hlavu pod peřinu (dodnes si pamatuji, jak jsem zoufale nechtěl vidět vraždu Andyho učitelky). Dnes už se svému strachu z tohoto filmu jen směji, ale jako dítě jsem to bral smrtelně vážně (je neuvěřitelné, co dokáže takový horor udělat s dětskou psychikou). A zatímco tehdy jsem se zařekl, že už se na žádný film s Chuckym nikdy nepodívám a svého strachu z této panenky jsem se zbavoval řadu let, tak nyní, když jsem dospěl, jsem se u toho naopak docela dobře bavil. Některé hlášky byly fakt parádní, jako například tahle, kterou pronese panenka Chucky k Andymu: "Ale Andy, děláš, jako bys nikdy neviděl žádnou mrtvolu." Pokud jste dočetli můj komentář až sem, tak je vám asi jasné, že už jen z nostalgie nemohu hodnotit nízko, i když podle mých běžných měřítek by asi toto pokračování jen s velkými problémy dosáhlo sotva na tři hvězdy, ale mé vzpomínky, které se k tomuto filmu vážou, ta nostalgie mi zkrátka nedovolí hodnotit nízko. Takže celkově se jedná o povedené pokračování a o solidní horor, kdy panenka Chucky opět zabije pár nevinných lidí, které se jí připletou do cesty a nakonec skončí tak, jak asi skončit měla. K tomu je tu pár solidních hlášek a sympatická nevlastní sestra malého Andyho, na kterou se dobře dívalo. Celkově tedy dávám lepší čtyři hvězdy, v procentech je to 90%. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

„Dreams can‘t hurt you.“ Keby to len počul Freddy. Ešteže je to film o Chuckym. Úvod nie je vizuálne príťažlivý, ani na horor, je len nudný. Fanúšikov filmu Blade Runner z roku 1982 prvý záber filmu na nehybné, umelé oko bábiky nezaujme. Rovnako je to aj so zobrazovaním cesty luxusným autom kovovým mestom a čakanie na prejdenie vlaku. Chucky dostal nové časti tela, oceľovú lebku a dokonca aj baterky. Vývoj deja od poslednej udalosti originálu sa vyvinul logicky, až na Chuckyho. Vo firme Godd Guys sa ho rozhodli opraviť a nejakým elektrickým výbojom kvôli tomu zomrie tvorca hračiek, z čoho sa dá vytušiť Chuckyho oživenie. A táto domnienka sa prirodzene potvrdzuje a Andy nemá chvíľu pokoja, nikto mu neverí, navyše jeho učiteľka sa dá z duše neznášať. Tu sa však treba zastaviť. Pravítkom? Ozaj pravítkom? V tomto pokračovaní sa prehĺbi jeho psychológia ako obviňovaného outsidera. Napätie funguje tiež dobre, Chucky tu dokonca využíva survival metódu Asha z Evil Dead. Zase jeden desivý Toy Story s pár hluchými miestami. Nevidím rozdiel v kvalite oproti originálu. Logické nezrovnalosti: no naschvál prejdem cez klbko nití, aby som sa neskôr potkol. 54. minúta: filmové držanie noža = čepeľou z ruky dolu. 75. minúta: kamera kráča hladko, rovnakou rýchlosťou cez pás v továrni, na ktorom sú bábiky, bez ohľadu na to, koľko bábik prejde na každom metri. Na jednom metri je to jedna, o meter ďalej tri a je to rôzne. Má to symbolizovať chod postavy cez tieto bábiky, avšak je nemožné, aby oživená bábika cez ne v hladkých podrážkach chodila tak rýchlo. Jazykové okienko: spin and span; snap out of it. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Druhé časti sa vždy snažia byť efektnejšie, akčnejšie, krvavejšie, epickejšie, s viac hviezdami, atď. Často sa stáva, že nato škaredo doplatia (Freddy's Revenge), ale nájdu sa aj perličky, ktoré prekonávajú svoj predobraz (pôvodný, nie Zombieov Halloween II.). Detská hra 2 síce jedničku neprekonala, pretože tá mala atmosféru temného a odporného mesta, mystických síl voodoo a hlavne jedno veľké tajomstvo, no solídne jej kontruje. Chucky si už vraždí nie tak poskromne, ale občas sa aj zabáva, originálne hluší (igelit) a dokonca sem-tam hodí nejakú pekne cynickú hlášku. Andy je zas konfrontovaný s novým prostredím pestúnskeho domu, ako aj novou školou, v ktorej to nezačne najšťastnejšie. Mne sa "dvojka" páči, je presne taká, aké chcú "dvojky" byť. Na nič sa nehrá a robí to pre zábavu. A tak sa mi to ľúbi. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Fuckující Chucky a jeho smrtelné hlášky v druhém pokusu o zmocnění se Andyho těla. Oproti úvodnímu dílu sice ubylo atmosféry a momentu překvapení, ale pro dobro věci přibylo toho, na co divák s napětím čekal Chuckyho. Pro mě si celá "Child's Play" série (myšleny úvodní tři díly) udržují standatně vysokou úroveň a atmosféra - krev - zábava je nám dávkována velmi vyváženě..až bych to přirvnal k dalším "loutkovým" kultům z přelomu 80' a 90' Gremlins a Critters (pro podobné ptákovinky mám děsnou slabost, škoda, že se podobné věci už dnes netočí). Nebýt druhý díl plný morálních, rodinných žvástů v podobě pěstounské rodinky a u trojky překombinovaného, hloupého finále, by bych ochoten ohodnotit čtyřhvězdou, tahkle bohužel musím u obou puntík sebrat, ale i tak se jedná o velmi povedený, zábavný odpočinkový "horrůrek". ChP 1 - 80%, ChP 2 - 70%, ChP 3 - 65%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodne mal film začínať scénou zo súdneho konania, kde riešia udalosti z predošlej časti série, pričom Catherine Hicks sa mala znova objaviť v úlohe Karen Barclay, no pred začiatkom natáčania sa od toho upustilo. Niektoré prvky tejto scény sa ale neskôr objavili v snímke Curse Of Chucky (2013). (FromHell)
  • Autor scénáře Don Mancini uvedl, že v rané verzi svého scénáře byl film situován do období vánoční sezony, což by vysvětlovalo plný sklad panenek v závěru filmu v tovární hale. (Lajty)

Reklama

Reklama