foto

Catherine Hicks

  • nar. 6.8.1951 (69 let)
    Scottsdale, Arizona, USA

Biografie

Catherine se narodila 6.8.1951 ve městě jménem Scottsdale v Arizoně. Divadlu se začala věnovat během studií angličtiny a bohosloví v St. Mary's Notre Dame a pak absolvovala dvouletou hereckou konzervatoř při Cornell University ve státě New York. Po boku Jacka Lemmona se představila na Broadwayi v komediálním dramatu Bernarda Sladea Hold a úspěch slavila také na jevišti v Baltimore ve hře Noëla Cowarda Tento smích a jako Blanche DuBois v dramatu Tennessee Williamse Tramvaj do stanice Touha.

Do širšího diváckého povědomí se dostala díky účinkování v TV seriálech Ryan's Hope (1976-78, Ryanova naděje), The Bad News Bears (1979- 80) a Tucker's Witch (1982-83, Tuckerova čarodějka). Titulní úloha slavné herečky Marilyn Monroeové v životopisném TV snímku MARILYN: CO ZŮSTALO NEVYŘČENO jí vynesla nominaci na cenu Emmy 1980. Před filmovou kamerou debutovala rolí mladé matky Sally v kriminálním filmu ÚDOLÍ SMRTI (r. D. Richards). Přestože působí především v TV, prosadila se i ve filmech nejrůznějších žánrů.

Upozornila na sebe mj. v hororu DĚTSKÁ HRA (r. T. Holland), kde ztělesnila vdovu Karen Barcleyovou, kterou smrtelně ohrožuje oživlá panenka jejího synka. Vytvořila také postavu reverendovy manželky a matky několika dětí v rodinném TV seriálu Seventh Heaven (1996, Sedmé nebe - ČTV).

Lucie Knoblochová

Herecká filmografie

Filmy

2016 Reach
The Legend of Alice Flagg
2015 A Christmas Reunion (TV film)
Win, Lose or Love (TV film)
2014 The Dog Who Saved Easter
2012 Nebezpečná touha (TV film)
Svatba o Vánocích (TV film)
2011 A Christmas Wedding Tail (TV film)
Borderline Murder (TV film)
Dorfmanová
Game Time: Tackling the Past (TV film)
Ghost Phone: Phone Calls from the Dead
Your Love Never Fails
2010 Elf Sparkle and the Special Red Dress (TV film)
The Genesis Code
2009 Cizinka s mou tváří (TV film)
Jmenuji se Jerry
2008 Jedovatý břečťan 4: Tajné společenství (TV film)
2000 Na věčné časy (TV film)
1997 Eight Days a Week
Turbulence
1995 Animal Room
Dillinger and Capone
Redwood Curtain (TV film)
1992 Up to No Good (TV film)
1991 Miláčku jsem po smrti (TV film)
Sen lásky
1990 Running Against Time (TV film)
1989 Ruce pryč od mé dcery
Spy (TV film)
Suvenýr
1988 Dětská hra
Tajna manastirske rakije
1987 Like Father Like Son
Žhavá laguna (TV film)
1986 Peggy Sue se vdává
Star Trek IV: Cesta domů
1985 Fever Pitch
1984 Garbo mluví
Na ostří nože
1983 Happy Endings (TV film)
1982 Better Late Than Never
Údolí smrti
1981 Jacqueline Susann's Valley of the Dolls (TV film)
1980 Marilyn: The Untold Story (TV film)
To Race the Wind (TV film)
1979 Love for Rent (TV film)
1978 Sparrow (TV film)

TV seriály

2020 JJ Villard's Fairy Tales (TV seriál)
2009 Pushed (TV seriál)
2000 Celebrity Dish (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1994 Na hlavní třídě (TV seriál)
1982 Tucker's Witch (TV seriál)
1979 Bad News Bears, The (TV seriál)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)

Dokumentární

2016 For the Love of Spock
2007 The Return of the Living Dead: The Decade of Darkness
2004 Super Secret Movie Rules: Slashers (TV film)
1990 The Horror Hall of Fame (TV film)

Host

TV pořady

2006 75th Annual Hollywood Christmas Parade (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky