Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý pokus o crazy komedii. 1) Párkrát jsem se usmál, ne že ne, takže to snad komedie byla. Vydržel jsem u tohohle přiblblého filmu až do konce, což je samo o sobě z mého pohledu pochvala._____ 2) 38letý Eddie Murphy se ve své dvojroli docela vyblbnul, i když už to není, co to bylo o deset let dříve._____ 3) Dále mě zaujali 29letý Jamie Kennedy (člen štábu Dave) a 25letý Kohl Sudduth (člen štábu Slater)._____ 4) Pobavil mě název filmu Chubby Rain stejně jako český překlad sekty MindHead jako Čistohlavci._____ 5) Alespoň jsem se dozvěděl, co vlastně od nás mimozemšťani chtějí: What did this alien want from you? Kit Ramsey: She wants to inhale my gonads! Gonáda je párová pohlavní žláza, pokud to nevíte. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca komedia so svojskym napadom a az neuveritelne dobrym vykonom Eddieho Murpyho. Ten v tomto filme dokazal ze vie zahrat vsetky mozne komedialne role, je spravne sialeny, spravne profesionalny a nechyba mu ani charisma. Steve Martin odviedol taktiez vynikajucu pracu, ale unho som na to uz zvyknuty. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Za prvé: Film byl tak zábavný (jestli ne ještě zábavnější) jak jsem si myslel že by mohl být. Chytrá komedie u které nemusíte vypínat mozek, která se snaží zabavit jak náročné tak nenáročné publikum. Za druhé: S potěšením jsem sledoval, že Steve Martin neztratil nic ze svého komediálního talentu. Byl jsem dlouho jeho fanoušek a s radostí koukám, že s věkem roste i zábavnost (poslední scéna je prostě skvělá). Dále jsem s úžasem sledoval výkon Eddie Murphyho, který je zatím jeho nejzábavnější vůbec. Určitě se jedná o nejzábavnější roli a já nevím, kde Murphy k takovým grimasám prostě chodí. Jeho rychlomluva, paranoidní běhání a strach, to vše dělá jeho postavu komicky plachou a skutečnou. Eddie si střihl rovnou dvojroli a podává dvá herecké výkony tak diametrálně protichůdné, že ho musím označit za Pana Komedianta. Pro fandy Martina a Murphyho můžu říct jen jedno: Podívejte se na to!!! Great script. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom co mi tu vlastně děláme. O filmových nadšencích, pro něž je film smyslem života a pokud ne tím hlavním, pak určitě jedním z nejdůležitějších. Po posledních filmech Eddie Murphyho a vlastně i Stevea Martina jsem trochu tušil, že to nebude vtipné, ale spíš trapné. O to víc mě překvapilo, že tomu tak není. Frank Oz natočil svižnou a především zábavnou komedii. Komedii bez buranského humoru, bez nechutností, ale přesto hodně vtipnou. Každý kdo si jen zkusil natočit svůj amatérský filmeček, nebo každý kdo o tom snil, těm všem musí být tenhle film obzvlášť blízký. A jednou až budete točit kinotrhák, pak si všimněte tváře Stevea Martina na konci promítání. Toho užaslého výrazu jak se jeho sen stal skutečností, jak diváci tleskají a nadšeně kvitují jeho dílo, jak sám pociťuje kouzlo filmu se vším co k tomu patří. Nebýt film jedním ze smyslů mého života a nebýt do něj tak zapálený, možná bych tuhle komedii zařadil do průměru. Ale proto, že přesně ukazuje to o čem sní každý filmový fanoušek, to mě utvrzuje v mém 4hvězdičkovém ohodnocení. Tahle nějak asi točí Rodrigues, za pár šupů přenáší svou vizi až na stříbrné plátno. Jen na to asi neodchytává své bratry mexické uprchlíky :o) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Podarená komédia s originálnym nápadom o natáčaní filmu na skrytú kameru. Cítiť z neho lásku k filmu, viaceré gagy sú super (totálne ma odrovnala záverečná karate scéna), a celkovo si film drží celú stopáž nadštandardnú úroveň vtipov. Veľmi dobrá dvojrola Eddieho Murphyho a výborná Heather Graham, Steve Martin tiež príjemne prekvapil. K vyššiemu hodnoteniu mi ale niečo chýbalo, z tohto nápadu sa dalo vyťažiť predsa len o niečo viac. 7-/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)

Reklama

Reklama