Reklama

Reklama

Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) býval hvězdou svého oboru, dokud se při jedné obzvlášť náročné akční scéně cosi nepokazilo. Následkem nekontrolovaného pádu z velké výšky skončil Colt s pošramoceným tělem i egem. Rozhodl se dát filmovému průmyslu definitivní sbohem, a dokonce kvůli tomu dal kopačky krásné a nadějné režisérce Jody (Emily Blunt). Po roce poflakování mu ale otrne, a tak celkem vděčně přijme nabídku ambiciózní producentky na roli dubléra akční hvězdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v připravovaném ambiciózním sci-fi filmu. Když se ale dozvěděl, že ten film točí jeho bývalá láska Jody, určitě si řekl: „Kdybych to býval věděl, tak bych sem býval nechodil.“ A to není jediný malér. Celé natáčení míří do kytek, protože klíčový herec Tom Ryder se vypařil neznámo kam. A Colta pověří jeho nalezením, protože umí rány rozdávat i přijímat a nikomu nebude chybět, když i on náhodou zmizí. To vše rázem postaví Coltovy životní priority na hlavu. Uvědomí si, že mu svět filmu strašně chyběl, že režisérka Jody je jeho životní láska a že když nenajde hvězdu jejího filmu živou a práceschopnou, možná jí to zničí kariéru. Na jednoho obyčejného kaskadéra je to hodně slušná nálož. Protože jak sám říká: „Nejsem hrdina, jsem jen dublér.“ (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (189)

InJo 

všechny recenze uživatele

Láskyplná pocta nedoceněnému řemeslu, která možná není tak vtipná, jak by si (asi) přála (v tomhle mám s Leitchem dlouhodobě trochu problém), ale potřebného nadhledu a kreativních akčních scén má na rozdávání. Gosling je sekáč a po Kenovi si tady připisuje další parádní roli, která se bude v jeho filmografii náramně vyjímat. Srdcem filmu je pak romantická linie s rovněž báječnou Emily Blunt. Ti dva spolu mají výbornou chemii, podobnou jako měli třeba Michael Douglas s Kathleen Turner v Honbě za diamantem (a jejím pokračování) nebo některé páry klasického Hollywoodu (např. Cary Grant a Katharine Hepburn). Pravděpodobně nejlepší "film na rande" za poslední měsíce. 75 % ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pekná pocta asi najmenej docenenému remeslu Hollywoodu, Leitch ako režisér podľa mňa stále lepší a istejší. Akčná komédia, ktorá v niečom pripomenie Kiss Kiss Bang Bang a ktorá trendami je niekde 10-20 rokov vzadu - koncept prehliadaného (polo)lúzra so zlatým srdcom, do ktorého sa zaľúbi úspešná a krásna žena, kým arogantný a nesympatický slizoun čo je zbožňovaný dostane na koniec nejako na frak (a je odhalený) je niečo čo bolo hojne využívané v rokoch 2000-2015, ale dnes už sa z toho stáva pomaly staromilský prístup. Dnes sa trendy posúvajú smerom k epike, komiksovo ladeným experimentom, cross overom a takáto osvedčená receptúra sa stáva už pomaly nostalgickou (viď. aj Top Gun Maverick, ktorý bol tiež zamávaním starým dobrým "bruckheimerovkám"). Éru podobných hrdinov s určitou gráciou a dôstojnosťou a melanchóliou ako keby symbolicky zavŕšil Tarantino a jeho Cliff Booth vo Vtedy v Hollywoode. Jedná sa o archetyp, ktorý potrebuje vymyslieť asi zase novší kabátec, do ktorého sa zaodieť. Každopádne podarená a kvalitne spravená vec, ktorá ide na old schoolovú istotu (ako veľa vecí dnes), na ktorej ma najviac rozosmialo cameo na konci. ***1/2 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Lepší než Duna! Výborná, nápaditá, romantická komedie s vymazlenou akcí a natočená s neskutečným nadhledem. Leitch vzpomíná na svá kaskadérská léta a inspiruje spoustu malých capartů, aby se nechali mlátit, rozbíjet a padat, aby je pak deepfakem přemalovali na hlavní hvězdu filmu. Gosling v módu Správní chlapi a Bluntová v módu suprová ženská si to neskutečně užívají a chemie jim před očima kouzlí jednorožce. Velká pocta řemeslu a ano jak říkají všichni… říká si to o Oskara… toho kaskaderského ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ryan je prostě Gosling.  Jako kaskadér Colt Seavers dokazuje, že opravdu by tito neohrožení pánové a dámy, kteří zaskakují v nebezpečných scénách za slavné herce by měli dostávat také Oskara. The Fall Guy je v podstatě šílený mix akčního filmu a romantické komedie doplněný vtipnými hláškami odkazující na kultovní filmovou klasiku., který je skvěle namíchaný. A že to setsakra dobře funguje je především zásluhou obsazení Goslinga a Emily Blunt, kde chemie mezi těmi dvěma funguje tak, jak už dlouho v žádném filmu vidmo nebylo. Hlavně zásluhou těchhle dvou mě ani nepřišlo, že film má dvě hodiny. Třešničkou na velmi provedeném dortu je na úplném konci cameo Lee Majorse, který hrál v původním TV seriálu z osmdesátých let. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Pramálo vtipné (strašně tu chybí zábavné vedlejší postavy, které vyfutrovávají každou komedii), akce má svoje momenty, ale nic pamětihodného se nepředvede, takže nejlíp - ale opět nijak zázračně - tu funguje romantika, hlavně díky sympatické ústřední dvojici Gosling-Blunt. Jako pocta kaskadérům ok, byť jsme se o jejich práci mohli dozvědět i víc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Kaskadér není první film, kde Ryan Gosling hraje kaskadéra. V menším měřítku si kaskadéra zahrál také ve filmu Drive (2011). (DavidSe)
  • Film je voľnou adaptáciou rovnomenného seriálu z 80. rokov, v ktorom hral Lee Majors kaskadéra Colta Seaversa. Seriál bol známy pre svoje akčné scény a humorný podtón. (m.a.t.o.)
  • Ryan Gosling sa pre túto rolu musel dostať do výbornej fyzickej kondície a sám predviedol mnoho kaskadérskych kúskov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama