Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Upozornění! Komentář může být lehce politicky nekorektní a může obsahovat bojler! Ptákovina Šerifové je věrná kopie filmu Uprchlík a ačkoli byste si nejspíš řekli, že se průběh bude alespoň trochu lišit, pletete se. Bohužel, tady to neplatí. Scénář prakticky přes kopírák, jen jeden obrovský rozdíl tu skutečně je. Černochovi byste nikdy nefandili při útěku, i kdyby byl nevinný. Obzvláště pak Snipesovi. Tedy.. co to plácám, chtěl jsem samozřejmě napsat, že tentokrát vězeň uprchl daleko rafinovaněji a dokonce z letadla! Jinak je to celé sterilní a nezáživné. Třeskutě vtipné hlášky Sama Gerarda už znáte z předchozího filmu, takže stále čekáte na něco nového, ale když se v obou filmech nahání zločinec, asi to o moc jiné být nemůže. Zkrátka, ve vyloveném rybníčku nahazuje už jen blbec. Tak honem natočte ještě pár filmů, neboť dopravních prostředků tu ještě pár máme a Tomy Lee stárne velice rychle. Osobně jim však nedávám mnoho nadějí na úspěch, neboť kvalita jde očividně rapidně dolů. 50% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Dal bych i ty čtyři hvězdy, ale jak tu bylo už mnohokrát zmíněno, je to menší vykrádání Uprchlíka. Sice tady je lepší záporák než v "The Fugitive", ale tam měli Forda, který bohužel nejezdil fordem, ale pořád utíkal, utíkal a já mu fandil. Snipes je o třídu horší uprchlík a neseděl mi tu. Přesto kriminálka, kterou stojí za to vidět. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Radšej sa ho nebudeme pýtať, aký mal let.“ Ja si to obrovské sklamanie z kina pamätám dodnes. Keď som na Šerifoch bol v 90. rokoch, pripadali mi ako strašne nezáživný, mdlý a rutinný rip-off/spin-off megahitu Utečenec. Tommy Lee Jones nestíhal naboso, ani v kostýme sliepky. Jeho federálny šerif Gerard  bol iba slabým tieňom postavy, za ktorú získal pred 5. rokmi Oscara. Wesley Snipes sa do úlohy absolútne nehodil. Zďaleka najzábavnejší herecký výkon podávajúci Robert Downey sa tu objavil vlastne omylom a ani scéna s putami nás nezbavila pocitu, že si toho bol sakra dobre vedomý. A treba dodať, že oproti Utečencovi je to fakt riadny prepad kvality. Napriek istej stereotypnosti a neprekvapivosti však po desaťročiach, ktoré od premiéry ubehli, solídne baví. Výrazným spôsobom nudiť by ste sa nemali napriek tomu, že scenár už asi väčšie klišé byť nemohol. Akčných scén je málo a sú televízne, ale ďakujme aspoň za vydarenú pasáž z močiarov a slušné opakovania najslávnejších momentov z legendárnej jednotky (dopravná nehoda, skok, retrospektívy, Gerardov akčný preslov na začiatku lovu). Sklamal ma Gerardov tím, ktorý pripomína skôr partiu z maturitného večierka, než špičkových profesionálov, ktorí síce ešte nie sú úplne namol, ale pomaly sa k tomu blížia. Vážne netuším, ako do takto vystavaného príbehu preboha chceli zakomponovať Fordovu postavu z prvej časti (našťastie sa im na to Ford vybodol a tak museli prepísať scenár). Film každopádne pri rozpočte 60 miliónov na celom svete trhal ledva 102, trhák vyzerá inak, ale zas aj čisté fiasko. Najlepšie dopadol napokon asi Tommy, ktorý si od jednotky značne polepšil a za dvojku už ako hlavná hviezda obdržal šťavnatý honorár 10 miliónov. Kino Považan NMnV 1998 ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka. Opět uprchlý neprávem odsouzený vězen a na stopě má opět US Marshall. Snipes neni herec jako Ford. Jemu jdou dobře akční scény a nedělá mu problém sem tam ta nějaká hláška. Jenže sympatie jako Dr.Kimble si nevykopá! Snad jedině Tommy Lee Jones opět skýtá onu kvalitu. To ani nestačí. Stopaž je šílená. Pul hodka by ukratit šla. 50-60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi, kde hrál hlavního hrdinu Harrison Ford. Uprchlík byl o něco lepší než toto, ale ne o moc. Tak film má skvělý příběh, který dokáže zaujmout od začátku do konce. Má ale nějaké logické nedostatky a ne moc přesvědčivě vysvětlen závěr, což je chybou. Ještě tak mohl být lepší úvod, trochu svižnější, ale nevadí, po dvaceti minutách filmu zhruba, dky se zřítí letadlo je film už lepší a lepší. Nějaké mezery a nedostatky se najdou, ale není to nic extra závažné. Co se týče akce, pár přestřelek, nějaký souboj, závěrečný hlavně: Jones vs Snipes, ale spíš se i líbilo zběsilé pronásledování během celého filmu, takže o napínavosti není nouze. Chybí ale trocha nostalgie, ale dá se bez toho obejít. Vyjmenoval jsem pár záporu, neloičnosti, lepší úvod, záběr, přidat nostalgii atd, takže je co vytknout bohužel no. Ale zase obrátím list. Hudba od Goldsmitha je hodně vydařená, dá se hezky poslouchat po celý čas filmu. Co se týče hereckého obsazení, to je obrovský klad filmu. Wesley Snipes rozhodně zaujal, ikdyž jsem od něj čekal více soubojl a že se bude prát (to jsem zvyklej u něj, respektivě téměř u všech jeho béčkových filmů se slušně pere), ale nevadí. Tommy Lee Jones mě zaujal ještě víc, pro mě přímo exceloval. Jasně v něm byla cítit autorita. Po celý čas snímku mě neuvěřitelně bavil, měl i pár dobrých hlášek. Robert Downey Jr. také potěšil, vůbec bych nepoznal, že je to on, je to k neuvěření, že tento herec ztvárňuje v současné době Marvelovského hrdinu Iron Mana. Zbytek herců v pohodě. Takže celkově jsem dost spokojen, čekal jsem méně. Vyjmenoval jsem pár záporů, ale to bylo spíše tak k vylepšení, respektivě k vytvoření nejvyšší dokonalosti filmu. Takže i přes tyto zásadní zápory jsem si film užil a celkově je to hodně slušný, výrazný naprůměr. Já ho hodnotím velmi slušně na 79% = **** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Mark J. Sheridan (Wesley Snipes) nosí hodinky značky 1996 Swatch Irony Chrono "Vernissage" YCS101. (dyfur)
  • Vyšetřovací tým Gerarda (Tommy Lee Jones) je z většiny stejný jako ve filmu Uprchlík (1993) s Harrisonem Fordem, i tam se v týmu objevili Joe Pantoliano, Daniel Roebuck a Tom Wood. Tím ale podobnosti filmů nekončí. Po havárii na začátku filmu je Mark (Wesley Snipes) odvezen do Chicago Memorial Hospital, v níž pracoval Dr. Richard Kimble (Harrison Ford) ve filmu Uprchlík (1993). Stejné je i samotné jméno hlavního vyšetřovatele Sama Gerarda, tak se jmenoval vyšetřovatel i ve filmu Uprchlík (1993). (headshot)
  • Film sa natáčal v Chicagu, West Vienna a Bay City (Illinois, USA), New Yorku (New York, USA), Bentone (Kentucky, USA) a Reelfoot Lake (Tennessee, USA) od 7. júna do 26. septembra 1997. (Arsenal83)

Reklama

Reklama