Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Slabší než Nesprávné kalhoty, ale jen O chloupek, takže s hodnocením níž určitě nepůjdu. Tenhle kraťas má totiž skvostné téma a zpracování je opět naprosto špičkové. Je tu hromada báječných nápadů, fantasticky funguje humor i napětí a ohromně funkční pro každého bez rozdílu věku. A závěr je opět mimořádně dramatický. Vůbec nevadí, že je to celé ani ne tak předvídatelné, jako spíš naprosto jasné, ale to v případě WaG opravdu vůbec není podstatné. 95%. Úžasná půlhodina. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Výtvarne je to na vysokej úrovni, animácia je veľmi pekná a štýlová. Tie príbehy sú ale strašne divné a príliš ma nebavia (paradoxne, tento najslabšie hodnotený krátky film s hororovými prvkami ma bavil asi najviac zo všetkých). Postavy mi tiež nie sú dva krát sympatické. No a humor mi nesadol vôbec, príde mi úplne nevtipný. Oceňujem ale, koľko práce to všetko muselo dať jedinému človeku. ()

Reklama

michaux 

všechny recenze uživatele

Samostatne stráviteľné a bez chyby zvládnuté dielko v každom smere - tak ako sa na Nicka Parka patrí... avšak oproti predchádzajúcim dielom akosi príliš repetitívne a predvídateľné - priam plagiátorské, autor vykráda sám seba a opakuje nápady a schémy zo všetkých predchádzajúcich skvostov. Preto človeka, kotrý sa teší na neotrelú Parkovu vynachádzavosť a originalitu, prekvapí mierna nuda - hoci sled gagov má svoje plusy, ale niesú ničím nové, vôbec neprekvapia - ako keď si kupujete rascový chlieb, rovnako viete čo dostanete. Filmára však potešia aspoň neodpustiteľné citácie - škoda prezrádzať, je to to jediné veľké plus, ktoré táto časť W&G prináša. Takže tri hviezdičky - lebo Nickovi Parkovi sa menej zo zásady nedáva. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ještě, že máme Gromita. Ten kluk ušatá svým minimalistickým herectvím zahraje vše a beze slov. A právě jeho procítěný výkon nejvíce táhne zatím poslední eskapády nejvtipnějšího plastelínového dua. Sice poněkud slabší epizoda, ale ono i spojení "slabší Wallace a Gromit" je stále záruka kvality, s jejíž úrovní se může poměřovat opravdu jen málo co. Pokud vůbec něco. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jediné co mi může zkazit zážitek z těchlech filmečku může být zápletka a to je, že až moc přizemi a nebo nezná hranici a až moc je to crazy.Tady je bohužel ten druhý případ a nezáchrání to ani jasný odkaz na souboj Ripleyové s královnou vetřelců a naspoustu dalších filmů.Zbytečně moc se tlačilo na pilu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama