Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Otázka chleba a smrti

(TV film)
  • Česko Otázka chleba a smrti (více)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2008, 30 min

Obsahy(1)

Díky pochybnému štěstí mají pekaři Wallace a Gromit plné ruce práce. Někdo likviduje všechnu jejich konkurenci v okolí a je tak jen na nich, aby co nejdříve doručili čerstvé pečivo až do schránky. Vše se ještě zkomplikuje, když se Wallace zamiluje a přenechá veškerou starost o pekárnu na Gromitovi. Ten tak nestíhá hlídat svého pána, i když tuší, že nebezpečí je blízko… (Němi)

(více)

Recenze (103)

neo93 

všechny recenze uživatele

Další z výborných krátkometrážních snímků z britské dílny Aardman Studios. Laskavý vynálezce Wallace a jeho věrný psí společník Gromit tentokráte vyrábějí a rozvážejí svůj vlastní chleba. Nechybí tomu zase vtip, napětí ani akce. A ačkoli je příběh třeba předvídatelný, bavil jsem opět královsky, a proto nemám problém dát plné hodnocení. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Až moc se Nick Park zhlédl v akčních sekvencích, které tak skvěle zakončovali předešlá krátkometrážní díla i celovečerní film - a natočil rovnou jednu dlouhou. Tedy ne, že by mu to nešlo, jen ty pomalé a tiché chvilky mám s W&G přeci jen radši. Ovšem nenápadná a témeř geniální citace scény s bombou z původního Batman filmu z '66 je... no geniální. Škoda, že příběh se víceméně opakuje a půvabnou atmosféru světa, kde se na první straně novin píše o zmizelém stádu ovcí, nahradila přílišná překotnost. V rámci filmografie božského Gromita jen za 4* _____ Mé titulky najdete Z D E ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Wallace opět dokázal, že je nedovtipný hňup, ale tenktokrát má omluvu - Lásku s velkým L. Piella je opravdu na zabití, ale zase má moc hezky vyzdobenou ložnici. Jenže Wallace má Gromita, a to je detektiv ze staré školy, ale se supermoderní technikou :D Tentokrát mě zklamalo malé zastoupení sýru, ale i tak je to skvělé. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou pro mnohé lidi kultem, pár takových také znám. Já jsem doteď žádný film od Nicka Parka neviděl, W&G i jiné filmy od tohoto autora (Slepičí úlet) mě míjely obloukem. A čistě podle tohoto filmu bych si k tomu asi cestu ani nenašel. Přišlo mi to jako naprosto nezajímavá a nebojím se říct, že i trochu hloupá taškařice pro malé děti. Wallace se choval opravdu hloupě. Nevím, jestli mi tady nechybí nějaká průprava z předchozích filmů. Je možné, že se vztah ústřední dvojice vyvíjel a že Wallace má být opravdu vykreslený jako dobrosrdečný hlupák a nějakou absenci zdravého rozumu mu vynahrazuje Gromit. Možná jsem to celé nepochopil tak, jak je to myšleno. A možná se jen vrtám ve zbytečných detailech místo toho, abych si užil jednoduchý film. Animace se mi velmi líbila, stop-motion plastelína vypadá skvěle. Škoda, že pro mně nebyl přitažlivější i obsah. Zkusím téhle potrhlé dvojičce dát ještě šanci s jiným filmem a budu doufat, že ostatní filmy budou zajímavější. [Oscary 2009] ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdepak to samé. Posun humoru je v příbězích W&G patrný stejně, jako proměna jejich vztahu. Poplácat po ramenou by si dříve Gromit nedovolil, stejně tak, jako se zamilovat. I Wallace a vedlejší postavy dostávají tentokrát větší prostor. Nick Park chtěl podle jeho vlastních slov po velkých projektech udělat zase něco pro sebe a fanoušky svérázného plastelínového dua. A je to znát, protože vedle parodických a pastišových skečů poprvé cituje také sám sebe. Přesto je to krásně propečený kousek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V příběhu je použito několik parodujících záběrů z filmu Vetřelci (1986). (Terva)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama