Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Falko 

všechny recenze uživatele

Hlasy: Phil Daniels - (Fetcher) +++ Lynn Ferguson - (Mac) +++ Mel Gibson - (Rocky) +++ Tony Haygarth - (Pán Tweedy) +++ Jane Horrocks - (Babs) +++ Miranda Richardson - (Pani Tweedyová) +++ Julia Sawalha - (Ginger) +++ Timothy Spall - (Nick) +++ Imelda Staunton - (Bunty) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg, Nick Park, Peter Lord +++ ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžu vidět znovu a znovu a neomrzí. Nádherně animované slepice a kohouti utíkají ze slepičího koncentráku - farmy, kde je zlý majitel vykořisťuje pro 'výrobu' vajec. Skoro mi to přišlo jako poselství neveganům - aby si uvědomili, že i ta blbá vajíčka mají doma v lednici na úkor cizího utrpení. Jako je mi jasné, že tomu tak není, ale jako vegan v tom to plus vidím. Jinak tu také jsou všechny možné typy postav a i mimika je promakaná. Mě osobně se hrozně líbí to zpracování. Ta 'plastelína' je moc hezká, netradiční a originální. - "We'll either die free chickens or we die trying." ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná animovaná podívaná, která podle mě není nikterak výjimečná. Zábava je slušná, ale mě film nedokázal zaujmout tak, jak bych si představoval a jak jsem si také myslel. Britové to s plastelínou umí, humor mají taky výtečný - to je dobře známé, jenže to celé nějak extra nefunguje a tak je z tohoto díla "jen" vtipný film o jednom útěku slepic z jejich farmy. 60% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu již trošku nevšední animák (především svým zpracováním). Ale bože, jak já ho miloval! Troufám si říci, že to byl jeden z mých prvních zhlédnutých animovaných filmů a pamatuji si, že jsem se na něj mohl dívat snad každý den a nikdy mě neomrzel. Neřekl bych, že je to typický animovaný film pro děti, jelikož je dějově celkem propracovaný. Vtipné scény, u kterých se popadáte za břicho střídají zase ty s hlubší myšlenkou. Plastelínová animace na jedničku! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Za dob studií na pajdácích jsem na vlastní oči viděl a na vlastní kůži zažil tolik slepičích úletů, že mě tenhle plastelínovej kurník nemůže ničím překvapit, ani zaujmout. Říkal jsem si; "osmdesátiprocentní animák? To bude bomba!" Teď si na to odpovím; "hodnocení na ČSFD, to je ta pravá bomba..." (Filmfest Théoule 2013, 4/11) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)
  • Součástí filmu je řada odkazů válečný film Velký útěk (1963). Příkladem je zavírání na samotku (házení do kontejneru), pohazování si baseballovým míčkem o stěnu nebo i samotný útěk, kdy se slepice snaží dostat ven pomocí tunelu a dřevěného vozíku na kolejničkách. (T081)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama