Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prahu dostihne vlastní teze o tom, že divácké návyky se nemění. A tak se pořad Dobré ráno, Brno! (II. série) na obrazovky zkrátka musí vrátit. Ředitel Plíhal má po počátečním průšvihu více štěstí než rozumu, když svolí, aby se režie ujala mladá krev. Nikdo by asi nečekal, že právě o režisérské křeslo tohoto pořadu se ale nakonec povede urputný boj. Odbojná nálada tak ovlivní i populární den otevřených dveří a revoluce vypukne na tradičním plese České televize, kde se konečně ukáže, kdo s kým je opravdu kamarád. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem byl nadšený tím, že tahle show se dočkala pokračování a to ještě relativně rychle a první dojmy byly pořád skvělé (Marhoul, návrat z mrtvých, začalo se to slibně rozjíždět) a tu a tam tam dobré hlášky, gagy, někdy opravdu dost trefně cílené (a aktuální) a jakýsi takýsi menší vývoj postav, blízkost Brna, ten nádech - jak je tradičně zvykem u všeho, co Průša dělá (nicméně, když to srovnám s jeho o dekádu starší 'Čtvrtou hvězdou', kterou natočil s Dejvickým divadlem a kterou jsem zrovna nedávno viděl, ta byla o tolik lepší/vtipnější). Druhá série DRB mě nechala v jakémsi oparu toho typického, že tu vlastně máme "to samý, co nám nepřidává nic víc, nikam se neposouvá" pořád totéž, jen trochu jinak. Že by vlastně 'Dobré ráno, Brno' fungovalo lépe jako samostatná a uzavřená série, ke které se už znovu nikdo dál nevyjádřil, nevracel a kterou si člověk může opětovně sem tam pustit, z nostalgie... takhle to na mě působilo, jakože znovu sleduju updatenutou verzi první série, která je ale o stupeň méně zábavná. Nicméně, když by se ostatním líbila a seriál na popud tohohle pokračoval, stejně mu fandím, sledovanost je víceméně o něco lepší, než byla u první série, ale nevím jestli je záměrem tvůrců s tím, jak tohle zakončili, vůbec pokračovat. Poněkud zklamání, i v rámci věcí, co jsem aktuálně viděl okolo tohohle, vím, že některé týdny, kdy jsem na to měl víc náladu a kdy jsem si to užíval, bych hodnotil líp, ale jako celek to šlo v mnoha směrech, pokud jde o postavy i humor, dolů a mnohdy to jakoby vařilo a trávilo čas u absolutně nesmyslných podzápletek, mnohem mainstreamovější, šablonovité. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě problémy první řady zůstaly, ale ještě se zdvojnásobily. Máme ještě víc dílů bez Dobrého rána, krom geniálního výstupu Marhoula jsou všechny hvězdné výstupy o ničem, a kvalita dílů tentokárát neskáče nahoru-dolu, ale od parádní první epizody postupně klesá na úplné dno v podobě posledních dvou dílů, které už ani nemají ani to, co je pro komedii důležité, tedy humor. A závěrečné titulky jsou fackou všem divákům, kdy odejdete s pocitem zbytečně odkoukaného seriálu. Škoda, že první řada neměla tak o dva díly více, kde by se navázalo na zvrat z poslední epizody a nějak se vyřešil problém vysílání Dobrého rána. Druhá řada totiž působí místy dost zbytečným dojmem a pocitem něčeho, bez čeho bychom se obešli. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebaví mě hodnotit seriály po epizodách, ale tady to opravdu bylo kvalitativně rozkolísané – nahoru, dolů, nahoru. Série rozvíjí příběhy postav z první řady, přičemž satirické špílce jsou tu jen občas v těch povedenějších epizodách. Škoda, že v Brně nemají divadla a tvůrci museli navzdory názvu vyrazit za Danielou Špinar do Prahy. Celkový dojem zase kolem 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Dobrá ráno, Brno, mě potkala v televizi v době, kdy jsem objevoval sérii první a byl totálně v šoku z toho, jak povedený a zábavný komediální příběh to je. Druhá série má každopádně momenty, kde jsem se řezal jak protrženej, ale i momenty, které šly úplně mimo to moderátorství Dobrého rána, což prostě byla hrozná škoda. Také tu trošku do extrému vytáhli postavu režiséra Mirka, který mě první polovinu série dost sral, než se trošku uklidnil. Pořád ale v celkovém kontextu super, měl jsem se každé pondělí na co těšit a myslím si, že se k tomuto seriálu moc rád opakovaně vrátím. Kdyby byla třetí série a udrží si podobnou kvalitu, budu nadšen. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S druhou sérií to je jako na houpačce. Některé díly připomínají starou slávu z první série, ale většina z nich působí jako generátor náhodných slov co nedávají hlavu ani patu, a když k tomu připočtu naprosto otřesné finále, vychází mi z toho podprůměrná podívaná co možná ani nemusela vzniknout. Za mě zklamání. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě se odehrává den otevřených dveří České televize, 70 let od zahájení vysílání na našem území. Toto bylo skutečné a některé scény byly natočeny v tentýž den. Den otevřených dveří se uskutečnil v sobotu 29. dubna 2023 a návštěvníci si mohli projít studia České televize v Praze, v Brně a v Ostravě. (Leopard105)

Reklama

Reklama