Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1887. Do města přijel tvrdý, samotářský šerif Jared Maddox, pátrající po vrazích muže, který zde byl před časem zabit za značně podivných okolností. Stopy jej neomylně vedou k majiteli zdejšího ranče, jenž však svou mocí a vlivem ovládá celý kraj. Maddox se pokusí o nemožné, přitom je si dobře vědom, že v nastávajícím boji půjde sám proti všem… Hlavní postavu v tomto westernu ztvárnil Burt Lancaster, známý z filmů Norimberský proces, Co se nepromíjí, Půlnoční muž, Seznam Adriana Messengera, Ulzanův nájezd, Ostrov Dr. Moreaua a řady dalších. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cervenak to napisal vystizne. Je to perfektny western s netradicne dynamickym tempom. Postavy su fantasticky napisane. Ziadne ciernobiele stereotypy. Az som si prial, aby film trval aspon o 20 minut viac. Najviac sa mi pacilo, ze svojim spôsobom za zaporaka tu je serif, ktory chce zatknut skupinu muzov, ktory nahodou zabili starca. A pachatelia su vykresleni ako celkom normalni ludia, ktori sa z rôznych pochopitelnych dôvodov odmietaju vydat serifovi. Takze do velkej miery to je skôr drama ako nejaka kovbojka. Prestreliek tu je minimum a su natocene kvalitne ale nie su nejak umelecky stylizovane. Pôsobia dost civilne. Jedina vec, ktora ma trochu iritovala boli divoke zoomy kamery jak v starych kung-fu filmoch. Ale to je malickost. Stale sa jedna o jeden z najlepsich westernov aky som videl. 8/10. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady westernů s osamělým drsným šerifem, prosazující právo stůj co stůj. Výborně propracované charaktery snad všech postav. Od mladého kovboje, mocného rančera či obchodníka z řad občanů až po dalšího zúčastněného přestárlého šerifa, nahležíjící na toto nevděčné povolaní z jiného úhlu, než jak jej vnímá hlavní postava v podání Burta Lancastera-role šitá na míru. Dále skvělý Robert Ryan. Spousta napětí, pěkné hudby a dobrých dialogů. Přestřelky výtečné. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý western. Má síce klasickú zápletku so zásadovým šerifom, ale inak je dosť netradičný. Nie je tu v podstate delenie na dobrých a zlých, sú tu len dva rôzne pohľady na jeden konflikt. Veľmi dobre je tu zapracovaný "ženský element". Finále je už úplne mimo akýchkoľvek očakávaní. Preto je to dobrý western a asi aj preto sa nestal klasikou... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo vydrží číst krváky a rodokapsy do pozdního věku (a třeba je i sám psát, jako třeba Josef Váchal), ten se z tohoto "ušlechtilého" westernu asi moc radovat nebude. Jiným, třeba večer po celodenní namáhavé práci v lese, přijde určitě vhod. Jednoduchá příběhová linka, která zaujme i bez nadměrného přemýšlení, lutheránský postoj šerifa/ maršála/ muže zákona/ Maddoxe ("tady jsem a nemohu jinak") a jeho mužný zjev i postoj, spolu s propracovaným scénářem a rutinně perfektní režií, co by lesní dělník (nebo ajťák) mohl ještě chtít (samozřejmě přitom sedí v houpacím křesle a občas si dá něco silnějšího). Zkrátka: když správný film přijde ve správnou chvíli a na správném místě, je to pohoda. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsný a brutální western nejen akcí, ale především charaktery a celkovým vyzněním. Žádná postava není stoprocentně kladná a šerif Madox ve výtečném podání Burta Lancastera působí spíše jako fanatický psychopat, nežli Mirek Dušín s plechovou hvězdou (jeho flétna coby reminiscence na Krysaře je velmi výstižná). Na druhou stranu, jak by bylo na světě, nebýt takovýchto Madoxů? V tomto nejspíš nejlepším díle Michaela Winnera je takových otázek k zamyšlení plno. Divoký západ je tu zobrazen bez příkras a souboj práva se zločinem není vnímán jako souboj dobra se zlem. 85%. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama