Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Jordan 

všechny recenze uživatele

hodnotím kladne. Billy Bob je geniálny aj ako herec, aj ako scenárista a režisér a aj keď moje srdce is získal už skôr, týmto citlivým a dojemným filmom si svoju pozíciu len upevnil a vo mne upevnil pocit, že mám naozaj nos na obľúbených hercov. A nielen to, tomuto charizmatickému chlapovi sa zrejme podarilo "oživiť" citlivejšiu časť môjho ja. Všetky filmy, ktorých hlavným hrdinom je psychicky postihnutý človek sú svojím spôsobom jedinečné a skvelé (Forest Gump, My left Foot, RainMan) a tento takisto. Takže fajn, Billy Bob, ďakujem a len tak ďalej. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Upřímný lidský film, který je "díky" své přirozenosti odsouzen k malé pozornosti. BB Thornton a jeho vynikající prvotina, kterou natočil, napsal a zahrál je jedním slovem lidsky přirozená. Mám skoro až obavu, jestli BB náhodou není ve svém životě doopravdy takto mentálně postižený a v ostatních filmech hraje zdravého člověka, tohle byl nezapomenutelný výkon. Hezké role pro Duvalla a Jasmusche. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Rovnako zásadný indie počin, ako Tarantinovi Gauneri alebo to najlepšie od Jima Jarmuscha. Typ filmu, aký si vážim zo všetkých najviac – osobný a ľudský, napísaný, zrežírovaný a bravúrne zahraný jedným človekom, navyše bez vízie komerčného úspechu. Piata hviezda za roztomilé Jarmuschove a unikátne Duvallove cameo. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobný vrah Karl Childers je hospitalizován od svých 12 let pro dvojnásobnou vraždu na psychiatrii. Podle zákonů ale jeho hospitalizace končí a Karl se musí adaptovat na normální život, který nikdy nepoznal. Nalézá sice práci i nové přátele, ale jeho pohled na potrestání zla se od malička nezměnil. Vynikající prvotina Billy Bob Thortona dle vlastního scénáře, ve které si úžasným způsobem zahrál i hlavní roli. O Oscara ho připravil pouze výkon Geofrey Rushe (Shine) v roli jiného "blázna" :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako režijní debut Billyho Boba Thorntona je to něco neuvěřitelného. Ani ty nejslavnější režiséři nebyli ve svých začátcích tak úspěšný jako to právě tímhle filmem dokázal Thornton Ale i tak děj neni to,co je na tomhle filmu to nejlepší, scénář je sice na vysoký úrovni a prakticky nic mu nechybí, ale s ničim novým nepříchází a tak se jednoznačně jedničkou tohohle filomu stává sám Thornton a ne jeho scénář nebo režie, je to skoro až neuvěřitelný, že dokázal napsat scénář, celý to zrežírovat a ještě vyseknout prádně hlavní roli. Jeho stvárnění retardovanýho Karla je dotažen k naprosté dokonalosti, zaměřil se opravdu na všechno, takže chůze, ten jeho neustálej přiblbej výraz nebo to jak mluvil dělají tuhle roli ještě uvěřitelnější. Myslim, že by si za to co tady předváděl zasloužil klidně oscara ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. srpna 1996 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)

Reklama

Reklama