Reklama

Reklama

Smrtící bumerang

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Svět byl pro něho příliš velký a spravedlnost měla úplně jiné rozměry. Bylo mu dvanáct, když zavraždil svou matku a jejího milence. Po sedmnácti letech má být propuštěn z psychiatrické léčebny. Protože je Karl retardovaný, léčení jeho chování nijak nemohlo změnit ani mu nemohlo pomoci. Při návratu do normálního života pomáhá Karlovi i ředitel sanatoria. Sežene mu práci u svého známého v dílně, kde si Karl najde kamaráda. Malý Frank žije sám s matkou a oba se stávají pro Karla jeho novou rodinou. Rodinou, které nikdo nesmí ubližovat. Ale surový milenec Frankovy matky je nesnesitelně agresivní. Bude se historie opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Billy Bob je prostě dobrej. Dokázal mě naprosto věrohodně ztvárnit, aniž by měl více indicií, než mé pět let staré neprané spodní prádlo, fotku plyšového psíka, po kterém jsem v sedmi letech uklouzl a audiovizuální nahrávku kašle mojí matky z období šestinedělí. Bomber. Jasně ukázal, jak se motám světem, plným oné dospělácké ,,pravdy", ve kterém se na čestnost pohlíží jako na prokletí a na slušnost jako na slabost. Morální kodex zde musí být plastický, jinak je na obtíž a neplní své poslání - dokázat přežít sám se sebou a svým svědomím. Ano, v ústavu mi je lépe, huhl. Ale slibuji, já zase vylezu na exkurzi, těšte se a připravte vhodný tupý nástroj. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Dekantne a milo zrobená snímka, pre širšie mainstreamové publikom. Jasne nieje to žiaden popcorňak (to v žiadnom prípade), je to skor taká privetivo zrobená oscarovka. Emócie sa tu podávaju so strašne pomalým odstupom. Pomali, ale isto. Žiadná emociónalna vydieračka. Ten kto sa na toto rozpoloží tak ho Sling Blade pohltí a pekelne zničí. B. Bob Thornton predviedol taký výkon, že zastienil večšinu top holywoodských hercov. Naozaj niečo geniálne. Zaujimavé, ale nie tak zničujúce, ako to malo byť. Jim Jarmuschové cameo pobavilo.80% ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Citlivý a osobní příběh o několikanásobném vrahovi, který je po mnoha letech propuštěn z ústavu neschopen se adaptovat na normální život nejen kvůli svému mentálnímu postižení, ale také kvůli mimořádnému smyslu pro spravedlnost, kvůli kterému tenkrát vraždil. Snímek je jakousi mozaikou různých společenských problémů jako je alkoholismus, domácí násilí, nevzdělanost, týrání, buranství, ale také ohromné přátelství, soucit a porozumění. Velice specifickým způsobem a díky naprosto geniálně zahrané roli B.B.Thortona (který je rovněž autorem) podává svědectví o tom, jaký vztah může vzniknout mezi bývalým trestancem a malým chlapcem, kterého má potřebu chránit. Skvělá mimika a hlasový projev dodávají postavě Karla na věrohodnosti a během dlouhých tichých záběrů budete mít dostatek prostoru přehodnocovat žebříčky vlastních hodnot. Mimořádná věc! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, Billy Bob Thornton je tu opět fenomenální a jeho neskutečně soustředěný výkon ve mně probouzí naštvaný údiv, že herec takového formátu může být kritiky i fanoušky natolik ignorován. On je totiž jedním z mála herců, kteří se dokáží svým vystupováním maximálně přiblížit publiku a smazat jakýkoli optický rozdíl mezi realitou a filmem, což právě zde v roli retardovaného Karla předvádí v plné parádě (jeho kreaci bych klidně přirovnal k takovým ikonám jako Jack Nicholson v Osvícení nebo Tom Hanks ve Forrestu Gumpovi - s rezervou samozřejmě). Samotný film sice není žádné průlomové dílo, od počátku je jasné, jak skončí, a poněkud mu škodí některá trochu vyděračská scénáristická klišé (malý bráška v popelnici?), ale přesto ohromí svou náramně osobitou, lidskou a divácky přístupnou formou, díky níž každý alespoň na chvíli zapomene na to, jak je ten Billy autentický a věrohodný "blázen". Tohle je mnohem více než jen pohádka s jasným průběhem, oscarové nominace nechť mluví za vše.. 85% ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Nic než jen průhledná vykalkulovaná hra na city která od začátku směřuje k předem jasně danému konci. Je mnohem lepších fimů s podobnou tématikou které dokázali skutečně dojmout, což se o tom filmu fakt nedalo říct ani náznakem. Jediné plus má u mě že jsem ho alespoň dokoukal, jinak naprosto nic co by stálo alespoň trochu za vyzdvihnutí od předpotopní hudby, přes toporné herecké výkony až k absurdním zcela jasnému rozuzlení. 15% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Hlavnú rolu mal pôvodne stvárniť John Ritter, ktorému nakoniec pripadla postava Vaughana Cunninghama. (shimik77)
  • Aby Billy Bob Thornton (Karl Childers) udělal svou chůzi více nemotornou, měl v botách rozdrcené sklo. (venus)

Reklama

Reklama