Reklama

Reklama

Jamie Lee Curtisová – výkřik svobody v Hollywoodu

(TV film)
  • Francie Jamie Lee Curtis, un cri de liberté à Hollywood (více)
Francie, 2022, 51 min

Hrají:

Jamie Lee Curtis (a.z.)

Obsahy(1)

Z královny hororu královnou komedie aneb herečka, která zraje jako víno... Její rodiče byli hollywoodskými hvězdami. Otec Tony Curtis ztvárnil například jednu z hlavních postav legendární komedie Někdo to rád horké, matka Janet Leighová zase vstoupila do dějin díky dokonalé vražednické sprchové scéně v Hitchcockově Psychu. Jamie Lee byla sice odmalička vedená k tomu, že herectví není nic pro ni, nakonec ale geny zvítězily. Prošlapat si vlastní cestu však nebylo jednoduché a hodně dlouho byla Jamie Lee zaškatulkovaná jako "ječící královna" hororů typu Halloween. Její touhu ukázat ze svého hereckého rejstříku něco víc hatila její typová podoba s kolegyní Debrou Wingerovou, s níž pravidelně prohrávala souboj o skvělé role. Zlom přišel až s komedií Johna Cleese Ryba jménem Wanda, kde naplno rozvinula svůj komediální talent, a to rovnou po boku členů slavných Monty Pythonů. Začala také sama psát, režírovat a produkovat, a dnes je z ní velmi charismatická bělovlasá dáma, která je už bezmála čtyřicet let šťastně vdaná za herce a režiséra Christophera Guesta. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

castor 

všechny recenze uživatele

Žena, která pochybovala o sobě samé, a která si myslela, že není nijak krásná, přitom sama mýty o ženské kráse spolehlivě bořila. Dokonale jí to seklo kupříkladu v komedii Ryba jménem Wanda, coby údajně nudné manželce v Pravdivých lžích nebo pomocnici v pohřebním ústavu (v tady ignorované) Mojí první (druhé) lásce. A stejně tak o řadu let později, kdy začala hrdě nosit své šedivějící vlasy. Její práce byla samozřejmě významně spjatá s duem John Carpenter a Debra Hill, nicméně sama Jamie Lee se nechtěla nechat zaškatulkovat, což se jí povedlo a se svým hereckým rejstříkem zvládla „velké“ věci. Jinak to zase bylo plné jen odjinud převzatých rozhovorů, místy dost vadil i samotný komentář s obraty, které občas hrozivě tahaly za uši. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Krátký sestřih, který nic neskryje. Dáma, jejíž hlas ježí vlas. Nohy gazelí. Vyšvihla se v image. Turistka po žánrech. Názorová "bubenice." Gratis líčící své postoje. ()

Reklama

freebob 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se,že Jamie Lee Curtis mě nikdy moc extra nezajímala,ale udělal jsem výjimku a dal si tento dokument, který mě moc příjemně překvapil.Je to upřímné, vtipné, poučné a netušil jsem jak opravdu dobrá herečka Jamie Lee Curtis je.Nato,že se narodila do hvězdné rodiny Tonymu Curtisovi a Janet Leight si dokázala udržet přirozenost,smysl pro humor a lidskost. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee patří mezi mé oblíbenější herečky, takže jsem se moc rád podíval na tento dokument. A byl jsem potešený, co jsem se dozvěděl ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takové jako když si čtete pracovní životopis. Zaskočilo mě, jak rychle v dokumentu najednou herečka zestárla, ale čas prostě nějde zastavit. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama