Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (1 933)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brad Fiedel: 1. Main Title (Terminator Theme) [1:59] ,2. Sarah On The Run [2:34] ,3. Escape From The Hospital (And T1000) [4:35] ,4. Desert Suite [3:28] ,5. Sarah's Dream (Nuclear Nightmare) [1:51] ,6. Attack On Dyson (Sarah's Solution) [4:08] ,7. Our Gang Goes To Cyberdyne [3:11] ,8. Trust Me [1:39] ,9. John And Dyson Into Vault [0:44] ,10. Swat Team Attack [3:25] ,11. I'll Be Back [4:00] ,12. Helicopter Chase [2:27] ,13. Tanker Chase [1:43] ,14. Hasta La Vista, Baby (T1000 Freezes) [3:03] ,15. Into The Steel Mill [1:27] ,16. Cameron's Inferno [2:39] ,17. Terminator Impaled [2:06] ,18. Terminator Revives [2:15] ,19. T1000 Terminated [1:43] ,20. It's Over (Good Bye) [4:36], ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už jenom za tu nezapomenutelnou honičku na dálnici by si James Cameron zasloužil Oscara ! Tahle scéna patří do akční síně slávy. Vlastně tam patří celý film, který je naprosto bezchybný : Arnold tady skutečně HRAJE, kamera a střih vás nenechají na pět minut vydechnout, o ďábelské režii se nedá pochybovat, scénář je perfektní. 5* bez debat ! ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála vyjímek, kdy je pokračování lepší než první díl. Jeden z nejlepších, nejpřelomovějších a nejkultovnějších akčních filmů v dějinách kinematografie. Na svou dobu skvělé triky a Oscary za ně to jen potvrzují. Spojení Schwarzeneggera, Hamiltonové, Furlonga a Patricka je geniální, nedovedu se představit jiné herce a ke všemu James Cameron vše skvěle zrežíroval a namixoval tak, že se jedná o neopakovatelný zážitek. Tenhle film musel vidět naprosto každý a kdo ne, tak nemá představu o co přišel. Jeden z největších akčních nářezů v dějinách kinematografie. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání ve zdejší Top 20. Čekal jsem odzbrojující příval akce a na svou dobu převratné efekty. Nedostavilo se ani jedno. Pravdivé lži jsou přeci jen větším akčním nářezem. Je pravda, že akci příliš nevyhledávám, takže jsem na jednu stranu rád, že T2 není jen o tom jednom, ale má i silný příběh a skvělého Edwarda Furlonga. Samotný Arnold je herec asi jako já striptér, takže o jeho výrazu, který má pro všechny akční filmy stejný, se nemá cenu bavit. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já se vrátím“. A jak Arnold slíbil, tak taky (po sedmileté pauze) splnil. Je paradoxem, že v nejakčnějším filmu Arnolda Schwarzeneggera samotný Arnold nezabije ani jednoho člověka - v rámci svého "polidštění" protivníky jenom střílí do nohou. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Lateef, k212, oLí, Lukiš, Shadwell, Joeey, Vitason, JohnO.O, Kokos ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Honorár Lindy Hamilton (Sarah Connor) bol milión amerických dolárov. Taký Arnold Schwarzenegger (Terminátor) zhrabol 15, čo predstavovalo 20-násobok toho, čo dostal za prvý film. Honorár Edwarda Furlonga, ktorý stvárnil rolu mladého Johna Connora, bol iba 30 tisíc amerických dolárov. (Raccoon.city)
  • Když T-800 (Arnold Schwarzenegger) používá granátomet při odražení policistů v Cyberdyne, tak střílí na poměry zbraně z enormě krátké vzdálenosti. Granáty by tedy neměly „čas“ na to, aby explodovaly. Tohle později potvrdil i Cameronův bratr, který sloužil jako mariňák. (Guilemot)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno